Lille'de Yusuf Yazıcı için flaş ayrılık iddiası!

01.11.2021 - 19:32 | Son Güncellenme: 01.11.2021 - 19:40

Fransız basını, Lille’de yeni teknik direktör Jocelyn Gourvennec'in fazla şans vermediği Yusuf Yazıcı için transfer iddiasında bulundu. İşte detaylar…

Lille'de Yusuf Yazıcı için flaş ayrılık iddiası!

AJANSSPOR-HABER

Ligue 1’deki lejyonerlerimizden Yusuf Yazıcı bu sezon geçmişini arıyor. Lille’in şampiyonluğunda pay sahibi önemli isimler arasındaki futbolcu, ilk 11’den iyice uzaklaşmaya başladı.  

Geçen sezonla bu sezon arasında büyük fark

Trabzonspor’un 2019 yılında 17.5 milyon Euro ve Edgar le karşılığında Lille'e sattığı yıldız oyuncu, geçen sezon 42 maçta forma giymiş ve 14 gol atıp 5 de asist yapmıştı. Yusuf bu sezon ise, ligde sadece 4 maçta ilk 11'de yer aldı ve 13 karşılaşmada sadece 394 dakika sahada kaldı. 

Gourvennec ile yıldızı barışmadı

Takımı şampiyon yapan Christophe Galtier yerine teknik direktörlüğe Jocelyn Gourvennec'in gelmesi milli futbolcumuza yaramadı. Fransız gazetesi L'Equipe de bu konuy ele alarak dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

L'Equipe: Yusuf Yazıcı ayrılabilir

Gazete, "Yusuf, Lille’in rotasyonunda o kadar geriye düştü ki, bir şeyler başarmasının çok zor olduğunu düşünür hale geldi. Hatta kaçınılmaz olarak takımdan ayrılmayı bile düşünmeye başladı" iddiasında bulundu.

Lille Başkanı'na göre takımda kalacak

Buna karşılık Lille Başkanı Olivier Letang’ın açıklamalarına da yer veren L’Equipe, "Yusuf'un ayrılmaya hiç niyeti yok. Takımdaki yerini yeniden kazanmak istiyor. Geçenlerde kendisiyle görüştüm ve ona takım için önemli olduğunu ve başarılı olana kadar satmayacağımı söyledim" cümlelerini aktardı.

Gourvennec hem oynatmadı hem övdü

Lille Teknik Direktörü Jocelyn Gourvennec, PSG maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Yusuf oynayamadığı için hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü istediği kadar forma giyemedi. Onunla çok sık konuşuyorum. Karakterli biri. Yedek olsa bile takıma bir şeyler katabilir. Çok yetenekli ve mükemmel bir sol ayağı var. Takıma yardım etmeye hazır olmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler