Younes Belhanda'dan Fatih Terim itirafı

10.12.2022 - 12:47 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 13:08

Adana Demirspor'un Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda eski teknik direktörü Fatih Terim ile ilgili Galatasaray'da yaşadığı bir olayı anlattı.

Younes Belhanda'dan Fatih Terim itirafı

 Spor Toto Süper Lig takımlarından Adana Demirspor forması giyen Younes Belhanda Galatasaray'da yaşadığı dönemde teknik direktör Fatih Terim ile yaşadığı olayı anlattı. 

Ndiaye ve Oliveira'yı beğeniyorum

Sabah'a konuşan Faslı oyuncu Belhanda Süper Lig'de hangi futbolcuyu izlerken daha çok keyif alıyorsun? sorusuna "Mevki olarak benim arkamda oynayan oyuncuları görme fırsatım olduğu için o tarz oyuncuları daha çok seviyorum ve daha iyi anlayabiliyorum. Galatasaray'dan Sergio Oliveira'yı çok beğeniyorum. Takımını rahatlatan ve pas organizasyonlarını yönlendiren bir tarzı var. Takım arkadaşım Badou Ndiaye'yi söyleyebilirim. İkisinin de oyunundan keyif alıyorum." dedi 

İlk üçte olmayı istiyoruz

Adana Demirspor'daki hedeflerini anlattan Belhanda "İlk imzamı attığımda 2-3 sene içerisinde ilk 3'te olacağımızı ve bunu devamlı hale getireceğimizi söylemişti. Bu hedef doğrultusunda umarım bu kulüple beraber Avrupa Ligi'nde, Şampiyonlar Ligi'nde maçlar, mücadeleler gösterebiliriz. Benim şu anki hedefim bu." dedi. 

İlgini Çekebilir
"Galatasaray, sözleşmesini feshetmeyi teklif etti"
Habere Git

Yunus Akgün hakkında

Belhanda "Dünya Kupası'nda Mbappe'yi izliyoruz. Neler yaptığını görüyoruz. Hızlı kanat oyuncularıyla oynamak çok iyi. Ama bu tabii ki sadece hız meselesi değil. Mesela Onyekuru ile oynadığım zaman yapmam gereken sadece topu iyi kontrol edip boş alana pası vermek. Kendisi iyi tempo yakaladığı zaman biliyoruz ki o topu alıp kaleciyle karşı karşıya kalabiliyor. Yunus Akgün'ün tarzı farklı. Yunus, daha çok topla hızlı olabilen bir oyuncu." dedi. 

 
 

 
 

Büyük maçların konsantrasyonu

Belhanda "Büyük maçlar her zaman konsantrasyonu da beraberinde getiriyor. Maçta topa ilk dokunduğunuz an o maçın iyi geçip geçmeyeceğini tahmin edebiliyorsunuz. O adrenalinde 90 dakika boyunca mücadele edebiliyorsunuz." 

 
 
 
 

Terim "Çünkü hoca benim"

Fatih Terim ile Galatasaray'da yaşadığı bir anıyı anlatan Belhanda "Kendisine kızma veya soru sorma gibi bir durumumuz olmuyordu. Zaten sizi yedeğe aldığında gidip de kendisine bir şey soramazsınız. Ben bir defa as kadroda olmadığımı görünce gidip kendisine beni niye yedeğe aldığını sordum. O da bana, "Çünkü hoca benim" diyerek konuyu bu şekilde hemen kapattı." ifadelerini kullandı. 

 

Yöneticileri eleştirmişti

Galatasaray'dan yöneticileri eleştirmesi sonucu ayrılan Belhanda "Elbette bizi etkiliyor. Biz Galatasaray'ız. Normal olarak, Galatasaray yöneticilerinin bir çözüm bulması lazım. Bizlerin futbol oynadığımızı biliyorlar. Pas vermeyi, pasları ikilemeyi seven insanlarız. Bir çözüm bulmalısın. Hiç durmadan Twitter ve Instagram'da kendini seyretmemek, basında olup bitenlere bakmamak lazım." ifadelerini kullanmıştı. 

Galatasaray ile iki şampiyonluk yaşadı

4 yıl Galatasaray forması giyen ve oynadığı 131 maçta 22 gol atan 26 da asist yapan Belhanda 2 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 de TFF Süper Kupası şampiyonlukları yaşamıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler