Galatasaray-Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

23.10.2023 - 10:54 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 11:05

Şampiyonlar Ligi üçüncü maçında Bayern Münih'i kendi sahasında konuk edecek olan Galatasaray'da muhtemel 11'ler belli oldu. Maç kanalı, sakatlıklar ve daha fazlası haberde.

Galatasaray-Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş derbisinden galibiyet ile ayrılan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile karşı karşıyaa gelecek. Zorlu maçın kanalı, muhtemel 11'leri ve eksikleri gibi detaylar haberde.

Galatasaray-Bayern Münih maçı kanalı

Galatasaray-Bayern Münih Şampiyonlar Ligi grup maçı 24 Ekim Salı günü yapılacak. Heyecan dolu mücadele saat 19.45'te başlayacak. Karşılaşma EXXEN'den canlı olarak yayınlanacak.

Maçın hakemi belli oldu

Galatasaray-Bayern Münih maçını İtalyan hakem Davide Massa yönetecek. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında 24 Ekim Salı günü oynanacak maçta Massa'nın yardımcılıklarını Filippo Meli ve Stefano Alassio üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Daniele Chiffi olacak.

Bayern Münih kaç maçtır yenilmiyor?

Şampiyonlar Ligi gruplarında 36 maçtır yenilmedi. Alman devi bu maçlarda 33 galibiyet elde etti sadece üç maçtan beraberlikle ayrıldı. Grup maçlarında üst üste 15. maçını da kazanan Bayern Münih, bu alanlarda Avrupa'da rakipsiz. Kulüp mottoları "Weiter, immer weiter!" (Her zaman devam et) olan Bayern, Galatasaray karşılaşmasında alacağı galibiyetle de rekorunu geliştirmek amacında.

Galatasaray maçında yok

Bayern Münih, Mainz karşısında elinde kırık meydana gelen Leon Goretzka'nın ameliyat olduğunu ve bir süre sahalardan uzak kalacağını açıkladı. Goretzka, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşı oynayamayacak. 

Bayern Münih'te 5 eksik

Bayern Münih teknik direktörü Thomas Tuchel, Dayot Upamecano, Serge Gnabry ve Raphael Guerreiro'nun salı günü Galatasaray maçında forma giyemeyeceğini açıkladı.

Mazraoui, Filistin paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı kadroya tekrar dönen oyuncunun Aslan'a karşı oynaması beklenmiyor.

Goretzka da ameliyat olduğu için forma giyemeyecek. Diğer taraftan Manuel Neuer' ise şüpheli durumda bulunuyor. 

Icardi, Bayern Münih maçında oynayacak mı?

Galatasaray'da Bayern Münih maçı öncesinde yıldız futbolcu Mauro Icardi'nin sakatlığı bulunuyor. Sağ ayak bileği dış tendon grubu ile destek dokusunda hasar ve kanama tespit edilen Icardi'nin, Bayern Münih maçında forma giyip giymeyeceğine maç gününde karar verilecek.

Hakim Ziyech kadroda olacak

Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech, Bayern Münih maçının kadrosunda yer alacak. Süper Lig'in 5. haftasında RAMS Başakşehir ile oynanan maçtan sonra sakatlanan Faslı futbolcu, takımının son 5 resmi karşılaşmasında görev yapamadı.

Bayern Münih son 6 sezonda gruplarda yenilmedi

​​​​​​​Bayern Münih, son 6 sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mağlup olmadı. Bu sezon grupta oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrılan Alman ekibi, 2022-2023, 2021-2022 ve 2019-2020'de bu aşamada yaptığı tüm maçlarını kazandı. Bayern Münih, gruplarda 2020-2021'de 5 galibiyet ve 1 beraberlik, 2018-2019'da da 4 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. Alman temsilcisi, Şampiyonlar Ligi gruplarında en son 2017-2018 sezonunda Paris Saint-Germain'e yenildi.

23 maçtır yenilmedi

Galatasaray, son 23 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 6 lig mücadelesini (Biri Hatayspor'a karşı 3-0 hükmen) kazandı. "Cimbom" bu sezon da Trendyol Süper Lig'de 9, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 2 olmak üzere çıktığı 17 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler