Beşiktaş'ta Afrika Kupası tehlikesi

05.09.2023 - 16:32 | Son Güncellenme: 05.09.2023 - 16:51

Beşiktaş, Eric Bailly'nin ardından Afrikalı futbolcu sayısını 8'e yükseltti. Siyah-Beyazlılar, Afrika Kupası döneminde dezavantajlı konumda. Detaylar.

Beşiktaş'ta Afrika Kupası tehlikesi

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ve Avrupa'da başarı hedefiyle sezona başlayan Beşiktaş, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Süper Lig'de şampiyonluk paroasıyla mücadele eden Siyah-Beyazlılar, UEFA Konferans Ligi'nde de ülkemizi temsil ediyor. Yaz döneminde kadrosuna önemli isimleri dahil eden Kara Kartal, takımda Afrikalı sayısıyla dikkat çekti.

Lig ve Avrupa'nın korkulu rüyası Afrika Uluslar Kupası

Afrika Uluslar Kupası'nın düzenlendiği tarih, Avrupa ve ülkemizde oynanan lig maçlarının devam ettiği döneme denk gelmekte. Ayrıca UEFA'nın düzenlediği Avrupa turnuvalarıyla da çakışması nedeniyle kulüplerin en sevmediği organizasyonlardan biri Afrika Uluslar Kupası.

Takımların kadrolarında yer alan futbolcular, Afrika Uluslar Kupası'nda ülkeleri için mücadele etmek için milli takımlarına gidiyor. Bu sırada kulüpler, devam eden lig ve Avrupa maçlarına önemli oyuncularından yoksun çıkıyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray-Erzurumspor hattındaki "danışıklı satış iddiası"nda sürpriz tanık!
Habere Git

Beşiktaş'ın 8 oyuncusu gidiyor

Sezon başında Beşiktaş Teknik Direktöü Şenol Güneş, Afrika Uluslar Kupası'nı işaret ederek transfer edilecek futbolcuların Afrikalı olmamasını istemişti. Fakat mali tablo ve imkanlar nedeniyle Güneş'in dikkat çektiği noktaya uyulamadı. Ahmet Nur Çebi yönetiminin stopere yaptığı iki transfer de Afrikalı oldu. Son olarak Eric Bailly ile anlaşma sağlayan Siyah-Beyazlılar'ın kadrosunda yer alan Afrikalı futbolcu sayısı 8'e çıktı.

Beşiktaş'ın Afrikalı futbolcuları

  • Vincent Aboubakar (Kamerun)
  • Jean Onana (Kamerun)
  • Rachid Ghezzal (Cezayir)
  • Omar Colley (Gambiya)
  • Arthur Masuaku (Kongo)
  • Jackson Muleka (Kongo)
  • Daniel Amartey (Gana)
  • Eric Bailly (Fildişi Sahili)

Afrika Uluslar Kupası ne zaman?

Afrika Uluslar Kupası, 13 Ocak - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Turnuva tarihleri arasında Beşiktaş'ın 6 resmi maçı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Kritik zirveye transfer damgası! Erdoğan, Putin'e futbolcu sordu
Habere Git

Kasımpaşa maçı da turnuva programına dahil...

Afrika Uluslar Kupası döneminde Beşiktaş 6 maça çıkaca olsa da bu durum 8 futbolcunun da 6 maçı kaçıracağı anlamını taşımıyor. Grup aşamasının ardından takım sayısı azalacağı için geri dönmesi muhtemel futbolcular da bulunuyor. Fakat kupa 13 Ocak'ta başlasa da kamplar için daha erken gidileceğinden 7 Ocak haftasında Kasımpaşa ile oynanacak olan 19'uncu hafta karşılaşması da bu programa dahil olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler