Antalyaspor transferde Irak'tan 200 bin Euro bekliyor

03.01.2024 - 23:10 | Son Güncellenme: 03.01.2024 - 23:17

Nuri Şahin’den bonservis geliri elde eden Antalyaspor’a bir gelir kapısı da Irak’ta açılıyor. Sezon başında imzalanan sözleşmesi 2 gün sonra fesih edilen Ali Jasim’e İran’dan Sepahan ve Mısır’dan Zamalek talip oldu. Transferin gerçekleşmesi halinde Kırmızı-Beyazlılar bir gelir daha elde edecek.

Antalyaspor transferde Irak'tan 200 bin Euro bekliyor

KORAY GEÇGEL – AJANSSPOR

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin’in Borussia Dortmund’a transferiyle 500 bin Euro’yu kasasına koyan Antalyaspor, mali olarak kısa süreliğine nefes alırken, bir müjde de Irak’tan geldi. Sezon başında Irak ekiplerinden Al-Kahrbaa Club’tan transfer edilen ve yaşadığı psikolojik sorunları sebebiyle sözleşmesi 2 gün sonra fesih edilen Ali Jasim, Kırmızı-Beyazlıların iştahını kabarttı. Sözleşme fesih görüşmeleri sırasında “1 yıl içerisinde bir takıma transfer olması halinde Antalyaspor’a tazminat öder” maddesini kabul eden Iraklı yıldızı, İran’ın dev ekiplerinden Sepahan ile Mısır’ın köklü kulüplerinden Zamalek istiyor. Transferin gerçekleşmesi halinde Kırmızı-Beyazlılar için bir gelir kapısı daha açılmış olacak. 

Eski teknik direktörü çalışıyor

Ali Jasim’in transferini isteyen İran ekibi Sepahan’ın teknik direktörü ise tanıdık bir isim. 2015-2016 yıllarında Antalyaspor’u çalıştıran Jose Morais, şu an Sepahan’ın başarısı için ter döküyor. Portekizli teknik adam, Ali Jasim’i ısrarla isterken, genç futbolcunun da İran ekibine sıcak baktığı gelen haberler arasında yerini aldı. 

200 bin Euro gelecek

Antalyaspor ile sözleşmesini fesih etmesinin ardından Irak ekiplerinden Al-Quwa Al-Jawiya’ya transfer olan Ali Jasim için Sepahan ve Zamalek transfer görüşmelerine resmen başladı. Transferin gerçekleşmesi halinde sezon başında koyulan madde gereği, Kırmızı-Beyazlıların kasasına tam 200 bin Euro girecek.

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın’ı göreve getiren Antalyaspor’a kötü haber
Habere Git

5 maçta 4 gol attı

Al-Quwa Al-Jawiya’ya transfer olmasının ardından adeta yıldızı parlayan Ali Jasim, Asya Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla dikkatleri çekmeyi başardı. Turnuvada 5 maça çıkan ve 442 dakika sahada kalan 19 yaşındaki futbolcu, 4 gol atarak öne çıktı.  

A Milli Takım forması giydi

Ali Jasim, gösterdiği başarılı performansla genç yaş kategorilerinde formasını giydiği Irak’ta bu kez A milli takım seviyesinde davet aldı. İlk kez Ekim ayında A milli takım seviyesinde forma giyen 19 yaşındaki futbolcu, Irak’ın Dünya Kupası Elemeleri’nde oynadığı Endonezya ve Vietnam maçlarında sahaya çıktı ve 2 asist yaptı. Irak her iki karşılaşmayı da kazanmayı başardı.

Antalyaspor'a dönmek istiyordu

Ali Jasim, Antalyaspor’dan ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile sürekli görüştüğünü ve geri dönmek istediğini kaydetmişti. Şahin’in ayrılığının ardından bir kez daha durum değerlendirmesi yapan Iraklı futbolcunun geri dönüş kararını değiştirdiği gelen haberler arasında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler