Yüksek gerilim hattına atılan taş ve Bariç!

14.12.2020 - 09:01 | Son Güncellenme: 14.12.2020 - 09:07

Hayatını kaybeden Otto Bariç'in ismi Türk futbolu tarihine Trabzonspor-Fenerbahçe arasındaki kupa maçında sırtına gelen taş ve yere yıkılmasıyla geçmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, olay sonrası takımı sahadan çekerken dönemin Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, "Magnum'la mı ateş edildi?" diyerek sarı-lacivertlileri hükmen mağlup ilan etmişti.

Yüksek gerilim hattına atılan taş ve Bariç!

Ahmet UYKAN-AJANSSPOR

Koronavirüs nedeniyle dün gece 87 yaşında hayatını kaybeden Otto Bariç'in Türk futbolseverlerin hafızasında ayrı bir yeri var. Fenerbahçe'yi ‪1997-99‬ yılları arasında çalıştıran Hırvat teknik adam, 1998 yılında Avni Aker'de oynanan olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe kupa maçıyla hafızalara kazınmıştı.

Atılan taşla yere yıkıldı!

11.02.1998 tarihinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Avni Aker Stadı'nda oynanan unutulmaz karşılaşma, 75. dakikada yaşanan olayların ardından yarıda kalmıştı. Zira Trabzonspor, Vugrinec'in golüyle 1-0 geçtikten kısa bir süre sonra bordo-mavili tribünlerden atılan bir taş Bariç'in beline isabet etmişti. Hırvat hoca, aniden yere yığılmıştı.

Ali Şen, Fenerbahçe'yi sahadan çekti

Bariç, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sedyeye alınırken; ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Karşılaşmayı protokol tribününden izleyen dِönemin Fenerbahçe Başkanı Ali Şen ise verdiği talimatla takımı sahadan çekmişti. Tarihi bir karara imza atan Ali Şen, Futbol Federasyonu'nun yarıda kalan karşılaşmayı Fenerbahçe lehine tescil edileceğinden emindi.

'Magnum'la mı ateş edildi kardeşim?

Ancak Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu, olaylı maçın ardından yaptığı 3 günlük incelemeler sonunda Trabzonspor'u haklı bulmuştu. Hatta Ulusoy, Ali Şen'in "Maçı 3-0 hükmen alırız." şeklindeki iddialı demecine "Magnum'la mı ateş edildi kardeşim?" cevabını vermişti. Sonuçta Fenerbahçe, 3-0 hükmen yenik sayılırken ertesi yıl da Türkiye Kupası'ndan men edilmişti.

Bariç, kendini bilerek mi yere attı?

O dِönem Bariç'in hem yardımcılığını hem de tercümanlığı yapan Cemşir Muratoğlu, yıllar sonra Avni Aker'deki unutulmaz anları şöyle anlatmıştı:

"Trabzonspor, 1-0 ِöne geçtikten sonra tribünden Bariç'e bir taş atıldı. Üzerinde palto olduğu için beline gelen bu taşla yere yıkılması abartıydı. Aslında karakteri bِöyle bir şeye müsait değildi. Ama o an yanlış bir karar verdi sanıyorum."

Rekorunu Erol Bulut egale etti

Bariç, Fenerbahçe ile uzun yıllar elinde bulundurduğu bir rekoru ise geçtiğimiz hafta Erol Bulut'a kaptırmıştı. Bariç, ‪1997-98‬ sezonunda Sarı-lacivertli takımın başında çıktığı ilk 6 deplasmanda 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan toplamış ve bu alanda rekor kırmıştı. Erol Bulut da geçen hafta Denizli'de aldığı galibiyetle Hırvat teknik takımın rekorunu egale etmişti.

9 puanlık farkı koruyamamıştı

1933'te Avusturya'da doğan Bariç, Dinamo Zagreb, Sturm Graz, Rapid Wien ve Stuttgart gibi kulüplerin yanı sıra Hırvat Milli Takımı'nda da gِörev yapmıştı. Avusturya kulüpleri ile birçok başarılara imza atan ünlü teknik adamın yolu ‪1997-98‬ sezonunda Fenerbahçe ile kesişmişti. Bariç, ilk senesinde sarı-lacivertlileri ikinci yaparken ertesi sezonun son haftalarında 9 puan ِönde olmasına rağmen şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler