Yelken’de bir ilk! Göğsümüzü kabarttılar…

12.03.2021 - 22:30 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 22:37

470 Yelken Dünya Şampiyonası’ndaki iki milli sporcumuz Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı. ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Beste Kaynakçı ve Okyanus Arıkan, Tokyo biletini Portekiz’deki performanslarıyla elde etti. İkilinin bu başarısı, 470 kadınlar sınıfında bir ilk olma özelliğine sahip. Kaynakçı ve Arıkan’ın Olimpiyat bileti kapması üzerine Türkiye Yelken Federasyonu ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tebrik mesajı yayımladı.

Yelken’de bir ilk! Göğsümüzü kabarttılar…

AJANSSPOR - HABER

470 Yelken Dünya Şampiyonası Portekiz’de tamamlandı. Burada derece elde eden yarışmacılar, Tokyo Olimpiyatları’na doğrudan katılma hakkı kazanacaktı. Turnuvaya Fenerbahçe ekibinden 4 sporcu, ARM Urla ekibinden 2 sporcu katıldı. Fenerbahçe Doğuş’un sporcuları 27 ekip arasında 26 ve 27. olurken, İzmir ekibi ilk kotaya adını yazdırdı.

Türk yelken tarihinde bir ilk! Kaynakçı - Okyanus ikilisi Tokyo’da!

Kadınlar 470 kategorisinde yarışan Beste Kaynakçı Okyanus Arıkan ikilisi, turnuvada kotaya girmeyi başararak Tokyo biletini kaptılar. Böylece, 470 yelken kadınlar tarihinde ilk kez Türk sporcular olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Kaynakçı ve Okyanus’un ses getiren bu başarısının akabinde Türkiye Yelken Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tebrik mesajlarını yayımladı.

Kasapoğlu, Kaynakçı ve Arıkan’ın başarısı için "Portekiz'de düzenlenen 2021 470 Yelken Dünya Şampiyonası'nda yarışan milli sporcularımız Beste Kaynakçı ve Okyanus Arıkan, Tokyo 2020 kotası alarak bizlere büyük bir mutluluk yaşattı. Olimpiyat tarihimizde kadınlar 470 sınıfındaki ilk kotamızı alan milli sporcularımızı tebrik ediyor, kendilerine Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler