Bu açıklamalar çok ses getirir! Hasan Arat: "Beşiktaş'a çökmüşler!"

09.03.2024 - 11:48 | Son Güncellenme: 09.03.2024 - 13:44

Beşiktaş'ta Hasan Arat, Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Eski başkan Ahmet Nur Çebi döneminde yapılan yanlışları belgeleriyle açıklayan Arat, çok çarpıcı bilgiler verdi.

Bu açıklamalar çok ses getirir! Hasan Arat: "Beşiktaş'a çökmüşler!"

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2024 yılı 1. olağan toplantısı başladı. Toplantıya Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu ile divan kurulu üyeleri katıldı.

Hasan Arat, toplantıdan önce kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduran isimlere mazbatalarını verdi

Tevfik Yamantürk: "Futbolun pastası gün geçtikçe küçülüyor"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Tevfik Yamantürk, yaptıkları çalışmalar hakkında kendilerini sürekli bilgilendirdikleri için Hasan Arat başkanlığındaki yönetim kuruluna teşekkür etti.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanan gerilimin dışında kaldıkları için mutlu olduğunu dile getiren Yamantürk, "Rakiplerimizin arasındaki ilişki, hastalıklı ilişki olarak geliyor. Bunun dışında kaldığımız için mutluyum ve gururluyum. Bizi kasıtlı olarak içeriye çekmeye çalışıyorlar. Hiç cevap vermemek en doğru yol. Futbolun paydaşları futbola büyük zarar veriyor. Bu iş böyle yürümez. Futbolun pastası gün geçtikçe küçülüyor. Buna bir şekilde TFF bir karar verecek. Bu iş böyle gitmez." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın borcu da açıklandı

Öte yandan Beşiktaş'ın toplam borcunun 8 milyar 453 milyon 690 bin lira olduğu açıklandı.

Hilton Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında konuşan siyah-beyazlı kulübün denetim kurulu üyesi Özgür Şentürk, mali konularla ilgili üyeleri bilgilendirdi.

Şentürk, siyah-beyazlı kulübün 30 Kasım 2023 itibarıyla borcunun 8 milyar 453 milyon 690 bin lira olduğunu kaydetti.

Al Musrati ve Ernest Muçi transferi açıklaması

Daha sonra söz alan Beşiktaş Kulübü Başjanı Hasan Arat, ara transferde yaşananları tek tek anlattı.

Menajerlere geçmişten borçlar olduğu için sorunlar yaşadıklarını söyleyen Arat, Al Musrati ve Ernest Muçi transferleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Maliyetleri nedeniyle tartışmalara neden olan iki ismin nasıl transfer edildiğini anlatan Arat, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Benim Semih'im, benim Demir Ege'm çok daha iyi' dedi"

Kadro dışı bırakılan oyuncularla ilgili gündem sarsan bir itirafta bulunan Arat, takımdan gönderdikleri oyuncular sayesinde elde ettikleri kazancı açıkladı.

Öte yandan, geçmiş yönetim tarafından yapılan bazı harcamaları ve alınan kararları divan kurulu üyeleriyle paylaşan Hasan Arat, bilinmeyen gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Hasan Arat'ın açıklamalarından satır başları:

"Transfer döneminde Avrupa'daki gelişmeleri izledik. Son derece kısıtlı imkanlar vardı ara dönem olduğu için. Bize önerilen oyuncuları hocamıza teklif ettiğimizde, Santos 'Onların oyuncularını kiralık oynatmam, benim Semih'im, benim Demir Ege'm çok daha iyi' dedi. Ve onları oynatmaya başladı."

"Samet Aybaba kimseyi içeriye sokmuyor"

Sona doğru tekrar piyasaya çıktık. Menajerlerle görüşüyoruz, çok nahoş cevaplar almaya başladık. 'Ne oluyor, bizim menajerlerle ilişkimiz nasıl?' diye arkadaşlara sordum, 'İyi değil' dediler. Meğer bizim menajerlere 10 milyon Euro'ya yakın borcumuz varmış. Bizimle çalışmak istemediklerini söyledi çoğu. Biz geldik Vida'nın menajeri dava açtı, 2 milyon Euro. Vida 2018'de geldi Beşiktaş'a. İnanılmaz ilişkiler ve çelişkiler. Bütün menajerlerin kulübe girişini yasakladık. Samet Aybaba kimseyi içeriye sokmuyor."

"Beşiktaş üzerinden nüfus kurma dönemi bitmiştir"

"69 iş gününden beri görevdeyiz. Bizlere çok uzun geldi, sanki yıllardır bu görevi yapıyoruz gibi. 3 Aralık 2023 seçiminden camiamızla sohbet etmiş, dinlemiş ve çokça uyarıda bulundum. Kulübümüz için köprüden önce son çıkışta olduğumuzu söyledim. Bugün az bile söylediğimizi fark ettik. 3 Aralık'ta yaptığınız seçimle, Beşiktaş'ın kaderini değiştirdiniz. Sizlere teşekkür ederim, şükranlarımı sunarım. Beşiktaş üzerinden nüfus kurma dönemi bitmiştir. Beşiktaş camiası uyanık ve aktif olursa, burada benzer bir duruma asla düşmeyiz. Beşiktaşlılar her zaman kulüplerine sahip çıkmalı ve gelişmeleri yakın bir ilgiyle takip etmelidir."

"Sosyal medyada isim atıyorlar"

"Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Sosyal medyada isim atıyorlar. Bir bakıyoruz oyuncularla görüşmüşüz, halbuki alakası yok. Bir bakıyorsunuz o oyuncuların isimleri gazetelerde, sohbet odalarında, menajerler her şeyi organize ediyorlar ve Beşiktaş'ı sanki almak zorunda bırakıyorlar. Hoca dedi ki, 'Benim 2 tane oyuncu isteğim var. Bir tane kiralık aldık, öbür 2 oyuncuyu alamıyorsak esas transferi yazın yapalım' dedi. Biz bu iki oyuncuyu aldık. Nasıl aldık onu anlatacağım şimdi."

"Kendi cebinden bağış yapmadan halletti"

"Biz Varşova'ya gittik Hüseyin Yücel'le, Muçi'nin transferi için. Varşova vermiyor, çünkü çok kıymetli oyuncuları. Sonunda gece yarısına doğru bir rakamda anlaştık. Fakat oyuncunun menajeri Avusturya'da, o kabul etmiyor çünkü oyuncuyu Aston Villa istiyor. Gece oyuncunun menajeri geldi, onları da ikna ettik ve sabah Muçi'yi İstanbul'a getirdik. Menajerlik ücretinin yarısını da Hüseyin Yücel kendi cebinden bağış yapmadan halletti."

"Kendisi geldi, evvelsi gün de evladı oldu"

"Al Musrati hem Avrupa'da hem Portekiz'de hem de Türkiye'de almak için çaba sarf edilen bir isim. Bizim ilişkilerimiz neticesinde belli bir anlaşmaya geldik ve menajersiz anlaşık. Musrati'nin menajeri yok. Ve kendisi geldi, evvelsi gün de evladı oldu. Kendi ülkesinde kullanılan lisanla 'Kartal' ismi yerine geçen 'Yusufi' adını verdi."

"Bir oyuncu, diğer oyuncuya, 'oynama' diyebiliyordu"

"5 tane oyuncuya kadro dışı kararı verdik. Bizi çok eleştirdiler. Hocamızın haberi vardı. Bunu yapmak zorundaydık çünkü Beşiktaş'ta disiplin bitmişti. Beşiktaş'ta çok büyük sıkıntı vardı. Bir oyuncu, diğer oyuncuya, 'şu maçta çıkıp oynama' diyebiliyordu. O noktaya gelmişti."

"Onana'nın menajeri gelsin dedik, menajeri yok"

"Bu oyuncuları kadro dışı bırakır bırakmaz, menajerleri devreye girdi. Bailly'yi hemen yolladık, oradaki karımız yaklaşık 3,5 milyon Euro. Onana'nın menajeri gelsin dedik, menajeri yok. Dört yıllık anlaşma yapmışız, 10 milyon Euro maliyeti var, vergi hariç."

"Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var"

"Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. 5 yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok."

"10 senedir hepimiz uyutulduk"

"KPMG raporunu Divan Kurulu'na sorduk. Var mı böyle bir rapor? Bu rapor İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceliyor, yeni gelen yasayla bu raporlar bakanlığa gidiyor. Açılan davaların hepsi zaman aşımına uğruyor. Burada da enteresan bir durum var. Ne olduğu belli değil, bu işle uğraşıyoruz. Ernst & Young raporunu sorduk, kimse açıklamadı. 'Kasamızda' dediler. Raporu sorduk, yazı yazdık. '10 yıl geçti, imha ettik' dediler. Yönetimden istedim, 80 bin dolar para ödemişiz rapora. Beşiktaş Kulübü'nde rapor yok. Ernst & Young'a raporu kime teslim ettiklerini sorduk, cevap yok. 10 senedir hepimiz uyutulduk."

"Senetler ortada yok. Başkan da parasını almış"

"Ceyhun Kazancı'nın görevi neydi? Sportif direktör... Ceyhun Kazancı, 17 Temmuz 2021 tarihinden 2023'e kadar Futbol A.Ş.'nin genel müdürlüğünü yapmış. Yönetim Kurulu kararı var elimde.Senetler varmış, sevindik alacağımız var diye. Senetler ortada yok. Başkan da parasını almış, herkes parasını almış. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, bunu boşuna sormuyoruz."

"Çatıda orijinal malzeme yerine daha ucuz malzeme kullanılmış"

"Stadın çatısı müthiş bir çatıymış. Ne çatıymış.. Neler var neler! Sesin neden içeride kalmadığını öğrendik. Çatıda orijinal malzeme yerine daha ucuz malzeme kullanılmış. Ancak biz aynı parayı vermişiz. Ama çatıyla ilgili kimse ortada yok. Fulya'nın elektriği Ağustos ayından beri ödenmemiş. İhtarname geldi, 3 gün içinde ödemezsek elektrikler kesilecekti. Kimseye bir şey söylemedik."

"Beşiktaş'a çökmüşler"

"Beşiktaş'a çökmüşler. Kongre üyeleri çökmüş. Kontratların altında kongre üyelerinin imzaları var. Bunu yapmayın. Gidin başka yerden, yer kiralayın. Dikilitaş'ta 15 dönüm arazimiz olduğunu bilen var mı? Dikilitaş'a kiralık verdik, kullanıyorlar. Dikilitaş bizim takımımız. Beşiktaş'ın yüzlerce tapusu var, aklınız durur."

"Sanatçıya verilen parayı öğrendik, inanamazsınız"

"Enteresan bir konserimiz var, Göksel konseri. Kulüpte Gergedan Yapım diye bir şirket var. Kulübün içinden oluşuyor bu kişiler. Firmanın sahibini tenzih ederim ama organizasyon o şekilde. 1 milyar 920 milyon liralık bir fatura kesiliyor ve parasının %80'i falan tahsil ediliyor. Sanatçıya verilen parayı öğrendik, inanamazsınız. Konser de yapılmadı. Bu işin ne olduğunu hala bilmiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler