Vincenzo Montella'dan eleştirilere sert yanıt! Arda Güler...

22.06.2024 - 21:17 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 22:26

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi. Maç sonrası Vincenzo Montella açıklamalar yaptı.

Vincenzo Montella'dan eleştirilere sert yanıt! Arda Güler...

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı. Milliler gruptaki son mücadelesinde 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'da Çekya ile karşılaşacak.

Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"İlk 20 dakika biz daha çok gole yaklaştık"

İlk 11'i değerlendirerek sözlerine başlayan Vincenzo Montella, "Maçla ilgili konuşursak daha iyi olur. Fena bir maç oynadığımızı düşünmüyorum. İlk 20 dakika biz daha çok gole yaklaştık. Böyle rakiplere karşı ilk dakikalarda golü bulmazsanız daha zorlaşıyor işler. Rakip bir gol attı, golden sonra öz güven kaybı oldu. Sonra toparladık, sonuna kadar mücadele ettik.

"Altay'ın son iki maçında çok iyi performansları var"

3 kalecimiz de çok iyi. Altay'ın son iki maçında çok iyi performansları var. Galler maçında da sonradan oyuna girerek iyi performans gösterdi. Bu sabaha sakatlıkla uyandık. Böyle bir karar aldık. 3 kalecimizin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Biliyorum ki Milli Takım hocası olunca bir şeyler ters gidince ilk düşman hoca oluyor. Bunun farkındayım. Ama ben karar verirken çok net şekilde bildiklerimi uyguluyorum" dedi. 

"Arda Güler hakikaten yorgundu ve sakatlık riski vardı"

"Arda Güler yorgun diye biliyorduk, o dakikadan sonra da oyuna almak risk değil mi? İsmail hazırsa niye oynamadı?" sorusuna, Montella: "İsmail çok büyük bir sakatlıktan geliyor. Hazır değil derken 90 dakika için hazır değil diyorduk. Zaman verdik, sonuna kadar bekledik. Arda konusuna gelince, o konuda üzgünüm. Hakikaten yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken, almazsak mı diye düşündüm. Ama 3-0'da belki bir gol atarız düşüncesi oyuna almama sebep oldu" yanıt verdi. 

"Yolumuz daha uzun. Biz farkındayız"

Açıklamalarını sürdüren Montella, "Yolumuz daha uzun. Biz farkındayız. Ama birbirimize güveniyoruz. Öz güvenimiz hiçbir şekilde eksilmedi" ifadelerini kullandı. 

"Bizden daha etkinlerdi"

Basın toplantısında konuşan Montella, "İlk 20 dakika iyi oynadığımız maç oldu. İlk atağımızda cezalandırıldık. İlk gole kadar dengeli gitti maç. İkinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik Avrupa'nın en iyi ekiplerinden biri karşısında. Bizden daha etkinlerdi.

"Yarından itibaren Çekya maçını düşünürüz"

Biz bu maça odaklandık. Çok iyi hazırlandık. Bazı noktalarda yeterince cesur davranamadık. Bu maçı belki de biraz kafamızda büyüttük. Sonucun sebebi bir sonraki maça odaklanmış olmamız değil. Bugün bu maçı analiz ediyoruz, yarından itibaren Çekya maçını düşünürüz" şeklinde konuştu.

"Arda maça çıkacak durumda değildi"

Arda Güler ve Kenan Yıldız'ın neden yedek bıraktığı ile ilgili sözlerine devam eden Montella, "Maçı kaybettiğinizde Milli Takım Teknik Direktörü olarak öncelikle düşman bellenen hoca olur. Kenan ve Arda çok iyi oyuncular. Ama Arda maça çıkacak durumda değildi. 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi. Dolayısıyla maçın son 20 dakikasında oyuna sokmamayı da düşündük ama iyi oyuncular her zaman tercih ettik. Bazen göz ardı ediyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde de devamlılıkla oynamaya alışkın değiller. 4 günde 1 maça çıktığınız zaman fiziksel hazır olmanız gerekiyor. Bir önceki maçta da Polonya karşısında da çok iyi oynadı.

"Arda çok zeki bir oyuncu"

Arda ile ilgili ekleme yapmak istiyorum. Ekibimiz bütün olmuş durumda. Arda çok zeki bir oyuncu. Tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Ama sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen yine de sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlara izin vermem. Çok iyi oyunculardan oluşan bir takımın canını sıkmak istemem.

"Hatalar yaptık, çok sert şekilde cezalandırıldık"

Benim aklım tamamen Türkiye'ye odaklanmış durumda. Gördüğümüz olumsuzlukları inceleyeceğiz. Hatalar yaptık, çok sert şekilde cezalandırıldık. Çokça pozitif şey de vardı. Kendimize güvenmeye devam etmeliyiz. Önümüzdeki maç varımızı yokumuzu sahaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

"Son oyuncu değişikliğinde de bir santrfor sahaya sürdük"

"Kadroda 3 santfor varken neden aynı şeyi deniyorsunuz?" sorusuna Montella, "Maç esnasında bunu düşündüm. Ama biliyorsunuz ilk yarının sonuna doğru sakatlık yaşadık. Sorun yaşayan bir oyuncumuz oldu. Son oyuncu değişikliğinde de bir santrfor sahaya sürdük. Ama Samet sakatlandı. Oyuncu değiştirme şansımız o noktada bitmişti" şeklinde yanıt verdi. 

"Yapılan büyük hatalara baktığımızda eşit bir maç oynadık"

Defansta yapılan hatalara da değinen İtalyan çalıştırıcı, "Ben katılmıyorum. Geçtiğimiz maçta da zorluklar yaşadık. Ama belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığımızda eşit bir maç oynadık. Ama böyle bir ekibe karşı hata yaptığınızda telafisi olmuyor. Sonuca baktığınızda haklısınız gibi görünebilir ama oyuncularımız peş peşe maç oynamaya alışık değil. 4 günde 1 maça çıkmak farklı bir durum. Aynı futbolcularla sahaya çıkmak mümkün değildi. Son maçtan önce böyle bir adım atmak durumunda kaldık. Aynı defansif hattı kullanadık. Teknik ve taktik açısından bakacaksak aslında 1 değişiklik yaptık, Kerem ve Kenan yer değiştirdi. İlk 11'ini değiştiren tek hoca da değilim, Portekiz de aynı şeyi yaptı" dedi. 

"Bir iletişimsizlik oldu"

"Kendi kalenize attığınız golle ilgili devre arasında oyuncularınıza bir şey söylediniz mi?" sorusu üzerine Montella, "Bir iletişimsizlik oldu. Bazen futbolda bunlar oluyor. Benim teknik direktörlüğünü yaptığım ekibin başına geldi. Bazen başka ekiplerin de başına geliyor" diye yanıt verdi. 

"Orta sahaya gelmesi gereken oyuncuya görev verdik"

"Oyuncu değişikliklerinde geç kaldığınızı düşünüyor musunuz? Yusuf Yazıcı yerine Semih Kılıçsoy'u neden tercih etmediniz?" ile ilgili ise Montella, "Biz maça tek bir oyuncu etrafında kurgu yaparak çıkmadık. Fiziksel olarak durumları farklı olan oyuncularımız vardı. Orta sahaya gelmesi gereken oyuncuya görev verdik. Taktik açıdan bu oyuncu tercihini yapmam gerekti. Orkun bize bunu gösterdi. Forvetten orta sahaya gelebilen bir oyuncu. O yüzden Yusuf Yazıcı tercihini yaptık. Diğer santrforlar farklı tarzda oynayan forvetler" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler