Buse Naz Çakıroğlu açıkladı: 2028 Olimpiyatları'nda boks olmayacak mı?

16.08.2024 - 13:12 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 13:25

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu katıldığı bir programda 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda boksun kaldırılacağı yönündeki söylentiler hakkında konuştu.

Buse Naz Çakıroğlu açıkladı: 2028 Olimpiyatları'nda boks olmayacak mı?

AJANSSPOR - HABER

Paris 2024'te gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu, beIN Sports'a konuk oldu ve yeni açıklamalarında 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda boksun yer alıp almayacağının net olmadığını söyledi.

"IOC kendi dünya boks federasyonunu kurmayı düşünüyor"

Buse Naz Çakıroğlu açıklamalarında Los Angeles'ta boksun bir spor olarak yer almayacağı yönündeki iddialar hakkında şunları söyledi: "2028’de boksun olmamasına dair kesin bir karar yok. Sosyal medyada ve toplumda bir şey çok fazla şekil değiştirerek yayılabiliyor. Problem IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) ve IBA (Uluslararası Boks Birliği) arasında. IOC kendi dünya boks federasyonunu kurup olimpiyatlarda boksu bu şekilde devam ettirmeyi düşünüyor. Boksu 2028’de tutmaya çalışıyor. Bunun sebebi de kendilerince IBA’nın doğru yönetilmediğini düşünmesi."

"2025’te karar verilecek"

Açıklamalarında sporcuların bu konuda bir taraf tutması hakkında da konuşan Buse Naz Çakıroğlu "Sporcular olarak bunun tarafı olmak doğru değil. Biz işimizi yapıyoruz sporcuyuz. Nerede ringe çıkmamız gerekiyorsa orada ringe çıkacağız. World Boxing’in kurulması ve IOC’nin bunu desteklemesinin tek sebebi 2028’de olimpiyatlarda boksun devam etmesini istemesi. 2025’te karar verilecek ve biz de kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi.

İlgini Çekebilir
Buse Naz Çakıroğlu'ndan flaş açıklama! "Boksa devam edip etmeyeceğime karar vereceğim"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler