Çalımbay: "Milli takıma çağırsalar parayı bile konuşmam"

19.09.2023 - 18:58 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 19:52

Sivasspor'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımın başına geçmeyen teknik direktör Rıza Çalımbay, milli takım iddiaları hakkında konuştu.

Çalımbay: "Milli takıma çağırsalar parayı bile konuşmam"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig ekibi Sivasspor'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımla anlaşamayan ve boşta olan Riza Çalımbay, Radyospor'da Muhabir Masası programında Aygün Özipek ve Yılmaz Dirim'e açıklamalarda bulundu.

"Milli takım derse parayı bile konuşmam"

Teknik direktör Rıza Çalımbay açıklamalarında milli takım için "Beşiktaş’ta 20 yıl oynadım ve orada bıraktım. Milli takım olarak genç, ümit ve A Milli Takım'da oynadım. Gittiğim takımlarda 2-3 yıllık sözleşme yapıyorum. Milli takım derse süresiz derim. Parayı bile konuşmam. Milli takım denilince akan sular durur benim için. Oranın yeri apayrı. Orayı alnımızın akıyla yaparız." ifadelerini kullandı. 

"Sivasspor'un bütçesi belliydi"

Sivasspor'dan ayrılan teknik adam takımda görev aldığı dönemden şu sözlerle bahsetti: "Sivasspor’un bütçesi belliydi. Ben 3 sene Avrupa’ya gittim. Lyon’u evinde yedik. Gittiğim takımlarda Avrupa Ligi’nde oynadık. Şimdi sağlam bir ekibimiz var. Eskiye göre daha çok imkan var. Eskiden bir su bile içmemize izin vermiyorlardı. Şimdi her şey daha profesyonel oldu."

"Benim başarılarımı Avrupa'da bile yapan yok"

Çalımbay konuşması sırasında Sivasspor'da kısıtlı bir kadro olmasına rağmen Avrupa'da yer almaları hakkında "Sivas’da kısıtlı kadroyla Avrupa’da 3 yıl arka arkaya oynadık. Anadolu da böyle bir takım yok, hatta 3 büyüklerde yok. Bunlara ek olarak Türkiye Kupasını kazandık. Benim başarılarımı Avrupa'da bile yapan yok. Yapan olsa milli takımın başına getirirlerdi." dedi.

"Servet Çetin'i öneriyordum almıyorlardı"

Rıza Çalımbay, Servet Çetin'in Fenerbahçe'ye katılmasının ardından milli takıma geçtiğini  "İstenilen her oyuncu milli takıma seçilir. Oluşulan milli takıma, kuran milli takıma, alınmayan isim olarak yorum yapamam.  Servet Çetin’i ümit milli takıma öneriyordum. Tamam diyorlardı ama almıyorlardı. Ama daha sonra Servet’i Fenerbahçe aldı. Ondan sonra da milli takıma seçildi. Bunun örnekleri çoğalabilir. Bertuğ gibi…" sözleriyle anlattı.

"Bizim menajerlerle işlerimiz olmaz"

Açıklamalarında menajerlerin milli takıma oyuncu önermesine de değinen Çalımbay bu konu hakkında ise "Menajerler milli takıma oyuncu öneremez. Menajer işim oluyorda milli takıma futbolcu önersin. Bizim menajerlerle işlerimiz olmaz. İşimize de saygımız var. Bunlar yanlış şeyler." dedi. 

"Resmi teklif gelmedi"

Rıza Çalımbay kendisine milli takımdan resmi bir teklif gelmediğini "Ben Ümit milli takımdayken bütün Anadolu'yu tarıyorduk. A Milli takıma da bunları iletiyorduk. Bana şu ana kadar resmi bir teklif gelmedi. Ama sosyal medyada çok destek var bana." diyerek açıkladı. 
 

"Milli takımın başına yerli hoca gelmedi"

Teknik direktör Çalımbay milli takımın başına nasıl bir isim gelmesi gerektiğini "Milli takımın başına, atmosferi yakalamak adına, yerli hoca gelmeli. Milli takım denilince başındaki hocanın Türkçe bilmesi gerekiyor. Tercüman üzerinden gitmemeli. Ben hata olduğunda bağırarak söylüyorum ama tercüman o şekilde iletemiyor. Zaten tercüman söyleyene kadar olay başka yere gidiyor." ifadeleriyle belirtti.

"Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın gruptaki rakipleri zayıf"

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa maçlarından da bahseden Çalımbay bu konuda ise şunları söyledi: "Galatasaray hemen hemen aynı kadro. Takım oyununu değiştirebiliyor. Çok iyi bir uyum var. Rakiplerinin hepsi çok iyi. Copenhagen kritik maç. Çok iyi oyuncu yetiştiriyorlar. İlk maçı muhakkak kazanmak gerek. Bizim zamanımızda Avrupa maçları ertelenmiyordu. Ama ertelenirse daha avantaj yakalarlar. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın gruptaki rakipleri zayıf. Bizim temsilcilerimizle aynı sıklette değiller."

Senin için hazırladığımız haberler