Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda eşleşmeler belli oldu

23.12.2022 - 12:13 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 12:33

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Son 16 turunda takımlar tek maç eleme sistemine göre 17, 18 ve 19 Ocak 2023 tarihlerinde karşılaşacak

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda eşleşmeler belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Seribaşı olmayan Galatasaray'ın ezeli rakipleriyle eşleşme ihtimali olmasına rağmen sarı kırmızı takım Alanyaspor'un rakibi oldu 

Türkiye Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri

Alanyaspor-Galatasaray

Gaziantep FK-Konyaspor

Sivasspor- Karacabey Belediyespor

Ümraniyespor-Trabzonspor

Fatih Karagümrük-Başakşehir

Antalyaspor-Kayserispor

Fenerbahçe-Rizespor

Beşiktaş-Ankaragücü

Tek maç sistemi olacak

Son 16 turunda yer alacak olan takımlar tek maç eleme sistemine göre, 17, 18 ve 19 Ocak 2023 tarihlerinde karşılaşacak.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı Sivasspor kazandı

Sivasspor tarihi bir başarıya imza attı. Geçen sezon kupanın finali Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor arasında oynandı. Uzatmaya giden maçı 3-2 kazanan Sivas oldu. Rıza Çalımbay yönetimindeki kırmızı beyazlılar ilk kez Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu oldu. 

Üç büyüklerin rakipleri

Fenerbahçe, geçen sezon 1. Lig'e düşen Rizespor ile kendi sahasında karşılaşacak. Galatasaray ise Alanyaspor deplasmanına gidecek. Trabzonspor, Ümraniyespor; Beşiktaş da Ankaragücü ile son 16 turunda deplasmanda karşılaşacak.

Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü

Kupa töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak "Böyle bir yılda kupa ayrı bir anlam taşıyor. Bunun kulüplerimiz için çok büyük bir motivasyon olması lazım. Bir avantajı daha var; kupayı kazanan takım ülkemizi Avrupa'da temsil ediyor. " ifadelerini kullandı. 

100. yılda bu kupayı müzemize götürmek istiyoruz

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ kuranın ardından "Bu turdan sonra artık zor ve kolay kura demek doğru olmaz. Geçen turda Şanlıurfaspor ile oynadık. 2. Lig takımı olmasına rağmen çok iyi mücadele etti. 2-0 geriye düştük, sonra 4-2 kazandık. Her takım tek maç usulü olduğu için varını yoğunu ortaya koyuyor. Ankaragücü iyi bir takım. Biz de Türkiye Kupası'nı çok önemsiyoruz. 100. yılda bu kupayı müzesine götüren takım olmak istiyoruz." dedi.

Orada tatsız olaylar yaşanmıştı

Ankaragücü ile yaşanan olaylara değinen Kocadağı "Orada tatsız olaylar yaşanmıştı. Ama o dönemde TFF kendi kuralları çerçevesinde ceza uygulamıştı. Beşiktaş Türkiye'nin en eski ve en büyük camialardan bir tanesi. Biz hiçbir kulübün ferdi olaylarını tüm camialara mal etmek istemeyiz. Ankaragücü Başkanı ve yönetim kurulu üzüntülerini bizlere ifade ettiler zaten. Bir sorun olacağını zannetmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları bellidir. Beşiktaş Türkiye'nin her yerinde gider, maçını oynar. Maçın dostluk içerisinde oynanacağını düşünüyoruz, hiçbir endişem yok" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler