Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan alarmı! Maçlar iptal...

22.11.2023 - 14:42 | Son Güncellenme: 22.11.2023 - 14:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık ayında Yunanistan'a yapacağı ziyaret öncesi güvenlik önlemleri nedeniyle Panathinaikos ile Olympiakos'un maçları iptal edilebilinir.

Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan alarmı! Maçlar iptal...

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında aralık ayında Yunanistan'a C gidecek. Ziyarette ikili ve bölgesel meselelerin yanında en önemli gündem maddelerinden biri de Gazze'deki durum olacak.

Görüşme öncesi Yunan polisi, güvenlik önlemleri çerçevesinde bir gün önceki maçların ertelemesi talebiyle fedarasyona başvurduğu öğrenildi.

Yunanistan Ligi'nde maçlar ertelenecek mi?

Yaşanan geşimeler sonrası gözler Yunanistan Ligi'ne çevrildi. Öyle ki; aralık ayında Atina'da AEK - Panathinaikos ile Kifisias-Olympiakos'un maçları bulunuyor. Eğer federasyon, kendilerine gelen telebi olumlu karşılarsa Yunanistan'ın iki güçlü ekibinin maçları ertelenecek.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etmişti

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikili ilişkileri ve bölgesel konuları görüşmek üzere aralık ayında Yunanistan'da ağırlamak istediğini belirterek, "Hamas'la ilgili yorumlarına tamamen katılmıyorum. Ama bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yunanistan'da ağırlamamak için bir neden değil." dedi. Miçotakis, Avrupa ve Türkiye'nin Gazze'deki çatışmaların tırmanmaması noktasında ortak çıkara sahip olduğunu söylemişti.

Yunanistan'da Dinamo Zagreb ve AEK taraftarları arasında çıkan kavgada bir kişi ölmüştü

Sezon başında Yunanistan'ın AEK ile Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımları arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı öncesinde taraftarlar arasında başkent Atina'da çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler