Beşiktaş Haberleri | Ahmet Nur Çebi'den Transfer Açıklaması

11.09.2023 - 20:17 | Son Güncellenme: 30.01.2024 - 09:38

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi; takımın durumu, Talisca, Sergio Ramos, Rıdvan Yılmaz ve Deniz Türüç transferleri ve gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Haberleri | Ahmet Nur Çebi'den Transfer Açıklaması

"Ramos bize geldi de almadık mı?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, katıldığı canlı yayında kulüpteki son gelişmeler ve transfer gündemi konuları üzerine konuştu. A Spor'da konuşan Ahmet Nur Çebi, transfer üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ahmet Nur Çebi açıklamaları sırasında Sergio Ramos'un Beşiktaş'a katılacağı yönündeki iddialar hakkında "Ramos herkesin takımında görmek istediği biri. Ramos bize geldi de almadık mı? Rakamları okudunuz. Bu rakam 14-15 milyon Euro. Vergileriyle 25 milyon Euro. 2 yılda 50 milyon Euro. Ramos iyi oynarsa, buradan gönderemezsiniz. Dolayısıyla 50 milyon Euro. Asbaşkanıma da söyledim. O süreç içerisinde kimse sponsorluk desteği vermedi. Serhan kardeşim de kovaladı ama olmadı. Konunun 6 milyon Euro gibi gösterilmesi doğru değil." dedi.

"Beşiktaş'ın geleceğini de düşünmek zorundayım"

Ahmet Nur Çebi açıklamalarının devamında alınan kararın Beşiktaş'ın geleceğinin de düşünülerek verildiğini şu ifadelerle belirtti: "Artı ben bunun 8 milyon Euro ve menajerlik ücretini karşılayacağını kabul ettim ama olmadı. Her kulüp birilerini kovalar olur, olmaz. Beşiktaş'ın geleceğini de düşünmek zorundayım. Bu transfer konusunda Serhan'ın hiçbir hatası yok. Benim vereceğim nihai kararlar vardır. Ben bu nihai kararı, Beşiktaş'ın geleceğini düşünerek verdim."

"Son derece anlayışlı bir hocamız var"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in takımdaki oyuncular hakkındaki görüşleri üzerine ise "Takımda Şenol Güneş'in istemediği bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Kendisine verilen listede bu oyuncular vardı. Olabileceğini söyledi ve biz de bunları yaptık. Bazen ilk tercihleri alabildik, bazen ikincileri alabildik. Son derece anlayışlı bir hocamız var." dedi.

"Türk futbolu adına bu transferleri doğru buluyor musunuz, doğru bulmuyorum. Bunun sonu yok. Bunları hala yapmaya devam ediyorsak, bu doğru değil. Süper Lig'de maksimum 23-25 milyon Euro'lu bütçeli bir takım yaparsanız gelir ve giderinizi dengelersiniz. Vergi ödemeyip, banklara borçlanarak, kurlar artarken kulübü sıkıntı sokarak... Sonra da vergi dairesine gideceksiniz, benim borcumu erteleyin diyeceksiniz. Bizim belirli limitlere inmemiz lazım."

"Suudi Arabistan yüzünden transferler geç oluyor"

Ahmet Nur Çebi bu sene transferleri ile gündeme gelen Suudi Arabistan Pro Ligi'nin transferler üzerindeki etkisi hakkında ise şunları söyledi: "Suudi Arabistan bu sene fiyatları ikiye katladı. Transferler geç oluyor, karşınıza şu geliyor, 'Ben biraz daha beklemek istiyorum. Suudi Arabistan'dan teklif bekliyorum.' Transfer kolay bir şey değil. Transferde oyuncunun gönlü olacak. Takımı bırakacak. Ailesi onaylayacak. Tüm bunları bir araya getirdiğinizde zaman alıyor. Artan fiyatlardan dolayı birçok iyi oyuncu beklemeyi tercih etti. Biz de çabuk alalım diye çok hızlı transfer yapmayı tercih etmedik."

"Bu iş UEFA'dan cezaya, Türkiye'de küme düşmeye kadar gider"

Beşiktaş Başkanı Çebi şimdiye kadarki transferler ve transfer çalımları hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Transferlerde bu zamana kadar yanlış bir yaptığımı düşünmüyorum. Bir de transfer çalımı diye bir şey var. Ben bugüne kadar kimseye transfer çalımı atmadım. Ama birileri iddia ediyorsa bunlar Gedson'dur, Ghezzal'dır. Rashica'yı ben çok istedim ve aldım. Biz Gökhan İnler ile sportif direktörlük konusunda bir görüşme yaptık. O da Beşiktaş'ta jübile yapmak istediğini söyledi. Takımda ağabeylik de yapabilecek birisi. Ücreti sportif direktör maaşı gibi olacak. Yeni bir moda var  'çift kontrat' diye. Bu iş UEFA'dan cezaya, Türkiye'de kümeye düşmeye kadar gider."

"Baskı yüzünden Rashica uçağı geç kalktı"

Milot Rashica'nın başka bir kulüp tarafından da istendiğini belirten Çebi bunun transfere etkisini "Rashica transferinde uçak 2,5-3 saat geç kalktı. X kulübün yaptığı baskı ve isteğinden dolayı. En iyi oynayan takım Beşiktaş. Bu işler parayla olmuyor. Şenol Hoca bunun üstüne koyarak devam edecek. %99 şampiyon biziz." sözleri ile ifade etti. 

"Taraftarlar sponsor konusunda rahat olsun"

Beşiktaş'ın sponsorluk anlaşması konusunda taraftarlara seslenen Çebi "Taraftar rahat olsun, başını yastığa rahat koysun." dedi.

"Talisca'nın gelmesi söz konusu değildi"

Çebi, Beşiktaş ile adı anılan oyuncular hakkında şunları söyledi: "Umut Meraş, az süre alacağını düşündüğü için ayrılmak istiyor. Deniz Türüç ile ilgili bir gündemimiz olmadı. Değerli bir futbolcu, milli takıma oynadı ama gündemimizde yok. Talisca'ya gelince, gelmesi konusu söz konusu değildi. Talisca için kulübüne teklif yaptık. Kulübü fiyat vermedi, Yani satmıyorlar. Bugün için Talisca olmuyor. Kulübü bırakırsa olur."

"Rıdvan'ın gelmesi zor"

 Rıdvan Yılmaz'ın Beşiktaş'a transfer olacağı iddialarına yanıt veren Ahmet Nur Çebi bu konuda "Rıdvan geçen yıl 15 maç oynamış. Rıdvan'ın gelmesi zor. Takımı bırakmaz." dedi.

"Türkiye'nin en büyük satışı olur"

Gedson Fernandez'in performansı ve transfer durumuna da değinen Çebi, "Gedson ile kontrat yeniledik. Gedson'un satışı inşallah bana nasip olmaz ama olursa Türkiye'nin en büyük satışı olur." dedi.

"Salih'i oğlum gibi görüyorum"

Cenk Tosun ve Salih Uçan'a ayrı bir parantez açan Çebi, ''Cenk ve Salih'le konuştum. Cenk'e kapıyı açan başkanım. Başkası açmayabilirdi, benim de bir hakkım vardı. Biraz beklemelerini istedim. Salih'i oğlum gibi görüyorum. Bizimle anlaşmamaları mümkün değil. Birkaç hafta içinde biter inşallah.'' dedi.

Ghezzal'ın durumu

Rachid'in sakatlık durumuna da değinen Çebi, "Rachid, sakatlığı nedeniyle geçen sezon şampiyonluğu kaybetmemize neden oldu. Mert ve Ghezzal'ın oynadığı bir takım olsaydı şampiyon olurduk geçen sezon. Sakatlığı belimizi büktü. Ama futbolda bu var. Ghezzal'ın durumunu şu anda iyi görüyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler