Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’i üzen hakem skandalı

19.02.2021 - 13:19 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 13:22

UEFA Avrupa Ligi’nde Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille evinde Ajax’a 2-1 yenilirken maça hakem kararı damga vurdu. Slovak Ivan Kruzliak, VAR uyarısına rağmen verdiği yanlış penaltıda ısrar edince skandala yol açtı.

Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’i üzen hakem skandalı
Detaylar geliyor...

AJANSSPOR-DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi’ndeki Lille-Ajax maçı hakem kararlarıyla tartışma konusu oldu. Yusuf Yazıcı ile Zeki Çelik’in ilk 11’de başladığı, Burak Yılmaz’ın ise sakatlığı nedeniyle forma giymediği karşılaşmayı Ajax deplasmanda 2-1 kazandı. Mücadeleye 85. Dakikada yaşanan bir pozisyon damga vurdu.

Penaltı kararına yoğun itiraz

Bu bölümde Lille 1-0 öndeyken hakem Ivan Kruzliak Ajax lehine penaltı verdi. Karara ev sahibi ekibin futbolcuları büyük itirazda bulundu. Bu sırada VAR devreye girerek hakeme pozisyonu izlemesini tavsiye etti.

Monitöre de gitti ama...

Monitörden yayınlanan ve hakemin de izlediği görüntüde Lille forması giyen Renato Sanches'in, rakip hücum oyuncusu tarafından sağ ayağına darbe aldığı görülüyordu. Ancak Kruzliak buna rağmen kararını değiştirmedi ve penaltıyı kullandırdı. 

Yusuf'a dirseği de es geçti

Ajax, 87. dakikada Tadic'in penaltıdan kaydettiği golle skoru eşitlerken, oyundan düşen Lille takımı 89. dakikada Brobbey'den de bir gol yiyerek 2-1 mağlup oldu. Hakem Ivan Kruzliak’ın verdiği penaltı maçtan sonra hem Lille cephesi hem de Fransız basını tarafından eleştiri konusu oldu. Hakem ayrıca karşılaşma sırasında Yusuf Yazıcı’ya atılan bir dirseği de es geçerken, Zeki Çelik’e sarı kart gösterdi. 

Senin için hazırladığımız haberler