Wilfried Zaha'nın transferindeki engel ortaya çıktı!

20.08.2024 - 09:46 | Son Güncellenme: 20.08.2024 - 09:55

Crystal Palace ve Leicester City'nin radarında olan Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wilfried Zaha'nın transferinin neden gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Wilfried Zaha'nın transferindeki engel ortaya çıktı!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray forması giyen ve İngiltere Premier Ligi'ne dönmenin hesaplarını yapan Wilfried Zaha, İngiltere'deki vergilere takıldı. Eski takımı Crystal Palace'ın yanı sıra Leicester ile de masaya oturan futbolcu, prensipte anlaştı ancak vergi konusu gündeme gelince işler karıştı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Galatasaray cephesi, sol kanadın yıllık ücretini ödemeyi taahhüt ederken karşılığında ise 9 milyon Euro'luk kiralama bedeli alarak transfer için limit sorununu çözmeyi hesapladı.

Maaşının vergisini ödemek zorunda

Ancak Zaha, İngiltere'ye dönmesi halinde Galatasaray'da geçtiğimiz sezon kazandığı maaşın vergisini de ödemek zorunda kalacak.

İlgini Çekebilir
Sergio Oliveira'dan Galatasaray'ın teklifine ret!
Habere Git

6 milyon Euro vergi faturası çıktı

2023- 24 sezonu oynanırken İngiltere'ye birkaç kez giriş-çıkış yapan Fildişili yıldıza yaklaşık 6 milyon Euro vergi faturası çıktı.

Crystal Palace ve Leicester City geri adım attı

Wilfried Zaha ile Crystal Palace ve Leicester City ciddi biçimde ilgilendi. Vergi problemi yüzünden iki kulüp de geri adım attı.

Vergiyi Galatasaray'ın ödemesini istediler

Hem Crystal Palace hem de Leicester City cephesi, 6 milyon Euro'luk vergiyi Galatasaray'ın ödemesini istedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlı yıldıza Premier Lig'den sürpriz talip!
Habere Git

Zaha'nın geri dönüşü askıya alındı

Sarı-kırmızılı kulüp buna yanaşmadı. Bu sebeple Zaha'nın İngiltere'ye dönüşü, vergi problemi halledilene kadar askıya alındı.

Galatasaray'dan kazandığı ücret

Sarı-Kırmızılı takım ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam eden 31 yaşındaki sol kanat oyuncusu, yapılan anlaşmaya göre net 2.330.000 Euro tutarında imza ücreti ve her bir futbol sezonu için net 4.350.000 Euro kazanıyor.

Galatasaray performansı

Fildişi Sahili yıldız, Galatasaray ile çıktığı 43 karşılaşmada 10 gol ve 5 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler