Yazın eken sezon içerisinde biçer

31.07.2017 - 18:28 | Son Güncellenme: 31.07.2017 - 18:28

Yaz döneminde yapacağınız yüklemeler ve fizik antrenmanlar, sezon içerisinde olmak istediğiniz yere ulaşmanız bakımından belirleyicidir. 

Bu bakımdan Şenol Güneş'in serzenişi yabana atılır cinsten değil. 

Tanıtım amacı taşıyan Çin seyahati , 9-10 saat süren uçak yolculuğu, orada Schalke 04'le yapılan hazırlık maçı, bu maçın ardından Avrupa'nın en gözde tatil yerlerinden olan Marbella'ya ulaşmak için yapılan 10 saat üzeri uçuş ve İspanya'da yapılan 3 hazırlık maçı...

Seyahat programı ve gidilen bölgedeki sıcaklık değerleri İstanbul'da yapılan yüklemeleri anlamlı hale getirecek devamlılık antrenmanlarını aksatmış olabilir. Sanırım bu nedenle Şenol Güneş son basın toplantısında Çin'de yaşanan teknik sorunlara değindi ve planlandığından kısa sürmesi nedeniyle antrenman eksikliği yaşadıklarını vurguladı. 

Tam olarak bilmiyoruz; ancak uzun yolculuklar, Marbella'da 40 derece sıcaklıkta çalışmak ve fizik-kondisyon antrenmanlarına yeterli ölçüde yoğunlaşamamaktan kaynaklanan bir hedef sapması varsa, bu kendisini belki ligin ilk birkaç haftasında değil, fakat sonraki haftalarda hissettirebilir. Yaş ortalaması yüksek olan Beşiktaş futbol takımının, maçların belirli dakikalarından sonra fizik olarak oyundan düşmesine sebebiyet verebilir. 

Hiç kuşku yok ki bütün bu olasılıkların gerçekleşmesi beklenmedik sonuçlar karşısında büyük bir eleştiri konusu olarak ortaya çıkacaktır. 

REAL MADRİD VE JOSE MOURINHO 

Jose Mourinho, Real Madrid'deki son sezonunda sezon öncesi bol ve uzun seyahat programı nedeniyle yapılamayan fizik ve yükleme çalışmalarının bedelini sezonu sıfır kupayla kapatarak ödemiş; hatta başkan Florentino Perez, daha sezon bitmeden Portekizli çalıştırıcının görevine son vermişti.  

Dünyanın bir numaralı kulübü olarak, dünyanın en iyileriyle oynayan Real Madrid'in yaşadığı bu başarısızlık yaz döneminin hedefe ulaşmak bakımından maksimum şekilde değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor. 

Sezon öncesi kamp ve çalışma programı, bir anlamda sezon içerisinde karşılaşacaklarınızın aynasıdır. Bir anlamda yazın ektiğinizi sezon içerisinde biçiyorsunuz. 

Senin için hazırladığımız haberler