Yusuf Yazıcı Trabzon'a geldi! Geri mi dönüyor?

22.12.2021 - 16:16 | Son Güncellenme: 22.12.2021 - 16:40

Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'a geri mi dönüyor? Beşiktaş iddiaları nedir? Bonservis bedeli ne kadar? Hangi takım teklif gönderdi?

Yusuf Yazıcı Trabzon'a geldi! Geri mi dönüyor?

Fransa Ligue 1 ekiplerinden LOSC Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, takımda istediği kadar forma şansı bulamamasından şikayetçi.

Trabzonspor'da oynamak istiyor

Lille'de mutlu olmayan Milli yıldızın Trabzon'a gelerek, köyüne gittiği belirtildi. Fransa'dan ayrılmak istediği söylenen Yusuf Yazıcı'nın, Türkiye'ye geri dönerek, Trabzonspor'da oynamak istediği iddia edildi.

Türkiye'den başka takımlarla da iletişimde

Abdullah Avcı ve Trabzonspor yöneticileri ile görüşmesi beklenen Yusuf Yazıcı'nın, Türkiye'den başka takımlarla da iletişimde olduğu kaydedildi. Ayrıca Yusuf'a İngiltere ve İspanya gibi ülkelerden de teklifler var.

Beşiktaş ile Larin takası

Ligde ve Avrupa'da beklenen başarıyı yakalayamayan Beşiktaş'ın, Ocak ayı transfer döneminde kadrosuna takviye yapması bekleniyor. Fransa temsilcisi Lille'in, Beşiktaş'ın önemli gol silahı Cyle Larin'i radarına alması sonucu Kara Kartal, Yusuf Yazıcı ile bir takas paketi oluşturmaya hazırlandı.

Yusuf Yazıcı'nın karnesi

Yıldız oyuncu, Trabzonspor ile son sezonunda 34 maça çıkmış ve bu maçlarda 4 gol, 3 asistlik katkı göstermişti.

Lille kariyerinin özellikle 2. sezonunda çıkışa geçen Milli futbolcu, 20'si ilk 11 olmak üzere toplam 42 maça çıktı ve bu maçlarda 14 gol, 5 asist yaptı.

Fransa'da bu sezon beklediği gibi bir performans sergileyenemen Yusuf, 5'i ilk 11, 22 maçta görev alırken, 1 gol, 1 asist kaydetti.

Trabzonspor Yusuf'u kaç paraya göndermişti?

Yusuf Yazıcı, 6 Ağustos 2019'da Trabzonspor'dan LOSC Lille'e transfer oldu. Fransız kulüp, bu transfer için Bordo-Mavililer'e 16,5 Milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Yusuf Yazıcı, Lille forması ile 25 maça çıktıktan sonra, Trabzonspor'un kasasına 1 Milyon Euro daha kazandırdı.

Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın Losc Lille Kulübü ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kiralanması veya kesin transferi hallerinde, net transfer gelirinin %20'sini elde edecek.

Piyasa değeri 15 Milyon Euro olan Yusuf Yazıcı için kulübünün 20 Milyon Euro bonservis bedeli istediği öğrenildi.

Yusuf Yazıcı'nın gönderilmesi karşılığında, Lille'den bedelsiz olarak Edgar Miguel Le'nin bonservisini de alan Trabzonspor, bu oyuncuyu 2021/22 sezonunda 21 maçta görevlendirdi. Afrikalı stoper bu maçlarda 1 de gole imza attı.

Edgar, son olarak Altay ile oynanan lig maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Sakatlanan Edgar Le'den kötü haber geldi. Haberi görmek için tıklayınız.

Senin için hazırladığımız haberler