Yıldırım Demirören raporu da açıklanacak mı?

29.12.2021 - 23:20 | Son Güncellenme: 30.12.2021 - 08:41

BJK Futbol Yatırımları AŞ ortağı A. Hilmi Yılmaz "KPGM Demirören dönemi için 15 milyon Euro istisna buldu. Ersnt&Young raporu da açıklanacak mı" dedi.

Yıldırım Demirören raporu da açıklanacak mı?

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş geçen hafta sonu mali ve idari genel kurula sahne oldu. İki gün süren genel kurulun ilk gününde eski başkan Fikret Orman ve yönetimi iki ayrı dönemden ötürü ibra alamadı. Buna karşın, Ahmet Nuç Çebi başkanlığındaki mevcut yönetimse iki ayrı dönemden ibrayı alarak çıktı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün ibrasından sonra dün de Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin genel kurulu vardı.

Çebi oy çokluğuyla ibra edildi

Vodafone Park'ta yapılan Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'de Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ, Kemal Erdoğan, Erdal Torunoğulları, Cenk Sümer, Celal Aral, Fikret Şener, Demet Güdül, Ertan Mitap, Özgür Şentürk, Fırat Fidan, Özür Mert Balcı, yönetimde bulundukları dönemler itibarıyla oyçokluğuyla ibra edildiler. Genel kurulda, 1 Haziran 2020-31 Mayıs 2021 döneminde 399 milyon 174 bin 748 liralık net dönem zararı nedeniyle kâr payı dağıtılmaması da oy çokluğuyla kabul edildi. Kurulda bağımsız yönetim kurulu üyelerine aylık net 3 bin lira ücret ödenmesi de kararlaştırıldı.

İlgini Çekebilir
Tarihi karar çıktı. Fikret Orman ibra edilmedi!
Habere Git

'Fikret Orman'a dava açacak mısınız?'

Genel kurulun dilek ve temenniler kısmında söz alan Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin pay sahiplerinden Ahmet Hilmi Yılmaz, eski başkan Fikret Orman'ın şirketin iki genel kurulunda daha önce ibra edilmediğini hatırlatarak, "Bunlarla alakalı sorumluluk ve suistimal davası açmayı dşüyor musunuz" diye sordu.

KPGM'e göre 15 milyon Euro da Demirören dönemine ait

Yılmaz, kulübün mali ve idari kurulunda açıklanan ve 2009-2019 döneminin inceleyen KPMG'nin denetim raporuna değindi. Yılmaz, söz konusu raporda 102 milyon Euro istisnai durum tespiti yapıldığını da hatırlatarak, bu miktarın yaklaşık 15 milyon Euro'sunun 25 Mart 2012'den önceki döneme yani, eski başkan Yıldırım Demirören dönemine ait olduğunu kaydetti.

'Yıldırım Demirören dönemi raporu açıklanacak mı?'

Yılmaz, "Bu döneme yönelik Ernst&Young firmasına özel amaçlı bir denetim yaptırılmıştı, fakat bu rapor kimse ile paylaşılmadı. Bu rapor 2004-2012 yılları arasını kapsayan döneme yönelik hazırlanmıştı. KPGM raporuna göre 2009-2012 yılları arasına denk gelen dönemde yaklaşık 15 milyon Euro tutarında istisnai durum tespit edildiği gözününde bulundurulduğunda Ernst&Young raporunun açıklanması büyük önem teşkil etmektedir. Bu rapor açıklanacak mı? Bu döneme yönelik herhangi bir hukuki işlem yapılacak mıdır" diye sordu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi ve yönetimi ibra edildi
Habere Git

KPGM raporu incelenince cevap verilecek

Yılmaz'ın bu sorusuna kulübü temsilen genel kurula katılan CFO Seçil Aygül yanıt verdi. Aygül, "Halka açık bir şirket olmamız sebebiyle tüm süreçlere ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden pay sahiplerine eş zamanlı olarak bilgi verilecektir. KAP'ta açıklandığı üzere KPGM özel denetim raporu tarafımıza yeni teslim edilmiştir. İncelemesi için süreye ihtiyaç bulunmaktadır. Raporun değerlendirilmesi sonrasında, konuya ilişkin gerekli açıklamalar yapılacaktır" dedi.

Çebi: Demirören zararı karşılayacak kâğıt bende

Diğer yandan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, hatırlanacağı üzere geçen hafta sonu yapılan mali ve idari genel kurulda, Yıldırım Demirören'in kendi dönemine dair kulübün uğradığı zararları karşılamayı taahhüt ettiğini açıklamıştı. Çebi, "Bununla ilgili inanın yılbaşından sonra ilk divan kurulunda açıklayacağım. Yıldırım Demirören’in verdiği zararların karşılanacağından da emin olun. Ben buradayım, kâğıt bende" demişti.

İlgini Çekebilir
Fikret Orman, 102 Milyon Euro ve devede kulak…
Habere Git

Beşiktaş'a zarar verenlerden hesap sorulsun

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ Genel Kurulu'nda son olarak söz alan bir başka pay sahibi Salih Furkan Erdoğan, 6 yıl önce borcun büyük kısmının stat inşaatından kaynaklandığının söylendiğini hatırlatarak, "Stadyum inşaatı bittiğinde borcun da azalacağı o dönemdeki ikinci başkan şu anki yönetim kurulu başkanı Ahmet Nur Çebi tarafından beyan edilmişti. Ancak borcun katlanarak arttığını görüyorum. Benim yöneticilerden dilek ve temennim, Beşiktaş'ı uçuruma sürüklememeleri ve Beşiktaş'a zarar verenlerle ilgili gerekli süreçleri en kısa sürede yapmalarıdır" dedi.

İbra etmeyen, yargıya gidebilir

Öte yandan Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'de yönetim ibra etmeyen pay sahipleri, yargı yoluna başvurarak, ibranın kaldırılması talebiyle dava açma hakkına sahipler.

Senin için hazırladığımız haberler