Trabzonspor Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda? İlk 11'ler...

29.10.2021 - 09:32 | Son Güncellenme: 29.10.2021 - 18:41

Süper Lig'in 11. haftasındaki Trabzonspor Rizespor maçı hangi kanalda ve saat kaçta? Trabzonspor Rizespor maçı ilk 11'ler ve detaylar haberimizde...

Trabzonspor Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda? İlk 11'ler...

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasıda perde, Karadeniz derbisiyle açılıyor! 24 puanla lider konumda olan Trabzonspor, bu akşam kendi evinde 4 puanla ligin son sırasında bulunan Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Bordo mavililer mutlak kazanmak, yeşil beyazlı misafir ekipse en azından bir puanla sahadan ayrılmanın hesabını yapıyor.

İki takım arasında 41. randevu

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor,41. kez karşı karşıya gelecek. Bordo-mavili ekip, bu maçlarda 26 galibiyet aldı, 5 karşılaşmadan ise yenilgi ile ayrıldı. 9 müsabakada takımlar eşitliği bozamadı. Trabzonspor'un attığı 83 gole, Çaykur Rizespor 32 golle karşılık verdi. Trabzonspor'un sahasında oynadığı maçlarda da rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavililer, taraftarı önünde çıktığı 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Trabzonspor, sahasındaki tek yenilgisini 2006-2007 sezonunda 1-0'lık sonuçla aldı.

'Arkadaşlıkların en güzelini yaşatan iki şehir'

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, Çaykur Rizespor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Futbolculuk kariyerinde Rizespor formasını da terleten Avcı oynayacakları maçla ilgili "Hayatımda iki kere İstanbul dışına çıktım, biri futbolcu olarak Rizespor'a, diğeri teknik adam olarak Trabzon'a. Benim için ikisi de çok güzel. İyi anıların olduğu, dostlukların olduğu, samimiyetin olduğu, 30 sene evvel de, bugün de aynı duygularla beraber olduğumuz arkadaşlıkların en güzelini yaşatan iki şehir" diye konuştu.

'Rize ile Trabzon arasındaki köprüyü oluşturacağım'

"Rizespor'un 1. lige çıkmasında, şampiyonluklarında Trabzonspor'dan transfer edilen oyuncular görüyoruz. Trabzonspor'un şampiyonluk yıllarında da Rize'den minibüslerle gelen taraftarların desteğini biliyoruz. Tekrar bu eski günler bu eski hava nasıl yakalanabilir" sorusuna Avcı, "Bunlara umarız biz vesile oluruz. Ben bir Rizeli olarak Trabzon'a gelirken destek veren de vardı, gitme diyen de vardı. Ben de şu ifadeyi kullandım; 'Ben Rize ile Trabzon arasındaki köprüyü oluşturacağım, onun için gidiyorum' dedim. 72 kilometreyi daha da yakınlaştırmaya çalışıyorum. Şimdi artık yollar yapıldı, mesafeler kısaldı. Bence duygular da aynı şekilde. Birbirine yakın yörenin insanları, hakikaten birbirine yakın duygu ve düşünceleri var. Eskide kalmış, geçmişte kalmış şeyleri bugüne taşımanın bence hiçbir anlamı yok" cevabını verdi.

Trabzonspor - Rizespor maçı hangi kanalda ve saat kaçta?

Trabzonspor ve Çaykur Rizespor, bu akşam (29 Ekim Cuma) saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Medical Park Stadı'nda oynanacak karşılaşmada, Bein Sports 1'den canlı izlenecek. Mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. VAR koltuğunda ise Zorbay Küçük yer alacak. 

 

İki takımın 11'leri:

Trabzonspor'un ilk 11'i: Uğurcan, Dorukhan, Edgar, Hugo, Trondsen, Berat, Siopis, Hamsik, Abdülkadir Ömür, Gervinho, Djaniny

Çaykur Rizespor'un ilk 11'i:  Gökhan Akkan, Baiano, Selim, Holmen, Cemali, Dabo, Phiri, Boldrin, Bolasie, Umar, Pohjanpalo

Avcı ve Hamzaoğlu, 9. kez rakip olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'de 9. kez karşı karşıya gelecek. İki teknik adam farklı takımların başında 8. kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda Avcı 4 kez galip gelirken, Hamzaoğlu ise 1 kez kazandı. 3 müsabaka ise berabere sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler