Sivasspor - Fenerbahçe Maçının Canlı Yayın Bilgisi ve Maç Linki

29.04.2023 - 18:15 | Son Güncellenme: 29.04.2023 - 21:13

Süper Lig'de Sivasspor ile Fenerbahçe karşılaşıyor. Tarih ve saat bilgisi ile Sivasspor - Fenerbahçe maçının canlı izle linki haberimizde. İşte detaylar.

Sivasspor - Fenerbahçe Maçının Canlı Yayın Bilgisi ve Maç Linki

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde, 2. sırada yer alan Sarı-Lacivertliler, Sivas deplasmanında hata yapmak istemiyor.

CANLI ANLATIM

GOL | 76' Sivasspor'un sağdan geliştirdiği atakta Robin Yalçın savunma arkasına sarkan Caicedo'ya aradan nefis bir pas gönderdi. Topu kontrol edip ceza sahasına kadar gelen Caicedo, sağ ayağının üstüyle uzak köşeye düzgün vurdu, direğe çarpan top ağlara gitti.

63' Saiz, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci İrfan Can topu aynı güzellikte kornere çeldi.

62' Sağ taraftan arka direğe doğru yapılan ortaya Gradel gelişine vurdu. Kaleci İrfan Can Eğribayat, son anda topu çeldi.

52' Murat'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazına topla buluşan Saiz, bekletmeden arka direğe doğru ortaladı. Gradel'in müsait durumdaki kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

48' Ferdi Kadıoğlu'nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Joao Pedro kafayı vurdu. Top, az farkla dışarı gitti.

46' İkinci yarı başladı.

İlk yarı sona erdi. Sivasspor 0-3 Fenerbahçe

GOL | 45+10' Ceza sahası dışından Arda Güler, kaleyi denedi. Kaleci Ali Şaşal topu çelmeyi başardı. Sağ taraftan ceza sahasına giren Ferdi Kadıoğlu, kaleciden dönen topu tamamladı.

45+9' Orta alanda Arao'nun ayak koyduğu top Pedro'nun önünde kaldı. 3'e 2 gelen Fenerbahçe'de Pedro sağ tarafındaki Peres ile oynadı. Peres'in şutunu kaleci kurtardı.

KAPTANLIK PAZUBANDI JESUS'TA | Fenerbahçe'de kaptanlık pazubandı teknik direktör Jorge Jesus'ta kaldı. Önce Enner Valencia'da olan pazuband, Ekvadorlu golcünün sakatlanmasıyla İrfan Can Kahveci'ye geçmişti. İrfan Can'ın kırmızı kart görerek soyunma odasının yolunu tutmasıyla pazuband Jesus'ta kaldı.

KIRMIZI KART | 45+5' İrfan Can Kahveci'nin müdahalesiyle Saiz yerde kaldı. Pozisyonun ardından İrfan Can sarı kart gördü. Daha sonra Zorbay Küçün VAR tarafından monitöre çağrıldı. Pozisyonu izleyen Küçük, İrfan Can'ın sarı kartını iptal ederek, kırmızı kartına başvurdu. Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında 10 kişi kaldı.

GOL | 45+1' Orta alanda Arao'nun Saiz'den çaldığı topu kontrol eden İrfan Can Kahveci, sol çaprazda doğru ilerledi. İrfan Can'ın ceza sahası içine yaptığı ortaya, savunmanın arasına sızan Ferdi Kadıoğlu dokundu. Top, ağlarla buluştu.

45' İlk yarının sonuna 8 dakika ilave edildi.

31' Sağ kanattan Yatabare'nin pasıyla topla buluşan Erdoğan, ceza sahasına girmeden sert vurdu. Top, yandan dışarı gitti.

GOL | 22' Rakip yarı alanın sağ tarafında topla buluşan Rossi, rakiplerini şık çalımlarla ekarte edip yay üzerinden ceza sahasına girdi. Sol ayağının içiyle sağ köşeye yerden yaptığı vuruş direk dibinden ağlarla buluştu.

19' Erdoğan sağldan savunma arkasına sarkan Saiz'e aradan pasını gönderdi. Ceza sahasına giren Saiz, topu soluna çekmek istedi ancak savunmada Samet araya girerek mutlak golü engelledi.

VALENCIA KÖTÜ SAKATLANDI | 8' Merkezde topla buluşan Arda, savunmanın arkasına sarkan Valencia'a yüksek bir top gönderdi. Kalesini terk eden Ali Şaşal ile Enner Valencia çarpıştı. İki oyuncu da yerde kaldı. Hakem hemen sağlık görevlilerini oyuna çağırdı. Ali Şaşal ayağa kalkarken, Enner Valencia uzun süre kalkamadı. Yıldız golcü için saha kenarına ambulans getirildi. Son olarak ambulansın, pozisyonun yaşandığı alana girmesi ile kendisine boyunluk takılan Valencia araca alındı. Valencia'yı taşıyan ambulans hastaneye doğru yola çıkarken futbolcunun bilincinin açık olduğu kaydedildi.

1' Maç başladı.

İlk 11'ler

  • Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Aaron, Goutas, Ziya, Hakan Arslan, Charisis, Saiz, Erdoğan, Gradel, Yatabare
  • Fenerbahçe: İrfan Can, Osayi, Serdar Aziz, Samet, Peres, Arao, İrfan Can Kahveci, Arda, Ferdi, Valencia, Pedro

Sivasspor - Fenerbahçe maçının tarih ve saati

Sivasspor ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig maçı 29 Nisan 2023 Cumartesi günü, saat 19.00'da başlayacak.

Sivasspor - Fenerbahçe maçını canlı yayınlayacak kanal

Sivasspor - Fenerbahçe maçı beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe'nin eksikleri

Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor maçında birçok oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Emre Mor'un yanı sıra bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan'da başarılı bir operasyon geçiren kaptan Altay Bayındır ile sakatlığı bulunan Lincoln Henrique müsabakada forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan ancak henüz hazır olmayan Mich Batshuayi de maç kadrosunda yer almadı.

Bu oyuncuların yanı sıra son İstanbulspor maçının ardından sakatlandığı açıklanan Atilla Szalai de maç kadrosunda yer almadı.

 

Sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Joshua King ise Jorge Jesus'un forma vermesi halinde maçta mücadele edebilecek.

Ceza sınırında 6 isim

Fenerbahçe'de 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde, son İstanbulspor maçında sarı kart gören Samet Akaydın da sınırdaki futbolculara eklendi.

Akaydın'ın yanı sıra, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Miha Zajc, Willian Arao ve Enner Valencia, bu akşam kart görmeleri durumunda 33. haftadaki Bitexen Giresunspor karşısında takımı yalnız bırakacak.

Sivasspor'da 2 oyuncu yok

Son 2 maçını kazanarak çıkış yakalayan Sivas temsilcisinde sol bek Uğur Çiftçi ve forvet Leke James, sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak. Yiğido’da Caner, Ulvestad, Hakan, Charisis, Gradel, Erdoğan, Saiz ve Yatabare ise sınırda.

Senin için hazırladığımız haberler