Ahkisporspor'da yedi yönetici başkanı suçlayıp istifa etti

17.08.2023 - 14:39 | Son Güncellenme: 17.08.2023 - 14:49

TFF 3. Lig'de bulunan Akhisarspor'da yedi yönetici başkan Özay Alkan'ı usülsüzlerle suçlayarak görevlerinden isitfa etti. İstifacılar acil seçim çağrısı yaptılar. İşte detaylar.

Ahkisporspor'da yedi yönetici başkanı suçlayıp istifa etti

AJANSSPOR HABER

Akhisarspor'da sular durulmuyor. Yeni yönetim de çatırdadı. Yedi yöneci, kulüpte usulsüz işler olduğunu öne sürerek görevinden istifa etti. 

Yedi yöneticiden ortak açıklama

İrfan Ezer, İlkay Düztaş, Okan Mordal, Mehmet Ali Zorlu, Semih Hızlı, Şerafettin Kuşlar ve Murat Çetin, ortak bir açıklama yaparak görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

Amatöre düşmekten kurtuldu

Olağanüstü seçime gidilmesini isteyen istifacılar, "Akhisarspor yönetiminde bulunduğumuz süre zarfında şeffaflığı en üst noktaya koyan bir grup olarak, son günlerde Akhisarspor yönetiminde yaşanan gerçekler ile alakalı halkımızı bilgilendirmeyi kendimize görev olarak görüyoruz. Bu süreçte takımımız TFF 3. Lig’de küme düşme potasından kurtulup tekrardan bir tarih yazdı" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan G.Saray'a cevap! "Bırakın bu ucuz gündem değiştirme oyunlarını"
Habere Git

"Özay Alkan güç zehirlenmesi yaşıyor"

Zorlu süreçlerin ardından mevcut başkan Özay Alkan'ın ve beraberindekilerin güç zehirlenmesi yaşadıkları savunulan açıklamaya şöyle devam edildi: "Bu güç zehirlenmesi beraberinde telafisi olmayacak hataları da getirmiştir. Yönetim kurulumuzda yer alan İlkay Düzdaş ve sportif direktörümüz Okan Mordal’ı dernek tüzüğümüze aykırı bir şekilde yönetim kurulundaki görevlerine kimseye sormadan son vermiştir"

"Sahte imzalarla kararlar alındı"

Söz konusu isimlerin görevden alınması için sahte imza alındığı savunulan açıklamada, "Bazı yönetim kurulu üyelerimize 'Akreditasyon kartı çıkartacağız' diyerek, sahte imzalarla katılmadıkları kararların altına imzalarını attırmıştır. Bu istifaların ardından yerlerine getirilen iki kişiden biri olan Şerafettin Kuşlar da yapılan yanlışlara karşı sağduyulu olarak bizim yanımızda yer alarak istifasını sunmuştur" denildi.

"102 kişi tüzüğe aykırı üye yapıldı"

Başkan Alkan'ın karar defterini yönetim kurulu üyelerinden sakladığı öne sürülen açıklamaya şöyle devam edildi: "Düzenlediği canlı yayınlarda ve gidilen protokol ziyaretlerinde ben ailemden ve tanıdıklarımdan kimseyi üye yapmadım yanlış bir şey yaparsam genel kurul beni gönderebilir diye beyanat veren Özay Alkan, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde yine bizlerin haberi olmadan, kulübe 102 üye yapmıştır. Bu üyelikler yönetim kuruluna toplantı haberi verilmeden yapıldığı için iç tüzüğümüze aykırı ve usulsüzdür"

İlgini Çekebilir
Altaylı: Okan Buruk panikte
Habere Git

Okan Buruk ile Türkiye Kupası kazandı

Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları bulunan Akhisarspor'a büyük bir çöküş yaşatarak TFF 3. Lig'e kadar düşüren Evren Özbey yönetimi, defalarca yaşanan seçim-mahkeme süreçleri geçen Mart ayında sona erdi. 11 Mart 2023'te yapılan kongrede Özay Alkan, kulübün yeni başkanı oldu. Dışarıdan gelen Özbey ve kardeşlerinin yönetiminden şehrin içinden yöneticilerin yönetimine geçen kulüp 6 ayda yeniden çalkantılı bir duruma düştü.

1. Lig'e giderken Süper Kupa aldı

2017-18 yılında Süper Lig'deyken, bugün Galatasaray'ı çalıştıran Okan Buruk yönetiminde Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Akhisarspor, ertesi sezon ligden düştü. Ama kupa finalisti olarak çıktığı finalde Süper Kupa'yı kazanma başarısı gösterdi.

TFF 1. Lig'de Evren Özbey ve kardeşleri tarafından yönetimi devralınan kulüp, büyük bir kaos içine girdi. Sürekli mahkemelik olan, kayyumlar atanan ama karşı itirazlarla her defasında Özbey'in denetimine giren kulüp tüm bu süreçte 3. Lig'e kadar düştü. Özbey ve kardeşleri sonunda pes edip geçen Mart ayında görevi bıraktı. Kulüp halihazırda TFF 3. Lig'de bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler