Taha Akgül Yılın Fotoğrafları'nı Seçti! Pehlivanlık Hayalleri,Savaşın Yüzü, Masumiyet

28.12.2022 - 16:24 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 16:40

Güreş haberleri | Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. İşte detaylar.

Taha Akgül Yılın Fotoğrafları'nı Seçti! Pehlivanlık Hayalleri,Savaşın Yüzü, Masumiyet

Milli güreşçi Taha Akgül, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti. Elde ettiği sayısız başarıyla ülkemizi gururlandıran Taha Akgül, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceledi.

"Yılın Fotoğrafları"nı seçti

Dünya Güreş Birliği tarafından yılın serbest stil güreşçisi seçilen Taha Akgül, AA tarafından çekilen fotoğraflarda "Yılın Fotoğrafları"nı seçti. Milli güreşçi, "spor", "haber" ile "çevre ve yaşam" kategorilerinde oy kullandı.

"Pehlivanlık hayalleri"ni seçti

Taha Akgül, "Spor" kategorisinde Gökhan Balcı'nın "Pehlivanlık hayalleri" adlı fotoğrafına oy verdi. Akgül, "Yağlı güreşin, Kırkpınar'ın ayrı bir geleneği var. Genç kardeşlerimiz sıcakta, çok zor şatlarda güreşiyorlar" dedi.

"Onların ne zorluklar çektiğini hissedebiliyorum"

Sözlerine devam eden Taha Akgül, "Burada da yorgun düşmüşler, gölgede hepsi birbirinin dizine yatmış. Onların ne zorluklar çektiğini hissedebiliyorum. O yüzden bu fotoğrafı seçtim" ifadelerini kullandı.

"Savaşın Yüzü"nü oyladı

Taha Akgül, "haber" kategorisinde Wolfgang Schwan'ın "Savaşın Yüzü" fotoğrafını oyladı. Akgül, "Savaşlarda hep siviller zarar görüyor. Onlar adına da hep üzülüyoruz. Temennimiz bir an önce savaşın bitmesi" şeklinde konuştu.

"Masumiyet" dedi

"Çevre ve yaşam" kategorisinde oyunu Mustafa Hassona'nın "Masumiyet" fotoğrafından yana kullanan milli güreşçi, "Filistin'deki Müslüman kardeşlerimiz her zaman zulme uğruyor. Ona rağmen herkes bayram namazından ödün vermemiş" dedi.

"Onların ne zor şartlarda yaşadıklarını biliyorum"

Taha Akgül, "Masumiyet" fotoğrafını yorumlarken, "Bir çocuk da güzel bir şekilde giyinip ailesiyle namaza durmuş. Onların ne zor şartlarda yaşadıklarını, ibadet ettiklerini biliyorum" ifadelerini kullandı.

"Bütün fotoğrafları çok etkileyici buldum"

Tüm fotoğrafları beğendiğini belirten Taha Akgül, "Bütün fotoğrafları çok etkileyici buldum. Hepsinin ayrı bir anlamı var. Hepsi de seçilebilir" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler