Yeniden kazanan takım olmak

15.08.2017 - 01:14 | Son Güncellenme: 15.08.2017 - 01:14

"Galatasaray geçen sezon da lige iyi başlamıştı" biçiminde çok iyi niyetli olmayan fikirlerin tersi biçiminde takımda gözle görülür bir değişiklik var. 

Oyuncu kalitesindeki yükseliş, skora doğrudan etki ediyor. Asıl fark bu. Artık Galatasaray çok daha yetenekli oyuncularla oynuyor. 

Fizik gücünü 90 dakikaya yayabilmesi, teknik direktör ve ekibinin sezon öncesi yüklemeleri iyi yapabildiğini gösterir; ancak buradaki fark Galatasaray'ın daha iyi oyuncularla oynuyor olmasından ileri geliyor. Teknik direktör başarısından bahsedebilmemiz için Kayserispor maçında yenilen golde olduğu gibi savunmadaki adam paylaşımı ve yerleşim sorunlarının büyük ölçüde giderilmiş olması gerekiyor.

Galatasaray geçen sezon da yan toptan en çok gol yiyen takımdı; Kayseri maçında da son derece basit bir yan topu golü yedi.  Bu teknik direktörün düzeltmesi gereken bir durum. 

Yeni transferlerin takıma hava ve enerji kattığı kesin; birebir mücadele ve top kazanma/kullanma, finalize etme konusunda bunu yeterince gözlemledik. 

Gomis hem gol attı hem de Arslan sevinciyle sahayla tribün arasındaki kopan kontağı yeniden sağladı. Belhanda, yorumların aksine, topu dikine de sürebilen bir oyuncu. N'Diaye bu konuda çok daha başarılı. Mariano çok dengeli ve teknik. Rodrigues, ikinci yarıda vurması gerekirken offsaytte bulunan Gomis'e topu vererek, takımı bir golden etti; oyun zekası açısından Galatasaray'ın ayarında olmadığını bir kez daha gösterdi. 

Maicon ve Serdar Aziz savunmada sağlamdı. Hatasız oynamaya çalıştılar. Muslera zamanla form tutacak. 

Bundan böyle Galatasaray'ı atılan gol ya da sonuçtan bağımsız değerlendiremeyiz. Sonuç almak ve kazanmak zorunda. 

İlk fotoğraf çok net, Galatasaray yeniden kazanan takım olabilir; çünkü bunun için artık kaliteli oyunculara sahip. 

Senin için hazırladığımız haberler