Anlaşmadan 2 gün sonra ayrılmıştı! Antalyaspor başkanı nedenini anlattı

05.09.2023 - 15:34 | Son Güncellenme: 05.09.2023 - 15:43

Antalyaspor, 20 Temmuz'da anlaştığını açıkladığı Ali Jasim ile yollarını 2 gün sonra ayırmıştı. Başkan Sabri Gülel ayrılığın nedenini anlattı. Detaylar.

Anlaşmadan 2 gün sonra ayrılmıştı! Antalyaspor başkanı nedenini anlattı

AJANSSPOR HABER

Antalyaspor, Al-Kahrbaa Club'da forma giyen 19 yaşındaki Ali Jasim ile anlaşma sağlamış ve sağ kanat oyuncusu ile sözleşme imzalamıştı. Fakat genç oyuncu kadroda yalnızca 2 gün kaldı. Ali Jasim, sözleşme imzaladıktan 2 gün sonra ülkesi Irak'a geri dönmek istediği bildirdi. Yönetim ise oyuncunun talebi üzerine sözleşmesini feshetti. Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, Ali Jasim’in neden 2 gün sonra ülkesi Irak’a dönmek istediğini açıkladı.

İletişim sıfır

Toros gazetesine konuşan Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, "Ali Jasim, ben başkan olduktan 2 ay sonra getirmeyi hedeflediğim 3 genç yetenekten birisiydi. Ali Jasim, iyi bir oyuncu. Hatta kısa kamp döneminde bile Veysel Sarı dedi ki, çok iyi kumaş... Hikayeyi biz sonra öğrendik. Çocuk, İngilizce bilmiyor. İletişim sıfır. Arapça konuşabiliyor sadece. Buraya geldi, bir aksaklık çıktı. Araplar ile iş yapmak çok zordur. Ben Arap kökenliyim ama çok zordur" dedi.

Annem çok hasta yalanı

Başkan Gülel, Ali Jasim’in ilk başta kendilerine yalanlar söylediğini dile getirdi: “Çocuk, ‘annem hasta, kalp krizi geçirmiş’ diyor. Biz de panikledik, nasıl göndereceğiz çocuğu diye. Sonra menajerini arıyoruz, ‘yok öyle bir şey, annesinin sağlık sorunu yok’ diyor. Sonra yalanlar uydurmaya başlıyor ve antrenmana çıkmayıp ‘ben gideceğim’ diyor"

İlgini Çekebilir
Galatasaray-Erzurumspor hattındaki "danışıklı satış iddiası"nda sürpriz tanık!
Habere Git

İşin aslını sonradan öğrendik

Sabri Gülel, Ali Jasim’e sinirlenerek yönetime, “giderse gitsin” dediğini dile getirdi. Iraklı genç futbolcunun ise kendisine taksi tutarak kamptan ayrıldığını bildirdi. Gülel, "Beni arayıp anlattıklarında, 'gidecekse gitsin, çocuk mu avutacağız' dedim. Sonradan öğrendik ki, kız arkadaşını getirememiş. Sevgilisi vize alamayıp Türkiye’ye gelemeyince, çocuk da dönmek istemiş. Erzurum’dan kendisi taksi tutup, taksi ile gitmiş havalimanına. Biz, acaba çocuğu ayarttılar mı diye düşündük" ifadelerini kullandı.

Antalyaspor bu ayrılıktan para da kazanabilir

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, futbolcu ile yollarını ayırırken fesih sözleşmesine ekstra bir madde koyduklarını dile getirdi. Bu maddeyi de başkan şu cümlelerle açıkladı: "Ali Jasim’in sözleşmesine ‘Irak dışında bir ülkeye giderse, bize 200.000 Euro para ödeyecek’ maddesini koydurduk. Bu sene, oradan da bir para kazanabiliriz"

Ali Jasim kimdir? Kaç doğumlu? Nerede oynadı?

Ali Jasim, 20 Ocak 2004 yılında Irak’ın Bağdat kentinde dünyaya geldi. Transfermarkt verilerine göre futbola Irak’ın AL-Karkh SC takımında başladı. Ali Jasim devamında çeşitli yerel takımlarda forma giydikten sonra 20 Temmuz 2023 senesinde Antalyaspor’a transfer oldu.

İlgini Çekebilir
Kritik zirveye transfer damgası! Erdoğan, Putin'e futbolcu sordu
Habere Git

Ali Jasim’in hikayesi ise bu transferle değil, bu transferden vazgeçişiyle birlikte öğrenildi. Iraklı futbolcu, kız arkadaşına Türkiye vizesi çıkmadığı için Kırmızı-Beyazlı kulüple olan sözleşmesini transferinden 2 gün sonra feshederek ülkesi Irak’a döndü.

Senin için hazırladığımız haberler