Arda Turan: "Ben planı beğendim... Montella Arda'yı hedef maçlar için koruyor"

23.06.2024 - 01:06 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 01:16

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Türkiye'nin EURO 2024'te Portekiz'e 3-0 kaybettiği maçın ardından Montella'nın oyun planı hakkında değerlendirme yaptı.

Arda Turan: "Ben planı beğendim... Montella Arda'yı hedef maçlar için koruyor"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda A Milli Takımımız, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen Ay-Yıldızlılar, 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Milliler, grubun son maçında Çekya ile tur bileti için karşı karşıya gelecek.

Portekiz maçının ardından Nutspor YouTube kanalına konuk olan Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın oyun planını ve oyuncu tercihlerini değerlendirdi.

"Oyun planını çok beğendim... Çekya maçına kafayı kaldırmalıyız"

Arda Turan, Portekiz maçı, Türkiye'nin EURO 2024'teki yol haritası ve Vincenzo Montella'nın oyuncu tercihleri hakkında şunları kaydetti:

"Hepimize geçmiş olsun. Ama hiç üzülecek bir şey yok. İlk yarıdaki oyun planını çok beğendim. 4-5-1 gibi başlayıp, top rakipteyken Kaan'ı blokların arasına sokup, koşuları iyi engelledik bir süre. Ön alan baskılarını da iyi yaptık. Tabii böyle maçlarda anları doğru oynamak çok önemli. Temel bilgilerden Kerem'in kaçırdığı pozisyona bakarsak, ceza sahası içinde 3'e 3 iken alandan adama geçerken ufak bir eksikliğimiz Bernardo Silva'dan golü yememize neden oldu. Olaya oyun olarak bakmak istiyorum. Nasıl ki Gürcistan maçının son dakikalarında 5'liye döndüğümüzdeki zafiyeti ön plana çıkaramıyorsak, söyleyemiyorsak, burada da ilk yarıdaki duruşumuz bence önümüzdeki maçlar için bize örnek olabilir. O yüzden ben ilk yarıdaki duruştan gayet memnunum. Ama anları doğru oynayamayıp 2-0 geriye düşünce, Portekiz gibi tecrübeli takıma karşı geri dönmek çok zor. Ama ben oyuncuların enerjilerinden çok memnunum. Bizim için açıkçası maçların ilk yarılarını iyi oynamak çok önemli. Çünkü coşkuyla başlayıp, sonrasında coşku normalleşince ister istemez oyunu ele verdiğimiz durumlar oluyor. Ben bugün oyun planını, oyuncuların ön alan baskılarını, duruşlarını hatta golden sonra da ilk yarı zaman zaman çıkarmadık. Turnuvanın en önemli özelliği hiçbir algıya yenilmeden hemen Çekya maçına kafayı kaldırmalıyız. Çünkü çok iyi durumdayız. Çekya maçında alacağımız 1 puan hatta kazanmamız da hiç uzak değil. Çok umutluyum ben, takımla gurur duyuyorum. Böyle maçlar olur. Hemen kafayı kaldırmak lazım, hiçbir şey yok. Aslan gibiler, hepsini tebrik ediyorum. Samet de Altay da hiçbiri moralini bozmasın. Hemen önümüze bakmaya devam"

İlgini Çekebilir
Vincenzo Montella'dan eleştirilere sert yanıt! Arda Güler...
Habere Git

"Olduğumuz durumdan gurur duyuyorum"

"Ülkenin futbol enerjisini birleştirdiler kardeşlerimiz. Çok iyi oynuyorlar. Arda Güler, Kenan, Kerem, Barış gibi muhteşem yetenekler ön planda. Hepimizi heyecanlandırıyorlar. Hakan Çalhanoğlu gibi muhteşem bir lider var. Çocukların hepsi muhteşem oyuncular. Olduğumuz durumdan çok gurur duyuyorum"

"Oyuncularımız çok duygusallar... Çok etkileniyorlar"

"Gürcistan maçını kazanmak çok önemliydi diye düşünüyorum. Şimdi çok büyük bir avantajdayız. Ama dikkatli olmak lazım. Hemen ayağa kalmak lazım. En önemli görev yorumcu ve gazeteci arkadaşlara düşüyor. Oyuncularımız çok duygusallar. Twitter'dan oradan buradan çok etkileniyorlar. Bu maçı ders alınacak maç olarak değerlendirip lütfen en az eleştiriyle yolumuza bakalım"

"Arda bizim altın çocuğumuz... Teknik direktörün kararına saygı duyalım"

"Arda bizim altın çocuğumuz. Çok kıymetli. Maçın analizini Montella yapıyor. O yüzden bireysel oyuncu tercihleri üzerinden yorum yapmam doğru olmaz. Ama Arda sezonun sonunda çok sert olmayan Real Madrid hedeflerine ulaştıktan sonra maçlar oynadı. Avrupa Şampiyonası girişinde de muhteşem performans sergiledi. Sonrasında ağrıları olduğu için açıkçası Montella'nın hedef maçlar için koruduğunu düşünüyorum. Ben doğru yaptığını da düşünüyorum. Çünkü asıl Arda'ya ihtiyacımız olan bundan sonraki 90 dakikalar. Arda'yı koruyabileceği tek yer burasıydı. Neden 70'inci dakikada oyuna aldı diyeceksin. Şöyle bir şey var. Bazı oyuncuları hiç oynatmamaktansa hem oyuncunun morali açısından hem de onu biraz hareketlendirmek, dünyanın önemli bir arenasından mahrum bırakmamak için o 20 dakikada Arda'yı değerlendirmiş olabilir. Ama Arda'nın ağrısı varsa, üst üste Dortmund'daki maçta yağmur da vardı. Fiziksel olarak onu korumamız lazım. Allah korusun bir sakatlıkta Ardasızlık, bizi çok önemli hedeflerden alabilir. Çünkü Arda gibi oyuncular sizi direkt hedefe götürebilecek oyunculardır. O yüzden bu eleştirilerinizin önünü kesmek için söylüyorum, onlarla yaşayan bir hocaları var, çok da iyi oyuncularımız var. Planı o yüzden beğendim dedim. Asıl hedef maçımız Çekya. Set hücumu oynayacağız daha çok. Daha çok topa sahip olacağız. Arda çok daha kıymetli olacaktır diye düşünüyorum. Ben olaya bu yönden bakıyorum, Montella'yı da eleştirmiyorum. Tabii ki Arda Güler'i her dakika görmek istiyoruz, ama Arda'yı göreceğiz diye de sezon boyunca 10-12 maç oynamış bir oyuncuyu üst üste 3 tane ağır maça sokarsak sakatlayabiliriz. Teknik direktörün kararına saygı duyalım"

İlgini Çekebilir
Arda Güler'den Vincenzo Montella paylaşımı!
Habere Git

"Bizim oynadığımız Çekya çok daha zordu"

"(Gülerek) 2016'da da sahanın en çok koşan oyuncusuydum ama tabii o zamanlar kıymetim çok bilinmiyordu. Orada da kazanmıştık ama maalesef İtalya - İrlanda maçı farklı bitseydi çıkıyorduk. O zamanki Çek takımıyla şimdiki takım arasında çok fark var. Çok daha kaliteli ve üst düzey oyuncularımız var. Bizim oynadığımız takım çok daha zordu. Demiyorum ki yüzde 100 favoriyiz. Ama biz günümüzde olursak zaten set savunmasını çözebilecek bir takıma sahibiz. Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Yusuf Yazıcı gibi kaleye yüzünü döndüğünde çok etkili ayaklar, kenarlarda Kenan, Kerem, Barış, İrfan belki gelecek, belki Cenk Tosun, Ferdi ve Zeki ile bireysel oyuncularımız var. Ama sakin olmak lazım. Turnuvada her gol, her kart çok önemli. Başımıza 2008'de gelen olay... Biz çok iyi maçlar oynadık ama gereksiz kartlar yarı finalde iyi oynamamıza rağmen güçsüz bir kulübeyle sahada olmamızı sağladı. O yüzden her an çok önemli. Oyuncularımıza çok inanıyorum. Çekya maçlarının güzel hikayeleri var. Güzel geri dönüşleri var. İnşallah bu sene hiç geri dönüşe ihtimal vermeden bitirip bu şöleni devam ettirirler diye düşünüyorum"

"Montella'nın çıkardığı her takımı beğendiğimi ve desteklediğimi söyleyebilirim"

"Ben bu konuda Montella'ya çok saygılıyım. Onun çıkardığı her takımı çok beğendiğimi ve desteklediğimi söyleyebilirim. Oyun anlamında set hücumu yapacağımız için 5-3-2 gibi, bazen 5-4-1 gibi karşılayacakları için stoperlerin oyuna girmesi, çabuk yön değiştirmek mümkünse istasyonsuz ve erken final pası atmamak, acele etmemek çok önemli"

"Çok büyük sürpriz yapabileceğimize inanıyorum"

"Erken orta, erken final pası hem bizi topu geri almak için yorar. Onun yerine bol bol yön değiştirme, topa bol sahip olan, yüzde 65'lerin üzerine çıkan, acele etmeyen, sabırlı oynamalıyız. Ben ne olursa olsun bu turnuvadan sonra geldiğimiz yeri yıkmadan üstüne koyarak devam etmekten yanayım. Çok iyi genç bir takım geliyor. 2028 de neden olmasın diyorum. Çok potansiyelimiz var. Bu turnuvada nereye kadar gidebilirsek... Ben çok büyük sürpriz yapabileceğimize inanıyorum"

Senin için hazırladığımız haberler