Shakhtar Donetsk'in genç takımı antrenörü Rusya-Ukrayna savaşında öldü

04.03.2022 - 09:47 | Son Güncellenme: 05.03.2022 - 01:01

Rusya'nın Ukrayna saldırısı devam ederken ölü sayısı da gün geçtikçe artıyor. Shakhtar Donetsk genç takım antrenörünün Rus saldırısında öldüğü bildirildi. Detaylar haberimizde...

Shakhtar Donetsk'in genç takımı antrenörü Rusya-Ukrayna savaşında öldü

Shakhtar Donetsk genç takımı antrenörü, Rusya'nın Ukrayna ile savaşında hayatını kaybetti. Shakhtar Donetsk CEO'su Serhiy Palkin, kulübün genç takımı antrenörlerinden birinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından öldürüldüğünü Facebook üzerinden doğruladı.

Ölüm sebebi Rus mermisi 

Kulübün CEO'su Serhiy Palkin yaptığı açıklamada, ölüm sebebinin bir "Rus mermisi" olduğunu öne sürerek bu yıkıcı haberi teyit etti.

Serhiy Palkin gönderisinde gönderisinde şunları yazdı: "Dün çalışanlarımızdan biri öldürüldü. Çocuk koçuydu. Onu bir Rus mermisi öldürdü."

 

İlgini Çekebilir
UEFA'dan Belarus kararı!
Habere Git

Palkin, Rusya halkına da savaşa karşı sessiz kalmaları çağrısında bulunarak, "Sporda korku, zafer olasılığını sıfıra indiren duygudur. Sizin Ukrayna'daki savaşa karşı ses çıkarma korkunuz şehirleri yerle bir ediyor, korkunuz sivil halk arasında binlerce ölüm demek, ve korkunuz çocukların ölümü ve milyonlarca insanın kaderinin alt üst olması demek" dedi.

Ukraynalı iki futbolcu da ölmüştü

Ukraynalı futbolculardan Dmytro Martynenko, Rus güçlerinin yaşadığı apartmana düzenlediği bombalı saldırı sırasında, direniş birliklerine katılan Vitalii Sapylo ise Kiev yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybetti.

Yabancı futbolcular tahliye edildi

Hafta başında Ukrayna Ligi'nde forma giyen yabancı oyuncuların Romanya'ya tahliye edildiği duyurulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler