Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder büyük şok

02.03.2022 - 10:23 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 10:27

Almanya'nın eski başbakanı, Futbol Federasyonu onur üyesi Gerhard Schröder'ün başı Rus şirketi Gazprom'daki görevleri nedeniyle dertte! Detaylar haberimizde...

Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder büyük şok

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Almanya’da 1998 ile 2005 yılları arasında 7 yıl başbakan olarak görev yapan Gerhard Schröder, politik kariyerinin ardından ekonomi iş dünyasında avukat olarak çalışmaya başlamış ardından Rus devlet doğal gaz şirketi Gazprom'a ait Nordsee Stream (Kuzey Denizi doğal gaz boru hattı) ile yine bir Rus devlet enerji şirketi olan Rosneft’in danışma kurulu başkanlıklarına getirilmişti.

Schrörder Alman Futbol Federasyonu onur üyesi

Futbola olan ilgisi ile de bilinen Schröder, bir Hannover taraftarı ve kulüp üyesi olarak da sıklıkla medyanın gündeminde yer almış bunun yanında eski başbakana görev yaptığı dönemde Alman futboluna yaptığı katkılardan dolayı Almanya Futbol Federasyonu tarafından onur üyeliği de verilmişti.

İstifa etmemesi ve sessiz kalması eleştiriliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edip savaş başlatmasının ardından, gözler bir yandan da Gerhard Schröder’e çevrildi. Almanya’nın Ukrayna yanında açıkça taraf olduğu bir dönemde sessiz kalan ve Rus devlet şirketlerindeki görevlerinden henüz istifa etmeyen 78 yaşındaki eski başbakan, ülkede ciddi eleştiriler almaya başladı.

İlgini Çekebilir
Schalke 04 ikinci darbeyi vurdu! Resmen bitti...
Habere Git

İstifa etmezse onur üyeliği düşer mi?

Schröder’e en önemli tepki ise Almanya Futbol Federasyonu DFB’den geldi. Bundesliga adına Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke ve DFB’nin geçici başkanı Rainer Koch, federasyonun internet sitesinden ortaklaşa yayınladıkları mesajda, Schröder’i 11 Mart'ta yapılacak federasyon başkanlık seçimlerine kadar Rus şirketlerinden istifasını açıklamasını aksi takdirde DFB tarafından kendisine verilen onur üyeliğinden vazgeçmesini beklediklerini açıkladılar.

Almanya kamuoyu bu şok açıklama sonrası Gerhard Schröder’in nasıl bir tutum takınacağını merakla beklemeye başladı.

Senin için hazırladığımız haberler