Taha Akgül'ün 2022'de Sırtı Yere Gelmedi, Yılın Güreşçisi Seçildi!

29.12.2022 - 12:43 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 12:57

Avrupa ve dünya şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stilde yılın güreşçisi seçildi. Akgül 2022'ye damga vurdu.

Taha Akgül'ün 2022'de Sırtı Yere Gelmedi, Yılın Güreşçisi Seçildi!

Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stilde yılın güreşçisi seçilerek, 2022 yılına damga vurdu. Milli güreşçi, Anadolu Ajansı (AA) Spor Sohbetleri'ne konuk olarak, önemli açıklamalarda bulundu.

"Alnımızın akıyla bu yılı bitiriyoruz"

Taha Akgül, "Eylül ayında Sırbistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Üçünü kez dünya şampiyonu oldum. Daha sonra da dünya evine girdim. Allah'a hamdolsun, alnımızın akıyla bu yılı bitiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Pandemi yılı hariç her sene mutlaka büyük bir şampiyonluk kazandım"

Akgül, "Avrupa ve dünya şampiyonu olarak sezonu yenilgisiz bir şekilde tamamladım. 7 senenin ardından sezonu hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olarak kapattım. Takıma ilk girdiğim 2012'den bu yana pandemi yılı hariç her sene mutlaka büyük bir şampiyonluk kazandım. İnşallah 2023'ü de boş geçmem, yine altın madalyalarla seneyi tamamlarım" dedi.

İlgini Çekebilir
Taha Akgül Yılın Fotoğrafları'nı seçti! Pehlivanlık Hayalleri,Savaşın Yüzü, Masumiyet
Habere Git

"Güreşin Ballon d'Or'unu aldım"

Milli güreşçi, "Serbest stilde dünyada yılın en iyi güreşçisi seçilmek gerçekten çok büyük bir gurur. Çünkü serbest stilde çok büyük starlar var. Bu isimleri geçip yılın güreşçisi seçilmem gerçekten çok gurur verici. Nasıl futbolda her sene Ballon d'Or ödülü yapılıyor ve yılın futbolcusu seçiliyorsa güreşinki de bu. Dünyanın en iyi güreşçisinin Türkiye'den olması ülkemiz için de çok büyük gurur. Çok mutlu oldum, gurur duydum, ekstra motive oldum" şeklinde konuştu.

"Halen dünyanın zirvesine çıkabilecek güçteyim"

Taha Akgül, "3,5 ay önce dünya şampiyonu oldum. Demek ki halen dünyanın zirvesine çıkabilecek güçteyim. Bu rakiplerimin hemen hemen aynısı 2024 Paris Olimpiyatları'nda da olacak. Bunu olimpiyatlardan 1,5 yıl önce başarabildiysem, olimpiyatlarda da başarabilirim. Sadece olimpiyat psikolojisi biraz ağır oluyor. Bunu kaldırabilecek güçteyim, rakiplerime göre daha tecrübeliyim. Oraya olimpiyat şampiyonu olarak gideceğim. İkinci olimpiyat altın madalyasına yakın olduğumu düşünüyorum. Son 1,5 yıl canımı dişime takıp çalışacağım, daha çok fedakarlık yapacağım. İkinci kez olimpiyat altın madalyasına ulaşacağıma gerçekten çok inanıyorum. Başaracağımı hissediyorum, inşallah o altın madalya Allah'ın izniyle gelecek" dedi.

"Zirvede bırakmak istediğimi hep söylüyorum"

Başarılı güreşçi, "Zirvede bırakmak istediğimi hep söylüyorum. 'Dünya şampiyonu oldun. 32 yaşındasın, artık spor yaşı uzadı neden bırakacaksın?' diyorlar. Biz şampiyonluğa, altın madalyaya alışmış sporcularız. Yenilgi bu yüzden zor geliyor. O yüzden diyoruz ki bu işi zirvede bırakmalıyız. Bu kariyere yakışan da bence bu olur. Zirvede bırakmak gerekiyor, efsanevi bir bırakış olması gerekiyor. 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalya olursa güzel bir final olur. Bu kariyeri inşallah altın madalyayla tamamlamak nasip olur. Genç kardeşlerimizle de sürekli antrenman yapıyoruz. Kendi kilomda antrenman yaptığım çıraklarım var, onları da yetiştirmeye çalışıyorum. Türk toplumunun mayasında güreş var. Özellikle ağır sıklette tarih boyunca büyük şampiyonlar çıkarmışız. Benden sonra da çıkacağını düşünüyorum. İnşallah genç kardeşlerimiz bizden sonra bayrağı devralıp, tekrardan en yükseğe çekeceklerdir" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Yunusemreli güreşçiler Sakarya'dan boş dönmedi
Habere Git

"Bu ülkede sadece futbol, basketbol ve voleybol yok"

Taha Akgül, "Rıza (Kayaalp) ve ben, maddi ve manevi anlamda bir seviyeye geldik ama genç kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var. Şu an güreşte birkaç sağlam büyük kulüp kaldı. Güreş branşı çok başarılı olmasına rağmen destek yeterli seviyede değil. Bu ülkede sadece futbol, basketbol ve voleybol yok. Bu ülkede ata sporu güreş de var. Kendim için değil, alttan gelen kardeşlerimiz için söylüyorum. Çünkü bizi örnek alıp güreşe başlayan çok kişi var. Biz onları düşünüyoruz. Böyle giderse maddi açıdan çok sıkıntı yaşayacaklar. Biz bu kadar başarılıyken niye bunu yaşıyoruz ki" diye konuştu.

"Güreş de zor zamanlardan geçiyor"

Milli güreşçi, "Hep beraber birlik olalım. Dediğim gibi güreş de zor zamanlardan geçiyor. Tamam madalya kazanıyoruz, başarılar geliyor ama camia olarak gerçekten desteğe, birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Eğer birlik olursak, bir araya gelirsek gerçekten halledemeyeceğimiz, üstesinden gelemeyeceğimiz problem olmaz. Bizde herkes maalesef bir tarafa çekiyor. Herkes 'ben' diyor. Ben demeden herkes bilinçli bir şekilde hareket ederse Türk güreşi inşallah çok iyi yere gelir. Kulüplerin, özel sektörün desteği artar, güreşi daha popüler yapmak için çalışmalar yapılır. Bunun için birlik olup projeler üretmek gerekiyor. Bugün gidiyoruz, Dünya Şampiyonası'nda madalya alıyoruz ama bu jenerasyon değiştiğinde yarın madalya sıkıntısına girebiliriz. Bunu yaşamama adına da alttan gelen güreşçileri desteklemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler