Pedro Alves: "Miguel Crespo, İspanya'da Oynamaya Hazır" | Transfer Haberleri

16.01.2023 - 22:16 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 23:22

Estoril Sportif Direktörü Pedro Alves, Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giyen Miguel Crespo'nun geleceğiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı...

Pedro Alves: "Miguel Crespo, İspanya'da Oynamaya Hazır" | Transfer Haberleri

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giyen Miguel Crespo'yu keşfeden Estoril Sportif Direktörü Pedro Alves, oyuncunun geleceğiyle ilgili İspanyol basınına flaş açıklamalarda bulundu.

"Crespo inanılmaz bir karaktere sahip"

ESTADIO Deportivo'ya konuşan Alves, "Crespo inanılmaz bir karaktere sahip. Mütevazi bir aileden geliyor. Hem pivot, hem de sekiz oynayabiliyor. Bana göre 8'de daha başarılı. Her antrenör bu tip oyuncuyla çalışmak ister. Şu anda bu tür oyuncuları bulmak çok zordur" dedi.

Porto, Everton ve Wolverhampton da peşinde

- Benfica, Atletico Madrid ve Sevilla gibi önemli takımlar Crespo ile ilgileniyor. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

"Dürüst olmak gerekirse performansıyla herkesi şaşırttı ve Estoril'de ön plana çıktı. Benfica, Atletico Madrid ve Sevilla gibi takımlar konuşuldu ama Portekiz'de Porto ile de ismi anıldı. Ayrıca Wolverhampton ve Everton da."

İlgini Çekebilir
Şok ayrılık! İlhan Palut görevden alındı
Habere Git

Crespo 8'de daha başarılı olur

- Crespo çok yönlü oyuncu olarak öne çıkıyor. Saf bir orta saha oyuncusu, pivot ve hücumda oynayabiliyor. Sizce hangi mevkide daha verimli olur?

"Pivot oynayacaksa 4-3-3 sisteminde başarılı olur. Sekiz, on veya altı da oynayabiliyor. Bana göre sekiz olarak oynaması daha iyi olur, başarılı da olur. Çünkü top kazanma konusunda çok iyi. Agresif bir oyuncu olduğu içinde defansif orta saha oyuncusu olarak da oynatıyorlar. Ama ben sekiz oynatmaktan yanayım."

"Monchi, Crespo'yu izliyor"

- İspanya'da oynamaya sizce hazır mı?

"Sevilla İspanya'da çok büyük bir kulüp. Şu anda iyi bir dönemden geçmiyorlar, küme düşme bölgesindeler ama Sevilla'nın büyüklüğünü biliyoruz ve transfer etme kapasiteleri var. Çok iyi bir sportif direktöre (Monchi) sahipler. O kesinlikle Crespo'yu izliyor ve ne yapabileceğini de çok iyi biliyor. Crespo bana göre bu meydan okumaya hazır. Crespo, teknik direktör Jorge Sampaoli'nin istediği türden bir oyuncu; çalışma, karakter...

"İspanya'da oynamaya hazır"

Crespo şehre uyum sağlayabilir. Çünkü çok iyi İngilizce, Fransızca ve Portekizce konuşuyor. Portekizce ile İspanyolca'yı biraz karıştırıyor ama çok iyi anlıyor. Portekiz kültürü İspanyol kültüründen çok farklı değil. İspanya'da rekabet seviyesi Türkiye'ye göre daha yüksek, bu yüzden orada oynamaya hazır olduğunu düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
Enner Valencia'ya sürpriz talip! Başkan duyurdu...
Habere Git

"Tavsiye edebileceğim üç genç yetenek var"

- Estoril'de şu andaki göreviniz nedir, İspanya Ligi için tavsiye edeceğiniz genç yetenek var mı?

"Ben sportif direktörüm. Burada beşinci sezonum. Opta verilerine göre Avrupa'nın ana liglerinde en düşük yaş ortalamasına sahip ikinci takımız. İki hedefimiz var: Birincisi ligde kalmak ve oyuncu satmak. 3 oyuncumuz var, özellikle sağ bek oyuncumuz Tiago Santos. Onu elde tutacak mali kapasitemiz olduğunu düşünmüyorum. 20 yaşında da iki efans oyuncumuz var: Pedro Alvaro ve Bernardo Vital. Bence önümüzdeki yaz daha iyi takımlarda mücadele edecekler."

Crespo'nun Fenerbahçe performansı

Öte yandan, Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden Miguel Crespo, sarı-lacivertli takım ile çıktığı 50 maçta 3gol ve 5 asist kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler