Yeni Rivaldo Talisca, Ronaldo'nun yeni partneri nasıl oldu?

18.11.2023 - 20:38 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 20:44

Cristiano Ronaldo'nun Al-Nassr'daki partneri Anderson Talisca, yeteneğiyle büyülemeye devam ediyor. İşte Brezilyalı 10 numara'nın kariyer yolculuğunun detayları.

Yeni Rivaldo Talisca, Ronaldo'nun yeni partneri nasıl oldu?

AJANSSPOR HABER

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Anderson Talisca, tekrardan Avrupa futbolunun dikkatini çekmeye başladı. Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a transferiyle yüzünü Arap Yarımadası'na çeviren futbol dünyası, 
Brezilyalı yıldız Talisca'nın da büyüsüne kapıldı. İşte Talisca'nın kariyer yolculuğu.

Yoksulluğun içine doğdu

Anderson Talisca da birçok Brezilyalı yıldız isim gibi yoksulluk içinde büyüdü. O da bu yoksulluktan kurtulabilmesinin tek yolu olarak gördüğü futbola sarıldı. 13 yaşında Vasco da Gama'nın genç takımına katıldı ve rüştünü kısa sürede ispatlayarak, ilk profesyonel sözleşmesini Bahia'nın A takımıyla imzaladı.

Avrupa'ya ilk adım ve Jesus'tan övgü

Anderson Talisca, Brezilyada gösterdiği performansla kısa süre içinde Avrupa'nın dikkatini çekti. Ona futbol kariyerinde yeni bir sayfa açma fırsatı veren takım ise Jorge Jesus'un çalıştırdığı Benfica oldu.
2014-15 sezonunda Portekiz ekibine imza atan Talisca, hocası Jesus'tan, "O Benfica'ya milyonlar kazandıracak bir başka oyuncu." övgüsünü aldı.

Mourinho'nun dikkatini çeken performans

Benfica kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Talisca, kısa sürede beğenileri topladı. Öyle ki o dönem Chelsea'nın menajerliğini yapan Jose Mourinho, şu sözlerle ondan bahsetti: 


"Talisca'nın tanınmadığını söylüyorlar, doğru bu kadar iyi tanınmıyor çünkü İngiltere'de oynamıyor! Çünkü çalışma izni yok. Eğer olsaydı burada olurdu!"

Beşiktaş ve ardından Avrupa'ya veda

Anderson Talisca, Benfica'da geçirdiği iki sezonun ardından sürpriz bir gelişmeyle Beşiktaş'a 2 sezonluğuna kiralandı. Ülkemizde hem ligde hem de Avrupa'da attığı klas gollerle futbol severlerin beğenisini topladı.


Brezilyalı 10 numara sözleşmesi bittiğinde Benfica'ya geri döndü ve Çin ekiplerinden Guangzhou'ya transfer olarak Avrupa yolculuğuna nokta koydu.

Arabistan'da kraldı, prens oldu

Üç sezonluk Çin macerasının ardından Anderson Talisca, 2021-22 sezonunda Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Nassr'a transfer oldu. İmza attığı ilk günden bu yana takımın vazgeçilmezlerinde olan Talisca, attığı gollerle Arap taraftarların da gönlünü çeldi.


Brezilyalı 10 numara, takıma geçen sezonun devre arasında katılan Cristiano Ronaldo ile de güçlü bir ikili oldu. Arap ekibinin "Kralı" olan Talisca, Ronaldo'nun gelişiyle "Prens" oldu. 

Anderson Talisca'nın kariyer rakamları

11 sezonluk futbol kariyeri boyunca Anderson Talisca, 330 maçta sahaya çıktı. 29 yaşındaki futbolcu, bu maçlarda 160 kez ağları havalandırırken, 41 defa da gol pasını veren isimdi. Talisca, bu sezon 14 maçta attığı 17 gol ile takımı Al-Nassr'ın en önemli isimlerinden biri.

Senin için hazırladığımız haberler