Türkiye - Portekiz maçının canlı yayın bilgisi ve maç linki

22.06.2024 - 18:07 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 20:54

EURO 2024 F Grubu'nda A Milli Takımımız ile Portekiz karşılaşıyor. Tarih ve saat bilgisi ile Türkiye - Portekiz maçının canlı izle linki haberimizde.

Türkiye - Portekiz maçının canlı yayın bilgisi ve maç linki

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda mücadele eden A Milli Takımımız, gruptaki ikinci maçına çıkıyor. İlk maçında Gürcistan karşısında 3-1 kazanan Ay-Yıldızlılar, bu kez Cristiano Ronaldo'lu Portekiz ile karşı karşıya geliyor. Vincenzo Montella ve öğrencileri, Portekiz engelini de aşarak grup liderliğini sürdürmeyi ve son 16 biletini almayı hedefliyor.

Türkiye - Portekiz maçı ilk 11'leri

  • Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz.
  • Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Joao Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao, Cristiano Ronaldo.

Türkiye - Portekiz maçının tarih ve saati

Türkiye ile Portekiz arasındaki grup maçının 22 Haziran 2024 Cumartesi günü, saat 19.00'da başlaması planlandı.

Türkiye - Portekiz maçını canlı yayınlayacak kanal

Türkiye - Portekiz maçı TRT 1'den canlı olarak yayınlanıyor.

TRT'nin frekans bilgileri

Uydu: TÜRKSAT 4A
Frekans: 11794
Polarizasyon: V (Dikey)
Sembol Oranı: 30000
FEC: 3/4

Kart sınırındaki oyuncular

Türkiye'de ve Portekiz'de maç öncesinde ikişer futbolcu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

İlk maçlarda sarı kartla uyarılan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ile Portekiz'den Rafael Leao ve Francisco Conceiçao, yarın da kart görmeleri halinde son grup müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Türkiye, Portekiz ile 10. kez karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün ikinci maçını yapacağı Portekiz ile 10. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke A milli takımları arasında bugüne dek yapılan 9 karşılaşmanın 2'sini Türkiye kazanırken, 7'sinde ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı.

Rekabette 6'sı resmi, 3'ü özel geride kalan 9 maçta Türkiye 9, Portekiz ise 19 gol attı.

Resmi maçlarda galibiyet yok

A Milli Takım'ın, Portekiz karşısında resmi maçlarda galibiyeti bulunmuyor. Ay-yıldızlı ekip, rakibi karşısındaki iki galibiyetini de özel maçlarda elde etti. Türkiye, 18 Aralık 1955 ve 2 Haziran 2012'de oynadığı hazırlık maçlarını 3-1'lik skorlarla kazandı.

Alman hakem Felix Zwayer yönetecek

Türkiye ile Portekiz arasındaki karşılaşmada, ev sahibi ülke Almanya'dan hakem Felix Zwayer düdük çalacak.

Zwayer'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, İspanya Futbol Federasyonundan Jesus Gil Manzano olacak.

Karşılaşmada Alman Bastian Dankert ise VAR görevini üstlenecek.

Senin için hazırladığımız haberler