UEFA Konferans Ligi'nde Sivasspor İtalyan Ekibi Fiorentina İle Eşleşti

24.02.2023 - 23:01 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 23:33

UEFA Konferans Ligi'nde grubunu lider tamamlayan Demir Grup Sivasspor son 16 turunda İtalyan temsilcisi Fiorentina ile eşleşti. İşte İtalyan ekibi hakkında öne çıkanlar...

UEFA Konferans Ligi'nde Sivasspor İtalyan Ekibi Fiorentina İle Eşleşti

AJANSSPOR-HABER

UEFA Konferans Ligi G Grubu'ndan 11 puan ile lider çıkan temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, son 16 turunda İtalya'nın köklü kulübü Fiorentina ile eşleşti. 

Başakşehir İtalyanları soladı

Konferans Ligi'nde temsilcimiz Medipol Başakşehir ile birlikte A Grubu'nda yer alan Fiorentina temsilcimizin gerisinde kalarak ikili averajla grubu ikinci sırada tamamladı. 

3-0'lık net skor

Temsilcimiz Başakşehir kendi evinde ağırladığı Fiorentina'yı Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traore'nin golüyle 3-0 mağlup etti. İtalya'da oynanan karşılaşmadan "Mor Menekşeler" lakaplı ekip 2-1 galip ayrılsa da ikili averajda Başakşehir üstün gelmişti.

İlgini Çekebilir
Adana Demirspor ile Fiorentina depremzedeler için yardım maçı oynayacak
Habere Git

Portekiz ekibini saf dışı bıraktılar

Gruptan ikinci çıkan Fiorentina son 16 play-off turunda Portekiz ekibi Braga ile eşleşti. İlk maçta Braga'yı deplasmanda 4-0 mağlup eden İtalyan ekibi, ikinci maçta da 3-2'lik bir galibiyet elde etti ve tur atladı.

Ligde havlu attılar

Konferans Ligi'nde yoluna devam eden Fiorentina'nın İtalya Serie A'da ise durumu pek parlak değil. 23 maç sonunda yalnızca 6 galibiyet almayı başaran "Mor Menekşeler" 25 puanla 14. sırada yer alıyor.

"Sivas'ta hava -20 oluyor"

Sky Sports Türkiye muhabiri Selçuk Manav maç önü yaptığı değerlendirmede "Sivas çok soğuk bir şehir. Zaman zaman -20'yi buluyor. Bu havalarda Ikonè ve Jovic'i düşünemiyorum . Buz sayesinde orada oynamak için doğru ayakkabılara ihtiyacınız var. Bu yönüyle genellikle evinde galip gelmeyi başaran Sivasspor takımı için iç saha faktörü çok önemli bir bileşen." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye sürpriz transfer teklifi! Fiorentina talip
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler