Yeni Malatyaspor geri dönüyor! TFF'den flaş hareket

15.08.2024 - 20:03 | Son Güncellenme: 15.08.2024 - 20:41

6 Şubat depreminin ardından ligden çekilen ve bu sezon da Trendyol 1. Lig’in ilk hafta maçına çıkmayan Yeni Malatyaspor, hükmen mağlup ilan edilirken, flaş bir karar alındı. Malatya ekibi, lige katılım kararı aldıkları gerekçesiyle kiralık oyuncularını acil olarak geri çağırdı.

Yeni Malatyaspor geri dönüyor! TFF'den flaş hareket

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından ligden çekilen ve geçen sezon da özel izinle ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, aynı talebi bu sezon için de yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu talep onaylanmazken, ilk hafta Pendikspor karşısına çıkmayan Yeni Malatyaspor’un cezası belli oldu.

Hükmen mağlup sayıldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, maça çıkmayan Yeni Malatyaspor’u hükmen 3-0 mağlup ilan ederken, 3 puan da silme cezası verdi. Alınan bu kararın ardından Yeni Malatyaspor’dan flaş bir hamle geldi ve lige katılım kararı alındı.

Kiradaki oyuncular çağrıldı

2022-2023 sezonunu yarıda bırakan, 2023-2024 sezonunda da ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, ikinci hafta oynanacak Esenler Erokspor maçına çıkmak için acil kodlu çalışma başlattı. Kiralık futbolcularını kulübe davet eden Yeni Malatyaspor, lige katılım için hamle yaptı.

TFF'den Esenler Erokspor - Yeni Malatyaspor maçı kararı

Cumartesi günü Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelecek Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmaya çıkmaması halinde bir sezonda ikinci kez hükmen mağlup sayılacağı için bir alt ligin yolunu tutacaktı. AncaK TFF'den bu maçla ilgili "ERTELENDİ" bilgisi paylaşıldı.

Senin için hazırladığımız haberler