Fenerbahçe'nin Sivasspor maçındaki ilginç orta ve hava topu istatistiği

13.09.2021 - 00:14 | Son Güncellenme: 13.09.2021 - 17:01

Fenerbahçe, 28 orta yaptığı Antalya maçından sonra en çok orta yaptığı 2. maçı oynadı. 22 orta yapan sarı lacivertliler, hava toplarında Sivasspor'a yenik düştü.

Fenerbahçe'nin Sivasspor maçındaki ilginç orta ve hava topu istatistiği

AJANSSPOR - DETAY

Vitor Pereira yönetiminde yeni sezona iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ilk puan kaybını evinde yaşadı. Geçen sezon Kadıköy'de çok puan bırakan sarı - lacivertliler, kendisini şampiyonluktan eden Rıza Çalımbay yönetimindeki Demir Grup Sivasspor'a yine takıldı.

Topu aldı ama 3 puanı alamadı

Maçın istatistiklerine bakıldığında Fenerbahçe, rakibine bariz üstünlük sağladı ancak bu 3 puan almasına yetmedi. Fenerbahçe, topla oynamada yüzde 71.8 ile rakibine üstünlük kurdu. 498 pas yapan Kanarya, yüzde 81.9 isabet oranını tutturdu. Şutlarda da 13'e 6 üstünlük kuran Fenerbahçe'de buna karşın isabetli şut sayısı sadece 4 oldu.

Beşiktaş, 12 ortayla kazandı

Genel istatistikte üstün olsa da Fenerbahçe'nin bugünkü oyunundaki iki önemli istatistik puan kaybını kısmen de olsa açıklayacak nitelikte. Sarı - lacivertli ekip, 28 orta yaptığı Antalya maçından sonraki en yüksek orta sayısına ulaştı. Kanarya, toplam 22 orta yapsa da isabet oranı yüzde 18.2'de kaldı. Dün Malatyaspor'u 3-0 yenen Beşiktaş, maçı 12 orta ve yüzde 33 civarında bir isabet oranıyla maçı bitirdi. Fenerbahçe, daha fazla orta seçeneğine başvursa da sonuç alamadı.

Fenerbahçe, 22 orta yaptı ama hava topu alamadı

Fenerbahçe, 22 kez orta yaparken buna mukabil hava toplarında Sivasspor'a yenik düştü. Deplasman ekibi, hava topunda yüzde 60.7 ile üstünlük kurdu. Fenerbahçe ise yüzde 38.9'da kaldı. Fenerbahçe, hava toplarında Adana Demirspor'a yüzde 52.6, Antalyaspor'a yüzde 56 ve Altay'a da yüzde 51.3 ile üstünlük kurmuştu. Kanarya, ikili mücadele kazanmada da rakibine küçük bir üstünlük kurabildi. Sarı - lacivertliler yüzde 51.7 oranına ulaşırken, Sivas'ın oranı yüzde 51.1 oldu.

Sakatlıklar da planları bozdu

Ortalardaki verimliliğin düşüklüğü, hava topu mücadelesindeki eksiklik ve ikili mücadele kazanmada bariz bir üstünlük kuramamak Fenerbahçe'nin puan kaybında birer etken oldu. Sakatlıklar da Portekizli teknik adam Pereira'nın planlarını olumsuz etkiledi. 22. dakikada Tisserand'ın sakatlanmasından sonra ilk değişikliğini savunmaya yapmak zorunda kalan Pereira'nın hamle oyuncusu olarak 59'da aldığı İrfan Can Kahveci'nin sakatlanıp 15 dakika sonra oyundan çıkması da olumsuz etkiledi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe savunmadan fire verdi! Szalai yine dinlenemedi
Habere Git

Fenerbahçe Süper Lig'deki 4 maçında kaç orta yaptı?

  • 1-0 kazandığı Adana Demirspor maçında 11 orta yaptı
  • 2-0 kazandığı Antalyaspor maçında 28 orta yaptı
  • 2-0 kazandığı Altay maçında 7 orta yaptı
  • 1-1 berabere kaldığı Sivasspor maçında 22 orta yaptı
Senin için hazırladığımız haberler