Konyaspor'da şok ayrılık! İlhan Palut görevden alındı

16.01.2023 - 16:08 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 18:53

Süper Lig'de Beşiktaş'a kendi sahasında son saniye golüyle 2-1 yenilen Konyaspor'da yönetim, teknik direktör İlhan Palut ile yolları ayırdı. İşte detaylar...

Konyaspor'da şok ayrılık! İlhan Palut görevden alındı

Salim MANAV - AJANSSPOR

Konyaspor yönetimi, kötü gidişin faturasını teknik direktör İlhan Palut'a kesti. 10 Şubat 2021'den beri takımın başında bulunan İlhan Palut ile yolllar ayrıldı. Yeşil beyazlılar ilk yarıyı 27 puanla 7. sırada tamamlamıştı.

Sezona çık iyi başlayan Konya ekibi, Süper Lig'de 18 maçta 6 galibiyet alırken 9 kez berabere kaldı. Galatasaray, Gaziantep FK ve Beşiktaş'a karşı kaybetti.

Beşiktaş maçından sonra gönderildi

Konyaspor yönetimi, son saniyede Josef de Souza'nın golüne engel olamayıp 2-1 kaybedilen Beşiktaş maçından sonra toplanarak İlhan Palut ile yolları ayırma kararı aldı. Yeşil-beyazlı takım, 46 yaşındaki teknik direktörle yollarını ayırdı.

İlgini Çekebilir
İlhan Palut: "Bazen dersler pahalı oluyor"
Habere Git

Konyaspor'u Avrupa'ya götürdü

Geçen sezon çok başarılı bir grafik sergileyen İlhan Palut, şampiyon Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin gerisinde kalarak ligi 3. sırada bitirmişti. Böylece yeşil beyazlılar Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı ancek Vaduz'e yenilerek elendi.

Galatasaray maçına lider çıktılar

Konyaspor, bi suzano çok iyi başladı. Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek Süper lig'de ilk yenilgiyi tattırdı. 16 Eylül 2022'deki Galatasaray maçına lider olarak çıkan yeşil beyazlılar çok iyi bir oyun ortaya koymasına karşın maçtan 2-1 yenik ayrıldı. 

Beraberliğe abone oldu

Bu maçın ardından Konyaspor adeta beraberliğe abone oldu. Antalyaspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Karagümrük maçlarından 1 puanla ayrılındı. Beşiktaş'a kaybedilen maç yönetimin Palut ile yollarını ayırmasına neden oldu.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu'ndan İlhan Palut'a gönderme: "Bizden rahatsız"
Habere Git

İlhan Palut'un Konyaspor performansı

12 Kasım 1976 doğumlu İlphan Palut, ismini o dönem 1. Lig'de bulunan Hatayspor'a oynattığı oyunla duyurdu. Oradan Göztepe'ye geçen teknik direktör ardından 10 Şubat 2021'de Konyaspor'a geldi. Yeşil beyazlıların başında 72 maça çıkan Palut, 31 galibiyet, 24 beraberlik ve 17 yenilgi aldı.

Emre Belözoğlu ile polemik

Palut'un ismi en son Başakşehir teknik sorumlusu Emre Belözoğlu ile girdiği polemikle gündeme gelmişti. Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin'i eleştiren Palut, bir söyleşide "Milli Takım'da bir iki maç oynayan oyunculara bile ya da Süper Lig'de bir kaç maç oynayan oyunculara çok korkunç iltimaslar var. Tamam onlar mükemmel futbolculardı, iyi kariyerleri vardı. Tamam çok iyi değerlerdi. Ama bunun itibarını da ekonomik olarak kazancını da yaşadılar. Antrenörlüğe de 5-0 önde başlamalarına hiçbir şekilde gerek yok" demişti.

Emre Belözoğlu, 'İlhan Palut bizden rahatsız" demişti

İlhan Palut'a yanıt veren Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada Palut'la ilgili şunları söylemişti: "İlhan Palut bizden rahatsız; benden, Nuri'den rahatsız. Erken çıktığımızı dair düşünceleri olduğunu söylüyor. Biz İlhan Palut'un başarısından rahatsız değiliz. Devam etmesi, çok daha başarılı olması yönünde arzumuz, isteğimiz var."

Konyaspor taraftarlarından yönetime İlhan Palut tepkisi

Konyaspor yönetimi, yeşil-beyazlı ekibin başına 09 Şubat 2021 tarihinde gelen teknik direktör İlhan Palut ile bugün yollarını ayırdı. Bu haberin ardından taraftarlar, yönetime sosyal medya aracılığıyla tepki gösterdi. Sosyal medya '#konyaspor' başlığı adı altında taraftar yönetimi istifaya davet etti. Taraftarın yanı sıra yerel medyada çalışan spor yazarları da karara tepki gösterdi. 

Senin için hazırladığımız haberler