Spor yazarları Beşiktaş - Lugano maçı için ne dedi?

30.08.2024 - 10:05 | Son Güncellenme: 30.08.2024 - 10:22

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Lugano'yu elemeyi başaran Beşiktaş, ligde devam edecek. Spor yazarları siyah-beyazlı ekibin dün aldığı 5-1'lik galibiyeti değerlendirdi.

Spor yazarları Beşiktaş - Lugano maçı için ne dedi?

AJANSSPOR HABER

Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, 3-3'ün rövanşında dün akşam sahasında ağırladığı Lugano'yu 5-1 yenerek Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmeye hak kazandı.

Spor yazarları Beşiktaş'ın aldığı farklı galibiyeti şöyle değerlendirdi:

Ali Ece: Aşırt tudıblekbord!

İkinci yarıda Beşiktaş 6 dakikada 3 tane atarken Rafa Silva yine enfes bir futbol resitali sergiledi. İki maçta Lugano karşısında adeta içinden Lampard tipi bir orta sahacı gol canavarı çıkan Gedson’un rulet golünde Rafa muhteşem bir aşırtma asist yaptı. Hemen ardından da doktora seviyesinde aşırtma vuruşla gol nasıl atılır dersi verdi. Başta Bronckhorst hocam ve ekibi olmak üzere bu şahane futbol gecesinde emeği geçen herkesi gözlerinden öpüyorum. Geçen sezonki kabustan sonra bu kadar kısa sürede bu kadar iyi kadroyu bir araya getiren yönetimin başarısı da Rafa Silva’nın aşırtması kadar güzel. 2023 yazında dağılmaya yüz tutmuş eski yönetim nedeniyle menejerler Beşiktaş’a haşırt tudıblekbord yapmışlardı, bu kez Lugano karşısında yeni Beşiktaş Rafa kalitesinde bir aşırt tudıblekbord yaptı! ( Fanatik )

Cem Dizdar: Yazan ve yöneten Van Bronckhorst

Temposu, arzusu, teorisi yerli yerinde bir Beşiktaş izledik ilk yarıda. Lugano’yu kalesinden olabildiğince uzak tutarken atak yapmak ya da yenileme konusunda gelişen bir takım görünümündeydi. Bazı pas tercihleriyle rakip savunmacılar ve mesafelerin ayarlanması konusundaki ayrıntıların halledilememesi devreyi tek golle kapatmalarındaki önemli etkenlerdi. Gedson ile Al Musrati’nin ördüğü duvar hem savunma yapısında hem de hücumun örgütlenmesinde belirleyici. Semih’in gücünü öne çıkardığı anların gösterisi ise izlenirlik açısından yüksek ancak verimlilik açısından düşüktü. Ters kanattaki Rashica’ya ise top indirmekte güçlük çekti Beşiktaş. Haliyle Semih/Rafa/İmmobile üçlüsünü savunmak rakip açısından güç olsa da mümkün olabildi. Peki gol? Gedson uzun uzun anlattı Masuaku’ya yapılacak olanı. Biliyordu arkadaşının şutör özelliğini! Biraz şutun sertliği biraz rakip savunmaya çarpan topu kalecinin dengesini bozması ama daha fazlası Immobile’nin reaksiyon ayarı! İkinci devre ilkinin tam tersi başladı. Bir süre temposu düşen Beşiktaş’a karşı alanı doğru kullanan Lugano’yu izledik. O anlarda Beşiktaş tribünleri de eğlencenin tonununu yükseltince yayını yöneten arkadaş biraz da spikerin anlatısına bağlı olarak sık sık maçı bırakıp tribün temaşasından bölümler göstermeye başladı bizlere. İşte o anların birinde spiker Immobile’nin rakip savunma arkasına yaptığı iki koşuyu golün habercisi olarak müjdeliyordu ki, tam tersi oldu! Savunma arkasına sarkan Lugano beraberliği buldu. Neyse ki, kısa süre sonra Gedson maç boyunca rakip savunmacılara yakın oynayan ancak bu kez kanada açılan Semih’e gönderdi topu. Semih, Rafa, Gedson üçgenindeki top işleyişini Rafa pas, Gedson son vuruşla süsleyip Beşiktaş’ı maça geri aldılar. Derken ‘‘Futbol topu bu adamlar için icat edildi’’ denilecek futbolculardan olan Rafa Silva çıktı sahneye ve maçın başından bu yana yaptıklarını golle tamamlayıp maçı bitirdi. Ardından yaşananlar ise sadece filmin sonundaki yazıların yukarıdan aşağıya akışından ibaretti. Yazan ve yöneten: Giovanni Van Bronckhorst ( Fanatik )

Ercan Taner: Sanatçı Rafa Silva

Maça böyle başlanır işte. İkinci dakikadan sonra Lugano resmen nefes almakta zorluk çekti. Takım halinde baskı, temaslı oyun, yerini bulan etkili paslar mükemmeldi. Uzun süredir Beşiktaş'ı böyle görememiştik. Ev sahibi böyle oynamalı, böyle başlamalı dediğimiz bir görüntü sergiledi Beşiktaş. Masuaku kendini aşmıştı. Sol kanattan çok iyi çıkıp rakibi daha maçın başında yıpratmaya başlamıştı. Bir başkaydı dün akşamki başlangıcı. Golde katkısı ayrıydı. Masuaku'nun sert şutundan sonra tam bir golcü zekasıyla hareketle nen Immobile, yıllardır alıştığımız gollerine bir yenisini daha eklemişti. Dünyalar kaçtı dün geceki maçın ilk yarısında. Soyunma odasına giderken tabelada 4-0 yazsa kimse şaşırmazdı. Tek atakları vardı ikinci yarıda. Beşiktaş'ın en zayıf tarafı savunma arkasına atılan toplardı. Lugano ilk devre 3 pas yapamadığı maçta beraberlik golünü atmıştı. Futbolun adaleti yoktur gerçekten. Rakibi oyun olarak paramparça edersiniz ama çok kolay gol olacak pozisyonları kaçırırsanız bu oyunda bedel ödersiniz. Golden sonraki 7 dakikayı hatırlamak istemiyorum. Sanki bir umutsuzluk dalgası yayılmıştı stada. Sessizlik vardı. Lugano takımı, "Tamam maç istediğimiz kıvama geliyor" düşüncesini uygulamaya başlamıştı. Tempoyu düşünüyorlardı. Sonra devreye Portekiz futbolunun estetiği girdi. Rafa Silva, ustalığın zirvesine nasıl çıkılır adlı eserini sunmaya başlamıştı. Gedson'a verdiği nefis gol pası ve attığı akıl dolu üçüncü gol... Lugano çökmüştü. İlk yarıda atan Immobile, ikinci yarıda "benden bir gol daha" dedi. Salih, perdeyi kapatan isim oldu. Oyun disiplininden taviz vermemek, maçı bir anda farka götürmüştü. Beşiktaş, bu oyun anlayışı ve yeni gelecek oyuncularla çok üst düzey bir kadro olacağının sinyallerini dün akşam gösterdi. ( Sözcü )

Güntekin Onay: Harika Beşiktaş ezdi geçti

Bir Türk takımı için son yıllardaki en keyifli Avrupa kupası maçı oldu. Beşiktaş maça çok yüksek bir tempo ve yoğun pres ile başladı. Lugano’yu kendi yarı sahasına hapseden siyah beyazlılar, Rafa Silva’nın dribblingleri ve pasları; Milot Rashica’nın inatçı deparları, Al-Musrati’nin oyun aklı ve Gedson Fernandes’in müthiş dinamizmi ile rakibine büyük üstünlük kurdu. Arthur Masuaku’nun sol kanattan İsviçre temsilcisini çok zorladığına tanıklık ettik. İlk yarı 4-0 bitebilirdi.Takım halinde pres yapan, alan daraltan ve hızlı oynayan Beşiktaş, en az 4-0 kapatacağı devreyi, Ciro Immobile’nin golüyle sadece 1-0 önde kapattı. Top hem ayağında iken hem de rakibe geçince son derece organize bir Beşiktaş vardı sahada. Tek eksik kaçan fırsatlar ile gelmeyen gollerdi. Rafa ve Immobile bambaşka! İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde oyunu rölantiye almak isteyen Beşiktaş, Lugano’yu cesaretlendirdi. Beraberlik golünün şokunu çabuk atlatan temsilcimiz, Rafa Silva, Gedson Fernandes ve Ciro Immobile’nin yüksek kaliteleriyle, Lugano’nun bıraktığı alanları çabuk geçerek şık gollerle farka koştu. Rafa Silva ve Ciro Immobile bambaşka bir seviye. Gedson Fernandes de bu sezon farklı. ( Hürriyet )

Senin için hazırladığımız haberler