Andriy Shevchenko Ukrayna için gözyaşlarını tutamadı

07.03.2022 - 18:57 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 19:04

Ukrayna Milli Takımı ve Milan'ın efsane golcüsü Andriy Shevchenko ülkesinde Rusya ile yaşanan savaşın endişelerini dile getirirken gözyaşlarını tutamadı

Andriy Shevchenko Ukrayna için gözyaşlarını tutamadı

Ukrayna’nın ve Milan'ın efsane futbolcusu Andriy Shevchenko İtalyan televizyonunun canlı yayınına bağlandı. Rusya-Ukrayna savaşının etkilerini anlatırken Ukrayna’da bulunan ailesinin güvenliği açısından duyduğu endişeleri dile getirdi. 

Ailem hala Ukrayna'da

Andriy Shevchenko “Annem, kız kardeşim ve diğer akrabalarım hâlâ Ukrayna’da, onlarla her gün konuşuyorum. Ülkede kalmak onların seçimi. Ukrayna’da neler olup bittiğine ağlamadan bakamıyorum. Yaşananları, bombalanan şehirleri, öldürülen çocukları ve yaşlıları onlatıyorlar. Rusya’yı saldırıları durdurmaya, diplomatik bir çözüm bulmaya ve bu savaşı durdurmaya ikna etmeye çalışmalıyız

İlgini Çekebilir
Son dakika! Shakhtar Donetsk'in antrenörü savaşta öldü
Habere Git

Yardımınıza ihtiyacımız var

İtalya’ya geldiğimde bu ülke bana kalbini açtı. Beni kendinizden biri gibi hissetirdiniz ve burası benim ikinci evimmiş gibi hissediyorum. Şimdi size sesleniyorum: Kalbinizi halkıma açın, yardımınıza ihtiyacımız var. Bana hissettirdiğinizi onlara hissettirin. Zaten herkes sevgilerini iletiyor, biliyorum ama daha fazlasını istiyorum.

Zelensky büyük başkan

Ukrayna, Avrupa’nın bir parçası olmak istiyor. Halk olarak bu bizim kararımızdı. Zelensky, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için bize yol gösteren büyük bir başkan” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler