(ÖZET - GOLLER) Fenerbahçe Fatih Karagümrük Maç Sonucu: 5-4

09.10.2022 - 21:08 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 22:06

Fenerbahçe kendi sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Penaltı ve gollerin damga vurduğu maçı Fenerbahçe 5-4 kazandı. İşte beIN maç özeti ve goller...

(ÖZET - GOLLER) Fenerbahçe Fatih Karagümrük Maç Sonucu: 5-4

AJANSSPOR HABER

Süper Toto Süper Lig 9. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 beraberlikle sona ererken ikinci yarısında ise 3 penaltı kararı çıktı. Zorlu karşılaşmada iki tarafta atılan gollere cevap vermeyi başarırken Fenerbahçe son dakikalarda bulduğu golle maçı 5-4 kazandı. İşte bol gollü maça dair detaylar...

Crespo'dan muhteşem gol

Karşılaşmanın 9. dakikada İsmail Yüksek’in topuk pasında orta sahada topla buluşan Crespo ceza sahası önüne kadar gelip önünü boşalttı ve uzaktan çok sert vurarak topu ağlara yolladı. 

Borini'den şık gol

16. dakikada sağ kanatta topla buluşan Colley, Szalai’den sıyrılıp ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktasında topla buluşan Borini, Gustavo’dan sıyrılıp çok sert vurdu ve skora eşitlik getirdi. 

Karagümrük öne geçti

24. dakikada orta sahada topla buluşan Borini, Szalai’den dönerek sıyrıldı ve ceza sahasına giren Kouassi’yi gördü. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda Karagümrük öne geçti.

Penaltıdan gelen gol

Karşılaşmanın 60. dakikasında Fenerbahçe, İrfan Can ile atağa çıktı. İrfan Can'ın pasında Crespo topla buluştu ve hemen araya koşan İrfan'a tek pas atmak istedi. Verdiği pas ceza alanı içinde Caner Erkin'in eline geldi ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Valencia, sağ tarafa çektiği şutla Fenerbahçe'yi 3-2 öne geçirdi. Valencia, Sarı-Lacivertlilerin Ligde attığı son 5 maçta 4 gol atmayı başardı.

Karagümrük, bırakmıyor

Fenerbahçe'nin golünden hemen sonra bu sefer penaltı kazanan taraf Fatih Karagümrük oldu. Kouassi'nin ara pasında ceza alanı içine giren Borini, Altay'ın müdahelesi sonrası yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kazanan Borini topun başına geçti ve ağlara göndererek durumu 3-3'e getirdi.  Borini bu golle birlikte Süper Lig'de en çok gol attığı takım Fenerbahçe oldu. (3 Gol)

Maç penaltılara döndü

Fenerbahçe, karşılaşmanın ikinci penaltısını 70. dakikada kazandı. Yine topun başına geçen Valencia, yine aynı köşeye topu yollayarak Hattrick yapmayı başardı. Valencia, karşılaşmada attığı 3 golle gol sayısını 10 çıkararak takımın en golcü oyuncusu olma unvanını devam ettirdi.

Eski Fenerbahçeliler skoru dengeledi

Fenerbahçe'den Fatih Karagümrük'e transfer olan Steven Caulker, oyuna girdikten ksıa bir süre sonra kendisiyle birlikte oyuna giren ve Fenerbahçe'den kiralık olarak Karagümrük forması giyen Burak Kapacak'a orta açtı ve genç oyuncunun kafa vuruşu ağlara gitti ve skor tekrardan 4-4'e geldi. Burak, ilk golünü de Fenerbahçe'ye karşı atmış oldu.

Yine sahnede Batman var

Fenerbahçe'de 90. dakikada oyuna giren Michy Batshuayi, kurtarıcı olmaya devam ediyor. Yüksek gelen topu güzel kontrol eden Michy Batshuayi, karşılaşmanın 90+6. dakikasında çektiği sert şutla skoru 5-4'e getirmeyi başardı. Batshuayi bu golle Fenerbahçe formasıyla 3. golünü atmayı başardı.

Ferdi, rahatsızlığı nedeniyle kadroya alınmadı

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, rahatsızlığı sebebiyle kadroda yer almadı. 23 yaşındaki futbolcunun, mide enfeksiyonu sebebiyle kadroya alınmadığı öğrenildi.

Lincoln Henrique, sol bekte başladı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Lincoln Henrique, Fatih Karagümrük'e karşı maça sol bekte başladı. Kariyerinde daha önce orta saha pozisyonunda görev alan ve hücum ağırlıklı özellikleriyle dikkati çeken 23 yaşındaki oyuncu, Jesus'un 3'lü sisteminde daha önce sol kanat olarak görev yapmıştı. Ezgjan Alioski'nin kadroda olmasına rağmen Jesus, bu pozisyonda tercihini genç oyuncudan yana kullandı.

Fenerbahçe'de 5 isim forma giyemedi

Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 5 futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Luan Peres, Joshua King ve Willian Arao'nun yanı sıra mide enfeksiyonu sebebiyle Ferdi Kadıoğlu zorlu mücadelede kadroda yer almadı.

Tribünler yine doldu

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon tüm iç saha maçlarında olduğu gibi takımını yine yalnız bırakmadı. Maçtan saatler öncesinde stat çevresinde toplanan sarı-lacivertli futbolseverler, karşılaşma öncesinde futbolcularına destek oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar, Ülker Stadı'nda kendileri için ayrılmış bölümlerin tamamına yakınını doldurdu.

7. dakikada sağdan kazanılan korner atışını İrfan Can kullandı. Kafalardan seken topu Viviano yumrukladı ancak meşin yuvarlak İsmail Yüksek’te kaldı. Bu futbolcunun yerden şutunda Viviano gole izin vermedi.
9. dakikada İsmail Yüksek’in topuk pasında orta sahada topla buluşan Crespo ceza sahası önüne kadar gelip önünü boşalttı ve uzaktan çok sert vurarak topu ağlara yolladı. 1-0
11. dakikada sol kanattan bindiren Caner Erkin bekletmeden ceza sahasına ortaladı. Bu noktada Borini savunmadan önce kafayı vurdu ancak top az farkla yandan dışarı çıktı.
16. dakikada sağ kanatta topla buluşan Colley, Szalai’den sıyrılıp ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktasında topla buluşan Borini, Gustavo’dan sıyrılıp çok sert vurdu ve skora eşitlik getirdi. 1-1
24. dakikada orta sahada topla buluşan Borini, Szalai’den dönerek sıyrıldı ve ceza sahasına giren Kouassi’yi gördü. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda Karagümrük öne geçti. 1-2
28. dakikada sol kanatta topla buluşan Lincoln, son çizgiye inip kale sahası içine ortaladı. Bu noktada savunmadan önceyi kafayı vuran Valencia topu filelere göndermeyi başardı. 2-2
45. dakikada sağ kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci bekletmeden arka direğe ortaladı. Bu noktada yükselen Valencia'nın kafa vuruşunda top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

60. dakikada Crespo’nun ceza sahasına göndermek istediği pasta meşin yuvarlak Caner Erkin’in eline çarptı ve hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.
62. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına Valencia geçti. Bu futbolcu topu ve kaleci Viviano’yu farklı köşelere göndererek takımını yeniden öne geçirdi. 3-2
64. dakikada Kouassi’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Borini, Altay tarafından düşürülünce Hakem Atilla Karaoğlan bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.
66. dakikada topun başına geçen Borini, penaltı atışında topu ve kaleci Altay’ı farklı köşelere göndererek, kalecinin solundan fileleri havalandırdı. 3-3
68. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına giren Valencia, Pedro’yla paslaşıp şutunu çekti. Ancak bu pozisyonda Lawrence’ın elle oynadığı gerekçesiyle Hakem Atilla Karaoğlan maçta 3. kez penaltı noktasını gösterdi.
73. dakikada kazanılan penaltı sonrasında topun başına bir kez daha Valencia geçti. Ekvadorlu futbolcu ilk penaltıda olduğu gibi yine ters köşeye göndererek topu ağlarla buluşturdu. 4-3
83. dakikada Caner Erkin’in uzun taç atışında Caulker kafayla aşırttı. Szalai’nin kafayla uzaklaştırmak istediği top kısa düşünce bu kez kafayı vuran Burak Kapacak oldu ve topu ağlara yolladı. 4-4
90+5. dakikada Atilla Szalai'nin gönderdiği uzun topta savunmanın arkasına sarkan Batshuayi ceza sahası içinde düzeltip sert vurdu ve takımını yeniden öne geçirdi. 5-4

Senin için hazırladığımız haberler