CANLI| İspanya- Fransa maçını canlı izle (Maç linki)

09.07.2024 - 15:53 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 00:00

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya ve Fransa yarı final mücadelesinde karşı karşıya geliyor. Zorlu maçın kanalı, canlı yayın ve linki haberde.

CANLI| İspanya- Fransa maçını canlı izle (Maç linki)

AJANSSPOR HABER

Turnuvanın favorisi İspanya, EURO 2024’ün en etkili takımlarının başında geliyor. Yarı finale kadar oynadığı tüm karşılaşmaları kazanan İspanya’da Lamine Yamal, Morata, Williams, Rodri gibi oyuncuların turnuva performansı dikkat çekti. Fransa ise son 16 turunda Belçika’yı mağlup ederken yarı finalde Portekiz ile karşılaştı. Zorlu maçın kanalı ve canlı yayını gibi detaylar haberde.

İspanya- Fransa maçı ne zaman ve hangi kanalda?

İspanya - Fransa mücadelesine Allianz Arena ev sahipliği yaparken mücadele 9 Temmuz Salı günü saat 22.00’de başlayacak. Müsabakayı kazanan takım Hollanda - İngiltere eşleşmesinin galibiyle finalde karşı karşıya gelecek. Avrupa Futbol Şampiyonası finali 14 Temmuz’da oynanacak. İspanya - Fransa karşılaşması TRT 1 ekranlarından izleyiciyle buluşacak.

İlk 11'ler

İspanya: Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Rodri, Ruiz, Olmo, Yamal, Williams, Morata 

Fransa: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouameni, Kante, Rabiot, Dembele, Kolo Muani, Mbappe

İlgini Çekebilir
Boğa Horoz'u yendi! İspanya finalde
Habere Git

37. randevu

İspanya ile Fransa, A milli takım seviyesinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Rekabette geride kalan 36 müsabakanın 16'sını İspanya, 13'ünü ise Fransa kazandı. Yedi mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya'nın attığı 64 gole, Fransa 39 golle karşılık verebildi. İki takım arasında son dönemde yapılan maçlarda ise İspanya'nın bariz üstünlüğü bulunuyor. İspanya, son 16 yıldaki 8 müsabakada 5 maçta galip geldi. İki maçı Fransa kazanırken, 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım da 6. yarı final maçında

İspanya Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez yarı finalist oldu.

1964, 1984, 2008, 2012 ve 2020 turnuvalarında yarı finale yükselen İspanya, EURO 2024 ile 6. kez bu başarıyı tekrarladı. Bu yarı finallerin 4'ünü kazanan İspanyollar, 1'inde elenmekten kurtulamadı.

Tarihinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan İspanya, bir kez de ikinci oldu.

Teknik direktörlüğünü Didier Deschamps'ın yaptığı Fransa, turnuva tarihinde 6. kez Yarı Final aşamasına yükseldi.

EURO 1984 ve 2000'de şampiyon olan Fransa, 2016'da final oynadı. Fransızlar, 1960 ve 1996'da ise yarı finali geçemedi.

Kimler eksik?

İspanya Milli Takımı'nda 2 futbolcu cezası nedeniyle yarı final maçında süre alamayacak.

Savunmanın önemli isimleri Dani Carvajal ile Robin Le Normand, çeyrek finaldeki Almanya müsabakasında gördükleri kartlarla cezalı duruma düştü.

İspanya'da ayrıca Almanya karşılaşmasında sakatlanan Pedri'nin yanı sıra Nacho ve Ayoze Perez'in durumları maç saatinde netleşecek.

Fransa'da ise önemli yarı final maçı öncesi sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Senin için hazırladığımız haberler