Yıldız Stallions'ın pro takımı kuruluyor

06.12.2019 - 17:15 | Son Güncellenme: 06.12.2019 - 17:15

ÜniLig Süper Lig'in son şampiyonu Yıldız Teknik Üniversitesi'nin takımı Yıldız Stallions, önümüzdeki sezondan itibaren profesyonel liglerde yer alacak. Stallions, 2020 sezonunda, Türkiye Korumalı Futbol 2. Ligi'nde mücadele edecek. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Stallions Başantrenörü Mert Pala, "2020 sezonundan itibaren pro ligde mücadele edeceğiz. Bunun nedeni,  üniversite takımımızın oturmuş, belli bir başarıyı yakalamış olması ve oyuncu havuzumuzun artması. Bundan dolayı pro lige katılma kararı aldık. Aslında önceden de düşündüğümüz bir konuydu. Şartlar pro lig için biraz daha uygun olmaya başladı. Tabanlardan, mezun olan oyunculardan, başka takımlarda oynayan oyuncularımızdan da böyle bir talep gelince kaçınılmaz oldu. Aslında tarihe bakınca, Yıldız Stallions, 2004'te kurulan, profesyonel liglerde eski bir takım. 2010-2011 sezonunda, Koç Rams ile olan bir birleşme vardı. 3 sene Koç Stallions olarak mücadele edildi. Ondan sonra kapandı.  Sadece üniversite takımı olarak mücadele edildi. Tekrardan böyle bir oluşuma girdik." şeklinde konuştu.

Altyapı takımının da kurulacağını söyleyen Pala, "5 Ocak tarihinde ilk antrenmanımızı yapacağız U-19 takımı için. Profesyonel lig için antrenmanlarımız da Ocak ayında başlayacak. Profesyonel liglerde, Boğaziçi ve diğer takımlarda oynayan oyuncularımız bize katılacak. Bir tek Denizhan İğdir (Koç Rams), bir sezon bizimle olmayacak. Onun haricinde, dışarıda oynayan tüm oyuncularımız, mezun olan oyuncularımızdan birkaç oyuncu da takımımıza dahil olacaklar. Diğer takımlardan oyuncularımıza da kapımız açık. Lakin önceliğimiz, kültürümüzü devam ettirebilme açısından Yıldız Teknik Üniversitesi'nden yetişen oyuncular olacak." ifadelerini kullandı.

Yıldız Stallions, ÜniLig'de olduğu gibi, profesyonel maçlarını da YTÜ Davutpaşa Kampüsü'ndeki sahasında oynayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler