Anadolu Efes yükselişe geçerek Euroleague'de çıktığı son 4 maçı kazandı

03.12.2022 - 21:04 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 23:58

Euroleague'de son şampiyon Anadolu Efes kötü başladığı sezonda son 4 maçını kazanarak gidişatı tersine çevirdi. Temsilcimizin çıkışındaki önemli faktörleri inceledik.

Anadolu Efes yükselişe geçerek Euroleague'de çıktığı son 4 maçı kazandı

AJANSSPOR-Burak ALACA

Türk Hava Yolları Euroleague'de son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes bu sezona kötü bir başlangıç yaptı. İlk 7 maç sonunda 5 mağlubiyet alan temsilcimiz, son 4 maçını kazanarak tekrar çıkışa geçti. Sizler için temsilcimizin çıkışının altında yatan detayları mercek altına aldık.

Zorlu 4 maçı sıyrık almadan atlattı

Son 4 haftada Euroleague'in iddialı takımları Barcelona, Olimpia Milano, Virtus Bologna ve Olympiakos ile karşılaşan Anadolu Efes bu karşılaşmalardan net galibiyetlerle ayrıldı. Bu sonuçlarla ligdeki derecesini 6-5'e yükselten Efes kendini ilk 8 içerisine attı.

Üçlükler yağmur oldu yağıyor

Sezonun ilk 7 haftasında yayın gerisinden %33.3 ile şut atan Anadolu Efes bu alanla ligin 15. sırasında yer alıyordu. Yakalanan gabiyet sersinde ise dışarıdan oldukça keskin gözüken Anadolu Efes'in üçlük yüzdesi son 4 haftada %44.9'a kadar tırmandı.

Savunma kendine geldi

İlk haftalarda dışarıdan şut savunmakta zorlanan ve çember önünde oldukça geçirgen olan Anadolu Efes son haftalarda rotasyonda yaptığı küçük değişikliklerle bu sorunu minimize etti. Pota altında Zizic'in sürelerini kısan koç Ergin Ataman, Pleiss ve Dunston'un sürelerini arttırarak çember önünü daha korunaklı hale getirdi. Yeni transfer Isiah Taylor'un da kısa savunmadaki maharetleri ile dış savunmadaki kaliteyi arttıran Efes, son 4 maçta yediği üçlük yüzdesini %27.8'e kadar düşürerek bu periyotta ligin en düşük yüzdeyle üçlük yiyen takımı oldu.

Clyburn-Micic ikilisi ligi sallıyor

Anadolu Efes'in lokomotif ikilisi Will Clyburn ve Vasilije Micic bireysel istatistiklerde ligin çoğu alanda üst sıralarında yer alıyor. Sayı krallığı yarışında Clyburn 20.7 sayı ortalamasıyla listenin başını çekerken, Micic ise 18.2 sayı ile 4. sırada yer alıyor. Sırp gard 6.6 ile asist krallığını 2. sırada götürürken, Amerkalı forvet de 6.5 ile ribaund sıralamasında 4. konumda bulunuyor.

Doğru şutlar geliyor

Anadolu Efes, ligin ilk 7 haftasında kullandığı toplarda bulduğu %58,1 true shooting (oyuncuların seçtiği şutların verimlilik yüzdesi)  yüzdesi ile ligin 9. sırasında yer alıyordu. Şutların verimlilik seviyesini %66.9'a çıkaran Anadolu Efes son 4 haftanın bu alanda lideri oldu. 

Oyuncular tek tek devreye giriyor

Anadolu Efes'te son haftalarda artan vermililiğin en önemli sebebi opsiyonların çoğalması. Sezon başında rotasyonun büyük bir kısmından skor anlamında katkı alamayan Efes'te yıldızlar tek tek devreye girmeye başladı. Amath M'Baye, Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss ve Elijah Bryant son maçlarda hücumda güvenilir birer el haline geldi. 

Larkin gün sayıyor

Anadolu Efes milli oyuncumuz Shane Larkin'in dönüşü için gün sayıyor. Euroleague'in pozisyonunda en elit oyuncuları arasında bulunan "Sugar Shane" lakaplı Larkin, 23 Aralık'ta oynanacak Panathinaikos maçına yetiştirilmeye çalışıyor. Mevcut durumda Will Clyburn ve Vasilije Micic ile rakip savunmalara korku salan Efes hücumunun, Shane Larkin döndükten sonra oluşacak skor potansiyeli herkese heyecan veriyor.

Senin için hazırladığımız haberler