'Yusuf Yazıcı'nın İngiltere'ye transferi konusunda gelişmeler olabilir'

30.11.2017 - 16:50 | Son Güncellenme: 30.11.2017 - 16:50

'Yusuf Yazıcı'nın İngiltere'ye transferi konusunda gelişmeler olabilir'

Trabzonspor'un parlayan isimlerinden Yusuf Yazıcı için Avrupa'nın önde gelen kulüpleri girişimlere başladı. Trabzonspor ile sözleşmesi bulunan ve A Milli Takım kadrosuna da giren Yusuf Yazıcı'nın transferi ve kariyer planları hakkında temsilcilerinde Adem Cebeci önemli açıklamalar yaptı

Genç oyuncunun temsilcilerinden Adem Cebeci, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a yapıtığı açıklamalar şu şekilde:

'Yusuf'u ilk oynatan Sadi Tekelioğlu'

"Yusuf'un şöyle biri durumu oldu. Trabzonspor altyapısında futbola başladı ve devam etti. Yusuf'un bir anda boyu uzadı ama fiziksel olarak zayıf bir oyuncuydu. Zaman zaman süre alan bir oyuncuydu. Bir dönem yetersiz diye düşünülüyordu ve 1461 alt yapısına gönderilme durumu vardı. Sadi hoca ile birlikte okul takımı sürecinde bol bol istişare ediyorduk. Yusuf'ta büyük bir gelecek görüyordum ve bunu ilettim.  Hocamda çok olumlu karşıladı ve Yusuf'u U19 takımında devam etti."

'Dünya Şampiyonu olduktan sonrada gözler üzerine çevrildi'

"Sadi hocanın önemli tespitleri var. Bir çok oyuncu ile ilgili zaten önemli fikirleri ve tespitleri oldu. Yusuf sakatlığından dolayı 6 ay kadar kadro dışı kaldı. En büyük şansı o dönemde okul takımı maçlarında devam etmesi oldu. Dünya Şampiyonluğuna gitmesi ile birlikte maç eksiğini tamamlamış oldu. Yusuf bu dönemde hem fiziksel hem de mental olarak daha güçlü olması gerektiğini anladı. Dünya Şampiyonu olduktan sonrada gözler üzerine çevrildi."

'Yusuf, Ersun hoca geldikten sonra ilk zamanlar kulübede oturdu'

"Ersun Yanal'dan önce Yusuf Yazıcı'ya ilk formayı veren Sadi Tekelioğlu'dur. Sonra Hami hoca oynattı lig maçlarında. Ersun hoca geldikten sonra kulübede oturdu. Ardahan maçında Yusuf oyuna dahi girmedi. Gümüşhane maçı vardı o maçta oynamadı. Gençler için bilirsiniz kupa maçları bir umuttur."

 

'Yusuf için yönetimden Ersun Yanal'a oynatması yönünde bilgi geldi'

"Ersun hocaya yönetimden de kupa maçlarında oynatması konusunda bilgi geldi. Samsunspor'un hocası aradı o dönemde ve Yusuf'u istediklerini söyledi. Yusuf o dönemde maçlarına konsantre oldu ve bize yönlendirdi. Biz bu transferin mümkün olmayacağını söyledik. o dönemde Başakşehir, Göztepe ve Akhisarspor ciddi anlamda istiyordu. Yusuf milli takımda Almanya karşısında iyi perfomans gösterdi. Yusuf daha sonra yine kupa maçında oynadı ve iyi performans gösterdi. Bu süreçte Yusuf formayı aldı ve en iyi şekilde değerlendirdi. "

'İngiltere'de toplantılar olacak'

"Yusuf'un resmi olarak menajeri Erkut bey ama Trabzon'da ortağı olarak biz takip ediyoruz. Bazı görüşmelerimiz olacak ve İngiltere'ye gideceğiz. Hafta sonu Londra'ya gideceğiz. Görüşmeler hem Yusuf'un kariyeri planı anlamında hem de oradaki faaliyetler hakkında genel bir toplantı şeklinde olacak."

 

'Kulüp izin verirse Ocak ayında bir gelişme olabilir'

"Bazı şeyleri basından takip ediyoruz. Yusuf kontratlı bir oyuncu ve kulüp izni olmadan bizim yapacağımız bir şey yok. Başkan ve yönetim, bu tür bir izin verirse olabilir tabi Ocak ayında transferi konusunda bir gelişme olabilir."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler