Schalke 04, Gazprom ile olan sponsorluk anlaşmasını feshetti

28.02.2022 - 13:32 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 13:47

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası ana sponsoru olan Rus şirketi Gazprom'un logosunu kullanmama kararı alan Schalke 04'den yeni bir hamle geldi. İşte detaylar...

Schalke 04, Gazprom ile olan sponsorluk anlaşmasını feshetti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine başlamasının ardından spor dünyasından Rusya'ya büyük tepki gelirken, futbolda ilk hamlelerden birini Bundesliga 2 ekibi Schalke 04 yapmıştı. 

Logosunu çıkarmıştı, anlaşmayı da sonlandırdı

Alman futbolunun köklü kulüplerinden Schalke 04 geçtiğimiz günlerde ana sponsoru durumundaki Rus şirketi Gazprom'un logosunu formasından çıkardığını duyurmuştu.

Mavi beyazlı kulüpten bugün yapılan açıklamada ise Rus şirketi Gazprom ile olan sponsorluk ilişkisini sonlandırdığını açıkladı.

Sözleşme 2025'te sona erecekti

Schalke 04 2007 yılından bu yana kulübün ana sponsoru olan Rus petrol şirketi Gazprom ile olan anlaşmasını sonlandırma kararı aldı. Mevcutta 2025'e kadar devam eden sözleşmenin fesih şartları ile ilgili görüşmeler devam ediyor.

İlgini Çekebilir
Watzke'den Schalke'ye yardım çağrısı
Habere Git

Çoğunluk hissesi Rus hükümetine ait olan şirketin logosuna geçen hafta sonu oynanan Karlsruher karşılaşmanın formasında yer verilmemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler