Galatasaray, 15 yıllık Şampiyonlar Ligi ön eleme hasretini bitirecek

29.08.2023 - 12:58 | Son Güncellenme: 29.08.2023 - 18:36

Galatasaray, bugün Molde'yi elerse tam 15 yıl sonra ön elemeleri geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan ilk takımımız olacak. Bunu en son Fenerbahçe başarmıştı.

Galatasaray, 15 yıllık Şampiyonlar Ligi ön eleme hasretini bitirecek

AJANSSPOR-İNCELEME

Galatasaray, bugün Molde'yi elerse tam 15 yıl sonra bir Türk takımı ön elemeleri geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başarmış olacak. Yani Sarı Kırmızılı temsilcimiz bir hasreti de sonlandırmak için sahada olacak. İşte son 15 yılda UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ön eleme maceramız.

En son Fenerbahçe başardı

Türk takımları gruplara doğrudan katılım hakkı dışında 2008 yılından beri ön elemeleri geçerek Şampiyonlar Ligi bileti alamıyor. En son Fenerbahçe, 2008-09 sezonunda ön elemeleri geçerek Devler Ligi'ne kalmıştı.

Fenerbahçe geçti Galatasaray elendi

Söz konusu sezonda Fenerbahçe, 2. ön eleme turunda MTK Bupadeşte'yi ve 3. turda da Partizan'ı eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı. Aynı sezon Galatasaray ise 3. ön eleme turunda Steaua Bükreş'e elenerek, gruplara gitme şansını bulamadı. 

tur mtk 3. tur partizan

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın 25 milyon Euro'luk sınavı
Habere Git

Beşiktaş, Arsenal'e 1 golle kaybetti

2008 yılından bu yana, ön elemeden Şampiyonlar Ligi'ne kalmaya en çok Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor yaklaştı. 2014-15 sezonunda Beşiktaş, play-off turunda eşleştiği İngilizler'in dev ekibi Arsenal ile İstanbul'da golsüz berabere kaldı. Deplasmanda 1-0 kaybeden Beşiktaş, grupların kapısından döndü.

Başakşehir, Emre ile direkten döndü

2017-2018 sezonundaysa Başakşehir, play-off aşamasında İstanbul'da Sevilla'ya 2-1 kaybetti. Deplasmanda şahane oynasa da rakibi ile 2-2 berabere kalan Başakşehir, elendi. Bu maçta Emre Belözoğlu'nun son dakikalarda direkten dönen serbest vuruşu hafızalara kazanmıştı.

Trabzonpor büyük balığı kaçırdı

2021-2022 sezonunda Trabzonspor da grupların eşiğinden döndü. Ligi şampiyon bitirmesine rağmen ülke puanı yetersizliğinden ötürü play-off turundan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne başlayan Trabzonspor, ilk maçta Kopenhag'a deplasmanda 2-1 kaybetti. Bordo Mavililer evinde rakibiyle golsüz berabere kalarak, Şampiyonlar Ligi gruplarını avucundan kaçırdı.

İlgini Çekebilir
UEFA ülkeler sıralamasında son durum ne? Türkiye'ye 9.'luk şansı...
Habere Git

Gruplara ilk katılan takım

Galatasaray, ilk maçta deplasmanda 3-2 yendiği Molde'yi bu gece elediği takdirde, tam 15 yıl sonra ön elemeleri geçip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan ilk takımımız olacak. Galatasaray, 1993-94 sezonunda Manchester United'ı eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başaran ilk Türk  takımı unvanını da elinde bulunduruyor. 

En çok katılan takım Galatasaray

Cimbom, Molde'yi elerse tarihinde 17. kez Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. Sarı kırmızılı ekip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara en çok kalan takım. Aslan, 2000-2001 sezonunda Mircea Lucescu ve 2012-2013 sezonunda da Fatih Terim yönetiminde çeyrek finale çıktı. 

6 takımla toplam 34 kez katıldık

Türk takımları UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplam 34 kez yer aldı. 17 kez ile Galatasaray ilk sırayı alırken onu 8 kezle Beşiktaş izledi. Fenerbahçe ise 6 kez bu büyük organizasyonda boy gösterdi. İşte sadece 6 takımımızın yer aldığı Şampiyonlar Ligi katılım tablosu:

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de bir oyuncuyla daha yollar ayrılıyor!
Habere Git

Hangi Takım Kaç Kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldı

Takımlar  
Galatasaray 17
Beşiktaş 8
Fenerbahçe 6
Trabzonspor 1
Bursaspor 1
Başakşehir 1
Senin için hazırladığımız haberler