Yunus Akgün, PFDK'ye sevk edildi

22.10.2024 - 20:04 | Son Güncellenme: 22.10.2024 - 20:21

TFF, Trendyol Süper Lig ekibi Galatasaray'dan futbolcu Yunus Akgün'ün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda yer alan “hakareti” nedeniyle PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı.

Yunus Akgün, PFDK'ye sevk edildi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile gündeme geldi. Paylaşımına eklediği bir şarkıda Beşiktaş'a hakaret içeren sözlerin yer almasının ardından Akgün'ün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği açıklandı.

Akgün'ün paylaşımı taraftarların tepkisini çekti

Yunus Akgün geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Akgün'ün yaptığı paylaşımda kullanılan arka plan müziğinde ise Beşiktaş'a yönelik hakaret içerikli sözler bulunuyordu. Milli futbolcunun kullandığı müzik Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çekti.

Galatasaraylı futbolcu PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yunus Akgün'ün PFDK'ye sevkini ise şu sözlerle açıkladı: "GALATASARAY A.Ş. Kulübü futbolcusu YUNUS AKGÜN’ün aynı müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Beşiktaş'tan Akgün'e göndermeli yanıt

Beşiktaş, Yunus Akgün'ün paylaşımına sosyal medyadan yanıt verdi. Siyah-Beyazlı ekip, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünü paylaşarak Yunus Akgün'e göndermede bulundu.

Yunus Akgün'ün cezası ne olacak?

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarında PFDK'ye sevk edildi. Akgün'ün sevk edildiği madde ve alacağı muhtemel ceza ise şu şekilde:

Madde 41 - Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası...

İlgini Çekebilir
Galatasaray Daikin set vermeden kazanmaya devam ediyor! 11'de 11
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler