Konyaspor-Beşiktaş maçında Aboubakar'ın pozisyonunda penaltı var mı?

01.10.2023 - 23:29 | Son Güncellenme: 01.10.2023 - 23:43

Süper Lig'de Beşiktaş'ın deplasmanda Tümosan Konyaspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından TRİO ekibi tartışmalı pozisyonları yorumladı.

Konyaspor-Beşiktaş maçında Aboubakar'ın pozisyonunda penaltı var mı?

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş-Konyaspor'u deplasmanda 2-0 yenerken; karşılaşma boyunca tartışmalı anlar yaşandı. Bu tartışmalar yayıncı beIN Sports'taki Trio programında masaya yatırıldı. 

34. dakikada Ahmet Oğuz'un Masuaku'ya hareketinde karar ne olmalı?

Deniz Çoban: Bence kart olmalı.

Bahattin Duran: Ahmet Oğuz'un yapacak hiçbir şeyi yok. Ayağı kayıyor. Tabanıyla gelmiyor. Yaldızca faul verilmesini doğru buluyorum. 

Masuaku'nun Oğulcan'a müdahalesine kart gerekir mi?

Deniz Çoban: Bu hareket tek başına sarı kart değil. Bir oyuncu ikili mücadelelerde sürekli faul yapıyorsa Arda Kardeşler uyarıp kart verirse doğru. Bir kaç dakika önce bir uyarı yaptı. Oyunun akışına göre sarı kart çıkmalıydı.

Bahattin Duran: Maçın gidişatına göre sarı kart çıkarmalıydı. 

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş'ten yayıncı kuruluşa "Size güvenmiyorum"
Habere Git

41. dakikada Amartey'e gösterilen sarı kartta karar doğru mu?

Deniz Çoban: Bu sarı karta katılmıyorum.

Bahattin Duran: Sarı kartlık müdahele göremedim.

54. dakikada Aboubakar'ın pozisyonu. Konyaspor'un penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Kimse çıkıp bu pozisyona yüzde yüz penaltı veya penaltı değil diyemez. Kendini güncel tutan hakemler ve yorumcular buna penaltı değil derken; seyirci tarafında olan kişilerin çoğu penaltı der. Burada bir penaltı olduğunu düşünmüyorum. Kural kitabında elle oynama kriteriyle hareket edelim. Elin doğal ya da doğal olmayan konumu. Aboubakar'ın elinin bu podzisyonu bir sporcunun, futbolcunun hamle yaparken oluşabilecek hali mi yoksa vücudunun doğal pozisyonundan farklı bir hal mı aldı. Oyuncunun topa kafa vurduktan sonra Aboubakar bunu bekliyor mu? Aboubakar yoksa topu başka bir yere vuracağını mı tahmin ediyor? Aboubakar'ın kaçıracak kadar vakti var mı? Kaçırmak için çaba sarfediyor mu? Aboubakar toptan elini kaçırma çabasında. Devam kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Burada Aboubakar yükseliyor. Kendi olması gereken konumda. Ama riskli bir konumda. Her geçen salisede kolunu kapatıyor. Topun hareketiyle birlikte Aboubakar'ın kolu da kapanıyor. Vücudunu artık en doğal hal alıyor. Aboubakar topa çıkıyor. Top kendine geldiğini görünce kolunu kapatıyor. Top doğal konumdayken elini açmıyor. Elini kaçırıyor. Devam kararı doğru. VAR müdahalesi olmaz. Top kolla buluştuğunda bir ihlal yok. Aboubakar doğal konumda. 

55.' Oğulcan'a gösterilen iki sarı kartta hakemin kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Bu pozisyonu bence VAR görmedi. Konyasporlu oyuncu, oyunu durdurmak istiyorsa büyük hata yaptı. Oyunun kendisi de durabilir, hakem de durdurabilir. Bu hareket futbolun imajını bozan, sportmenlik dışı bir faul. Umut vaat eden bir atak olsa başka bir şey derdim. Bu hareket sarı kart. Hakem bu sarı kartı gösteriyor. Konyasporlu oyuncu sinirlendi ve topu uzağa vurdu. Birinci hareket yüzde yüz sarı kart. İkinci hareket de hakemi protesto etmek için. Burada bir hatalı karar yok. 
Bahattin Duran: Burada hakemin kararını mı protesto ediyor. Riski alan oyuncu. Hiç kimse zihin okuyamaz. Bu karardan sonra topa vuruyorsanız hakemi suçlayamazsınız.

İlgini Çekebilir
Taraftara silah çekildi! Beşiktaş'tan sert tepki...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler