Yeni sürüm 'Bombacı' Almanya'nın en iyisi seçildi!

20.07.2020 - 14:17 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 14:20

Bayern Münih forması giyen Robert Lewandowski, 2019-20 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi. Golcü futbolcu, destansı bir sezonu geride bıraktı. Peki, toplamda kaç gol attı? Hangi Alman efsanesiyle kıyaslandı?

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Bayern Münih'in golcü futbolcusu Robert Lewandowski, sezonun en iyi futbolcusu seçildi. Kicker tarafından düzenlenen geleneksel ankete katılan 270 Bundesliga profesyoneli, golcü futbolcuyu en iyi seçti! Lewandowski bu sezon kaç gol attı? Oyların yüzde kaçını aldı? İşte detaylar...

Bir sezonda 40 gol atan Müller'e en çok yaklaşan isimdi

Bundesliga'da 10 yıl geçirmesine karşın halen başarıya aç bir futbolcu olan Lewandowski, 'Bombacı' lakaplı Gerd Müller'in 1971-72 sezonunda 40 gol atarak kırdığı tüm zamanların rekorununa, 34 golle yaklaşan tek isim durumunda.

Oyların yüzde 42.6'sını aldı

Ankete katılanların yüzde 42.6'sı Lewanwdowski'yi en iyi futbolcu olarak seçti. 31 yaşındaki futbolcuya, Dortmund forması giyen ve oyların yüzde 14.1'ini alan Jadon Sancho en çok yaklaşan isim oldu. Öte yandan Lewa'nın Bayern'den takım arkadaşı olan Joshua Kimmich, yüzde 12.2 oy alabildi.

Lewandowski, tüm kulvarlar hesaba katıldığında Müller'i solladı

Bayern Münih teknik patronu Hansi Flick, golcü futbolcuyla ilgili olarak duyduğu memnuniyeti daha önce dile getirmişti.

Flick, Polonyalı golcünün ligde 34 gol attığını ancak; Almanya Kupası, Almanya Süper Kupası ve Şampiyonlar Ligi hesaba katıldığında ise 51 gol ve 6 asiste ulaştığını, bunu Alman efsanesi Gerd Müller'in dahi başaramadığını ifade etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler