Yusuf Dikeç ikonik pozu için patent başvurusunda bulundu

29.08.2024 - 13:59 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 14:08

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan Şevval İlayda Tarhan ile gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç dünya basınında büyük yankı uyandıran pozu için patent başvurusunda bulundu.

Yusuf Dikeç ikonik pozu için patent başvurusunda bulundu

AJANSSPOR - HABER

Paris 2024'te gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in atış yaptığı sıradaki rahat hareketleri gündem olmuştu. Dünya çapında ikonikleşen pozu tişörtleri bastırılan, kahvelere çizilen Dikeç,Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

"İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz biri..."

Yusuf Dikeç’in marka tescil başvurusunu gerçekleştiren Markiz Patent ise konu hakkında "İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor. Türkiye'ye hem gümüş madalya kazandıran hem de ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayan Yusuf Dikeç'in marka başvurusuna aracılık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor."

Artık Yusuf Dikeç'in izni alınacak

Yusuf Dikeç gibi ünlü kişi ve firmaların isimlerinin ticari menfaat için kullanmak isteyenlere dikkat çeken Markiz Patent "Yeni süreçte, akla gelebilecek her türlü eşya ve hizmetler için artık Yusuf Bey'in izni alınarak, anlaşma yapılarak pozu kullanmak durumunda kalacaklar. Haksız kazancı önlemek üzerine attığımız bir adım." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Yusuf Dikeç annesine yapılan saygısızlık hakkında konuştu: Atatürk'ün annesi...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler