Mehmet Demirkol isyan etti: "Sen Ferdi'ye Barış'a nasıl çöp dersin"

12.08.2024 - 15:11 | Son Güncellenme: 12.08.2024 - 15:41

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında A Milli Takımla ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. İşte detaylar...

Mehmet Demirkol isyan etti: "Sen Ferdi'ye Barış'a nasıl çöp dersin"

AJANSSPOR - HABER

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında yayınlanan programda açıklamalarda bulundu. Demirkol'un sözleri şöyle:

"Böyle lisanslama sistemi olmaz"

"14 yabancı tescil edebiliyorsunuz. Ama bu 13 Eylül'e kadar yani 4. haftaya kadar sınırsız oynatabiliyorsun. Fenerbahçe'nin 18, Beşiktaş'ın 16 yabancısı var. 13 Eylül'e kadar sınırsız gibi duruyor. Tabi böyle bir sistem olmaz. 4. haftaya kadar çalışmayan bir lisanslama sistemi olmaz. Olunca da Avrupa kupalarında böyle oluyor."

"Trabzonspor'da sorun Abdullah hoca mı?"

"Trabzonspor üzerinde dönen tartışma 'Abdullah Avcı' istifa vs.. Bu kadroyla mı devam edecek Trabzonspor. Burada sorun Abdullah hoca mı? Abdullah hoca gidince Fatih Tekke gelecek. Bence yeni jenerasyonun en iyi teknik direktörü. O nasıl yapacak ki! Yapamazsın. Biz adamı getirip takımın başına koyduğumuz anda hayatın her şeyiyle değişeceğini zannediyoruz. Futbol öyle bir dünya değil. Hiçbir spor öyle değil de futbol hiç değil. Üçüncü hafta o da perişan olacak. O yüzden sürekli adam öğütüyoruz."

"Mourinho 2002'de Fenerbahçe'ye gelse..."

"Mourinho geldi, 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak Fenerbahçe' deniyor. Öyle değil. Olmaz öyle. Mourinho 2002'de Porto'yla UEFA Kupası'nı kazandıkları sene. İstanbul'a da geldi. Eğer gelseydi Mourinho, Mourinho değildi. İnsanlar sistemi değiştirmekten ziyade sistem insanları değiştirir. İçinde olduğun sistem seni değiştiriyor. Ama sistem yok. Bir tane bir adamı getirip her şeyi değiştirdi zannediyoruz. Öyle bir dünya değil."

"Bugünkü Galatasaray yönetimi 1996-2000 döneminde olsa Fatih Terim, Fatih Terim olmazdı"

"1996-2000 dönemindeki Galatasaray yönetimi yerine bugünkü Galatasaray yönetimi olsa Fatih Terim, Fatih Terim olmazdı. Fatih Terim o dönem kaç defa ayrılmaktan, istifadan geri döndü. Faruk Süren yönetimi olmasa olur muydu? Orada bir sistem oturmuştu. Ona göre transfer yapılıyordu. Ona göre, elde geniş bir yerli oyuncu havuzu vardı. Bu, başarı Fatih Terim'in değildir anlamına gelmiyor. Onun çok büyük başarısı var. Takımın başına geldiğinde 9 yerli oyuncu satış listesindeydi. Hepsi efsane oldu sonra. Bugünkü Galatasaray yönetimi olmuş olsaydı, olmazdı. Çok net. İmkansızdı yani. Hep beraber olan bir şey. Kadrosuyla, taraftarıyla hocasıyla yardımcılarıyla ortak enerjileriyle... Öyle oluyor. Abdullah Avcı gitsin. Gitti zaten sonra geri geldi. O yüzden teknik direktör değişsin, her şey değişsin. Öyle olmuyor.

"Sen Ferdi'ye Barış'a nasıl çöp dersin"

"Montella gitsin diyen var. Kaç gol attık biz Avrupa Şampiyonası'nda... Fransa gol atamadı. Santrfor yok diyorlar. 8 gol atmış bizim takım. Santfor olsa 15 tane mi atacaktık. Adam bir şey bulmuş uyguluyor işte. Avrupa şampiyonaları tarihinde en fazla tur geçme sayımızı egale ettik. Yarı final oynadık daha önce ama tur sayısı farklı. Hollanda maçında gayet iyi oynadık. Mert'e yapılan faul bir milyon faul. Adam tırpanlıyor. Ne yapıcaz peki? O oynasın, bu oynasın, bu niye oynuyor. Yok Galatasaraylılar öyle, Fenerliler öyle... Ferdi'ye Barış'a çöp diyen var. Bunları ciddiye alıcağız ve ayıklıyacağız. Çünkü bu lümpenlik. 'Ergen abi ne olacak ki' değil yani. Burdan ekmek çıkartıyorlar. Ve her konuya sirayet ediyor. İngiltere bu yüzden sokaklar birbirine girdi. Aynı lümpenlik yüzünden. Ortalık birbirine girdi. Savaş alanına döndü. Buna alan bırakmamak lazım. Ne olacak abilik bir şey olmaktan çıktı artık. Eliştirilecekse eleştirilir ama gerçek üzerinden konuşacaksın. Sen Ferdi'ye Barış'a nasıl çöp dersin. Birisi der tamam da toplumsal bir şeye nasıl dönüşüyor bu. Voleybolda İlkin olayı. Olacak şey mi bu. Dalga mı geçiyorsunuz. Başka hedeflerle kavga çıkartanlar var. Böyle birbirine girsin millet, burdan da bölelim diye..."

Senin için hazırladığımız haberler